Delhi rapporterer ingen ny Omicron-sak på fire dager, Vest-Bengal ser en økning

0
76

Med tilfeller i Mumbai som viser en kraftig nedgang, har Pune dukket opp som distriktet med maksimalt antall daglige tilfeller av Maharashtra. (Reuters)

Delhi har ikke rapportert noe nytt Covid-19-tilfelle av Omicron-varianten i løpet av de siste fire dagene, selv da Vest-Bengal gikk forbi for å bli staten med de nest høyeste bekreftede tilfellene av varianten.

Delhi har så langt rapportert 549 Omicron-saker, etter Maharashtra med det høyeste av 1 738 tilfeller, Vest-Bengal (1 672) og Rajasthan (1 276). Over hele India er det rapportert om 8 209 Omicron-tilfeller.

I mellomtiden rapporterte Delhi søndag 18 286 Covid-19-tilfeller og 28 dødsfall i henhold til den daglige helsebulletinen.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png Les også |Forvent flere bekymringsfulle varianter etter Omicron, sier forskere

Tidlig etter at Omicron-varianten først ble oppdaget i India i desember, registrerte Delhi og Mumbai det høyeste antallet tilfeller. Omicron-varianten kan bare oppdages ved å sekvensere det virale genomet, og bare en andel av de Covid-positive prøvene blir sekvensert for å spore trendene i overføringen av varianter. Fram til slutten av desember sekvenserte Delhi alle sine positive prøver da antallet Covid-tilfeller var lavt.

Delhis helseminister hadde sagt at 81 prosent av prøvene som ble sekvensert på nyttårshelgen var av Omicron-varianten. Så snart det var klart at den nye varianten drev økningen i tilfeller, sluttet myndighetene å sekvensere alle prøver, og holdt seg til et par hundre av dem.

Forklart |Hvorfor du fortsatt bør prøve å unngå å fange Omicron

Til tross for de lavere Omicron-tallene, har Delhi rapportert tusenvis av nye Covid-19-tilfeller hver dag. Det har vært en nedgang i det absolutte antallet tilfeller samt testpositivitetsraten (TPR). Mer enn én av fire personer som blir testet (over 25 prosent) viser seg å ha Covid-19-infeksjonen i hovedstaden, ikke overraskende ettersom bare symptomatiske personer blir testet nå.

De nye ICMR-retningslinjene har resultert i i færre tilfeller er det blitt avskaffet som testing på forespørsel av asymptomatiske personer. De nye retningslinjene sier også at kun høyrisikokontakter vil bli testet i stedet for alle kontakter i en positiv sak.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.