De beste goedkope wifi-routers van 2022

0
76
Maryia_K/Shutterstock.com

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een goedkope wifi-router in 2022
De beste Budget Router Algemeen: TP-Link Archer AX3000 (AX55)
Beste Budget Router onder de $100: ASUS RT-AC66U B1
Beste Budget Gaming Router: D-Link DIR-882
Beste Budget Wi- Fi 6 Router: TP-Link Archer AX1500 (AX10)
Beste Budget Mesh Router: TP-Link Deco X20

Wat zoeken in een goedkope wifi-router in 2022

De naam van het spel als het gaat om het kiezen van een goedkope draadloze router, is het afwegen van kosten en functies. Hoewel er zeker veel overlap is met niet-budgetrouters, is een goed begrip van welke functies nodig zijn en welke functies “nice to haves” bepaalt uiteindelijk hoeveel u bespaart.

GERELATEERDHoe gebruik je Quality of Service (QoS) om sneller internet te krijgen wanneer je het echt nodig hebt

Als je bijvoorbeeld veel apparaten hebt die je van plan bent te verbinden met je router, dan is MU-MIMO een kernfunctie die je nodig hebt. 8217; ik wil hebben. Een andere is Quality of Service (QoS), waarmee je bandbreedteprioriteiten voor verschillende apparaten kunt instellen en die ongelooflijk handig is in een druk huishouden.

Als alternatief, als je een enkele gaming-pc of 4k-tv hebt, dan Wi-Fi 6 en beamforming-technologie kunnen helpen om snelheden en stabiliteit te bereiken die aan beide behoeften voldoen.

Een ding dat we zullen voorstellen, is om te proberen uw budget zo veel mogelijk te pushen. Als je een iets betere router of snelheden kunt krijgen door een extra $ 10 of $ 15 uit te geven, zal het een verschil maken. Van 600 Mbps naar 700 Mbps gaan lijkt misschien niet veel, maar die extra 100 Mbps geeft je misschien een wat groter bereik om mee te werken.

Beste budgetrouter Algemeen: TP-Link Archer AX3000 (AX55)

TP-Link

Pros

 • ✓ Goede wifi-dekking
 • ✓ Eenvoudige maar diepe gebruikersinterface
 • ✓ OneMesh-ondersteuning
 • ✓ Betere stabiliteit & consistentie vergeleken met het vorige model

Nadelen

 • ✗ Verrassend gebrek aan tri-band
 • ✗ HomeShield Pro is niet gratis

Als je ons beste artikel over wifi-routers hebt gelezen, zal het je niet verbazen dat de TP-Link Archer AX3000 (AX55) bovenaan deze lijst staat, want het is onze budgetkeuze daar. Een upgrade ten opzichte van de AX50, de Archer AX3000 biedt OneMesh-ondersteuning en betere stabiliteit ten opzichte van een toch al geweldige budgetrouter.

Ten eerste, in termen van echte snelheid, kan 5GHz 500 Mbps bereiken op ongeveer 40 voet, terwijl 2,4 GHz u waarschijnlijk slechts ongeveer 100 Mbps op dezelfde afstand zal opleveren. Interessant is echter dat de AX55 de interne Intel-chip verwisselt voor een Qualcomm-chip, die, hoewel hij op een kleinere frequentie werkt, erin slaagt om veel stabieler te zijn als resultaat.

Wat betreft functies, je bent8217 ;ll vind alles in de vorige iteratie en nog wat. De belangrijkste nieuwe toevoeging is de ondersteuning voor WPA3, wat uitstekend is voor de beveiliging. Je krijgt ook OneMesh-ondersteuning, wat betekent dat je het kunt koppelen met routers en wifi-extenders die de standaard van TP-Link ondersteunen.

Andere toevoegingen zijn denial-of-service (DoS)-beveiliging via Homeshield en DNS-relay. Helaas verlies je wel het externe geheugenslot waarmee de AX50 werd geleverd, maar het is zeker de moeite waard wat je ervoor terugkrijgt.

Wat betreft de algemene connectiviteit, je hebt dezelfde vier gigabit ethernetpoorten achterin vier mooie grote antennes met beamforming, en een USB 3.0 poort. De AX55 heeft ook ondersteuning voor Wi-Fi 6, waardoor hij zulke hoge snelheden kan bereiken, zelfs op een bereik van 40 voet. Ten slotte heeft het ook ondersteuning voor MU-MIMO, wat betekent dat je met meerdere apparaten tegelijk verbinding kunt maken zonder rare latentie of vertraging te ervaren.

Beste budgetrouter in het algemeen

TP-Link Archer AX55

Een verbeterde versie van de geliefde AX50, de PT-Link AX55 biedt een nieuwe Qualcomm-chip voor betere stabiliteit en de toevoeging van OneMesh- en WPA3-ondersteuning.

Amazon

$ 114.99
$ 129,99 Bespaar 12%

Best Budget Router Minder dan $ 100: ASUS RT-AC66U B1

ASUS

Pros

 • ✓ Robuust beheer & besturingssoftware
 • ✓ Goede snelheden voor de prijs
 • ✓ Veel connectiviteit
 • ✓ Eenvoudige installatie

Nadelen

 • ✗ Interface en 2,4 GHz-prestaties zijn niet geweldig
 • ✗ Lichte maar zeldzame stabiliteitsproblemen

Als we kijken naar budgetopties, moeten we keuzes maken over welke functies we willen opgeven in ruil voor een lagere prijs. Het goede ding is dat de ASUS RT-AC66U B1 een heleboel geweldige functies heeft, terwijl hij nog steeds onder de $ 100 komt.

Om te beginnen met het belangrijkste: de prestaties zijn redelijk goed voor zo'n budgetrouter. Hoewel 2,4 Ghz niet geweldig is, met een snelheid van ongeveer 100 Mbps op ongeveer 30 voet, doet 5 GHz het veel beter en kan maar liefst 500 Mbps bereiken op ongeveer 30 voet. Wat interessant is, is dat de RT-AC66U B1 geen Wi-Fi 6 ondersteunt, dus het draait allemaal op Wi-Fi 5 met geweldige prestaties, hoewel je waarschijnlijk blijf bij de 5GHz-band om het te zien.

Wat waarschijnlijk helpt met de snelheid is de ondersteunde beamforming, die de prestaties verbetert. Helaas mist het MI-MIMO-technologie, dus je kunt wat prestatie- en latentiehits krijgen als je van plan bent meerdere apparaten aan te sluiten.

Aan de positieve kant heeft de RT-AC66U B1 een aantal behoorlijk geweldige administratieve controles die zowel gebruiksvriendelijk als behoorlijk gedetailleerd zijn. Het geheel kan bijvoorbeeld worden bediend via uw telefoon of webclient als u dat wilt, en het heeft zelfs een ingebouwde netwerkbeveiligingssuite van Trend Micro.

Het ondersteunt ook AiMesh voor het geval u dat wilt voer op een bepaald moment een mesh-upgrade uit naar uw systeem, maar houd er rekening mee dat het alleen werkt met andere ASUS-apparaten die AiMesh ondersteunen.

Een andere interessante functie is iets dat ASUS Adaptive QoS noemt, wat in wezen hun kijk op QoS waarmee de snelheid kan worden toegewezen op basis van de prioriteit van wat je doet, zoals gamen of een film streamen.

Omdat het adaptief is, heeft het jouw input niet meer nodig dan het inschakelen, hoewel het zeker een raadsel is waarom ze Adaptive QoS zouden bevatten en niet koppelen aan MI-MIMO. Desalniettemin helpt Adaptive QoS het gebrek aan MI-MIMO te overwinnen, dus het is nog steeds een handige functie om te hebben, zelfs als het niet volledig kan worden gebruikt.

Beste budgetrouter onder de $ 100

ASUS RT-AC66U B1

Het komt niet vaak voor dat je een goede router vindt voor minder dan $ 100, maar de ASUS RT-AC66U B1 slaagt erin om zowel uitstekende 5GHz-prestaties als een geweldige reeks functies en controlesuite te bieden.

Amazon

$ 90.99
$ 99.99 Bespaar 9%

Best Budget Gaming Router: D-Link DIR-882

D-Link

Pros

 • ✓ Uitstekende prestaties
 • ✓ Veel aansluitmogelijkheden
 • ✓ Voor een lage prijs boordevol functies

Nadelen

 • ✗ Geen wifi 6
 • ✗ Aanpassing kan moeilijk zijn

Wanneer het woord “gaming” in de mix wordt gegooid, hebben de kosten van items de neiging om omhoog te schieten. Gelukkig is de D-Link DIR-882 niet alleen betaalbaar, maar doet hij zijn best om innovatie te vinden zonder Wi-Fi 6 te gebruiken, wat de prijs nog verder zou hebben doen stijgen.

Waarschijnlijk het meest opvallende aan de DIR-882 is hoe enorm zijn antennes zijn, en dat is vooral om een ​​hoop prestaties naar je apparaat te duwen. Hoewel 2,4 GHz-prestaties niet zo opwindend zijn met ongeveer 150 Mbps op 50 voet, kunnen de 5 GHz-snelheden bij hetzelfde bereik gemakkelijk 250 Mbps bereiken, wat betekent dat je zonder problemen overal in huis zou moeten kunnen gamen. Dit gaat natuurlijk over op andere activiteiten, zoals 4K-streaming, zonder vervelende schokkerigheid.

GERELATEERDWat is MU-MIMO en heb ik het nodig op mijn router?

Aangezien deze router goed werkt voor gaming, zijn er natuurlijk een heleboel bijbehorende technologieën ingebouwd, waarvan de belangrijkste MI-MIMO en QoS zijn, die samenwerken om de prestaties in evenwicht te brengen. U krijgt ook goede connectiviteit, met vier Gigabit Ethernet-poorten en USB 2.0- en USB 3.0-poorten.

Het enige dat dan overblijft zijn de nadelen, en in dit geval is het het ontbreken van Wi-FI 6 en WPA3. Geen van beide is echt een dealbreaker, vooral omdat de DIR-882 behoorlijk goede snelheden kan halen zonder Wi-Fi 6 en in de meeste gevallen zou een vorm van WPA2 meer dan genoeg moeten zijn.

Best Budget Gaming Router

D-Link DIR-882

De woorden 'Budget' en 'Gaming' gaan niet vaak door elkaar heen, maar in het geval van de DIR-882 krijg je een router boordevol functies met uitstekende spelprestaties voor een redelijk redelijke prijs.

Amazon

$ 189.99

Best Budget Wi-Fi 6 Router: TP-Link Archer AX1500 (AX10)

TP-Link

Pros

 • ✓ Geweldige prijs
 • ✓ Verrassend goede 5GHz-prestaties
 • ✓ Eenvoudig in te stellen

Nadelen

 • ✗ Gebrek aan WPA3-ondersteuning
 • ✗ Geen USB-poorten

Hoewel het waar is dat Wi-Fi 6 vaak gepaard gaat met een fors prijskaartje, is het nog steeds mogelijk om een ​​router te krijgen die dit ondersteunt voor minder dan $ 100, en dat is waar de TP-Link Archer AX1500 (AX10) binnenkomt om de dag te redden.

Natuurlijk zal het je waarschijnlijk niet verbazen te horen dat de prestaties van de 2,4 GHz-band niet geweldig zijn, waardoor je waarschijnlijk rond de 80 Mbps op 30 voet komt. Waar het het meest schijnt, is op de 5GHz-afdeling, waar het gemakkelijk rond de 750 Mbps kan halen op 30 voet, hoogstwaarschijnlijk vanwege het gebruik van Wi-Fi 6. De stabiliteit is ook redelijk goed voor een router van $ 80, dus daar zijn geen klachten .

GERELATEERDWi-Fi 6: wat is er anders en waarom is het belangrijk

De installatie is relatief eenvoudig en volgt hetzelfde systeem als alle TP-Link Archer-routers, dus als je een van die ervoor, je zult hier meteen thuis zijn. Er zijn ook veel geavanceerde bedieningselementen, zoals port forwarding, VPN-ondersteuning en dynamische DNS. Dat gezegd hebbende, je kunt de router eenvoudig aansluiten en hem zijn eigen ding laten doen als je niet over de technische vaardigheden beschikt.

Afgezien daarvan zijn de enige echte significante nadelen het ontbreken van een USB-poort en ondersteuning voor 160 Mhz-frequentie, die beide helemaal geen dealbreakers zijn. Wat u echter een pauze kan geven, is een gebrek aan WPA3-ondersteuning, maar zoals vermeld bij de DIR-882, zou een vleugje WPA2 in de meeste gevallen moeten werken.

Best Budget Wi-Fi 6 Router

TP-Link Archer AX1500 (AX10)

Het is moeilijk om te klagen als je een Wi-Fi 6-router krijgt voor slechts $ 80, en hoewel het een USB-poort en WPA 3 mist, heeft het nog steeds uitstekende 5GHz-prestaties en stabiliteit.

Amazon

$ 79.99

Beste budget mesh-router: TP-Link Deco X20

TP-Link

Pros

 • ✓ Klein en gemakkelijk te plaatsen rond het huis
 • ✓ Groot bereik
 • ✓ Relatief goedkoop
 • ✓ Uitstekende administratieve tools

Nadelen

 • ✗ Geen speciaal backchannel
 • ✗ Gebrek aan USB-poorten
 • ✗ Prestaties zijn alleen goed voor de prijs

Wi-Fi-dode zones in huis kunnen ongelooflijk frustrerend zijn, vooral als je maar een paar centimeter extra nodig hebt om verbinding te maken in je bed of een specifieke bank in de huiskamer. Hoewel wifi-bereikvergroters geweldig zijn, bieden mesh-systemen zoals de TP-Link Deco X20 op zichzelf al een naadloze wifi-ervaring.

Met een prijs van $ 177 voor een set van twee, kan de Deco X20 4.000 vierkante meter van je huis behoorlijk handig bedekken. Met de 5 GHz-snelheden van de basisroutereenheid haalt u tot 650 Mbps, terwijl de satellietdoorvoer u tot 450 Mbps op korte afstand oplevert. Deze snelheden hadden hoger kunnen zijn, maar helaas had TP-Link geen speciaal backchannel, en hoewel het een gemiste kans is, zouden snelheden meer dan genoeg moeten zijn voor de meerderheid van de gebruikers.

Als de dekking van het two-pack het niet dekt, is er een three-pack in de aanbieding voor $ 230, wat dat zou moeten verhogen tot 5800 Sq.Ft., een gebied waar de meeste huizen zich waarschijnlijk geen zorgen over hoeven te maken over.

Wat betreft functies, het zit behoorlijk boordevol, met QoS, MI-MIMO, WPA3 en zelfs Orthogonal Frequency-Division Multiple Access (OFDMA), wat gewoon een mooie manier is om te zeggen “meerdere langzame verbindingen.” De admin-app is ook geweldig & #8212;TP-Link weet hoe je gebruiksvriendelijke software moet maken, en Homecare is niet anders.

Als de prijs voor de Deco X20 te hoog is, is het TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-systeem (Deco M5) een iets goedkopere mesh-routeroptie. Je geeft wifi 6 en wat prestaties op, maar als je geen enkele honderden Mbps hebt, kost dit three-pack $ 140, wat zelfs goedkoper is dan het Deco X20 two-pack.

Het 5GHz-basisstation begint bij 450 Mbps op korte afstand en begint af te nemen tot ongeveer 250 Mbps op 30 voet, en wat de knooppunten betreft, je kijkt naar vergelijkbare prestaties op 30 voet, hoewel misschien dichter bij 225 Mbps.

Beste budget mesh-router

TP-Link Deco X20

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​betaalbare Mesh-router te vinden, maar de Deco X20 doet er goed aan om de prijs laag te houden en een heleboel geweldige functies te blokkeren , waarvan de minste Wi-Fi 6 is.

Amazon

$ 179.99

De beste Wi-Fi Routers van 2021 Onze Top Pick Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$ 299.99
$ 349,99 Bespaar 14%

Wi-Fi 6 op een budget TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon

$ 109.99
$ 149,99 Bespaar 27%

Beste gaming-router Asus GT-AX11000 Tri-Band-router Amazon

$ 431,07
& nbsp;

Beste mesh-wifi ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$ 399.99
$ 449.99 Bespaar 11%

Mesh op een Budget Google Nest Wifi (2 Pack) Amazon

$243.00
$ 299,00 Bespaar 19%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$ 369.00
$ 399,99 Save 8%

Aangepaste VPN-firmware Linksys WRT3200ACM Amazon

$ 239.99
& nbsp;

Uitstekende waarde TP-Link Archer AC1750 (A7) Amazon

$ 53.99
$ 79.99 Korting 33%

Beter dan wifi in hotel TP-Link AC750 Amazon

$ 39.99
& nbsp;

Beste wifi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

 • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
 • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
 • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
 • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
 • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
 • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken