Coronavirus Omicron India LIVE-oppdateringer: Helsedepartementet flagger nedgang i Covid-testing, ber statene om å forbedre den

0
85

Indias aktive saksmengde er for tiden 17,36,628. (Express Photo)

Coronavirus Omicron India LIVE News: Da det har vært en nedgang i Covid-19-testing i mange stater og unionsterritorier, oppfordret Union Ministry of Health and Family Welfare dem til å øke tempoet i å teste “på en strategisk måte” med tanke på case positivitetstrenden. Departementet ba dem også om å fremskynde testingen for å effektivt spore spredningen av viruset og sette i gang handlinger raskt.

Ved å utstede et oppdatert sett med retningslinjer for pleie av Covid-19-pasienter, har Union Department of Health and Family Welfare oppfordret leger til å unngå bruk av steroider og å teste pasienter for tuberkulose hvis alvorlig hoste vedvarer. I følge de reviderte retningslinjene øker steroidbruk risikoen for sekundære infeksjoner, som svertesopp, og må derfor unngås.

India var vitne til en nedgang i nye tilfeller av koronavirus, og rapporterte 2,38 lakh nye tilfeller i siste 24 timer som slutter kl. 9 på tirsdag, rundt 20 000 færre enn dagen før. Landets aktive saksmengde er for tiden 17 36 628, mens gjenvinningsgraden nå er på 94,09 prosent. Det totale antallet Omicron-tilfeller steg til 8 891, noe som markerer en økning på 8,31 prosent siden i går.

Live Blog

Covid-19 Omicron India Live News: 😷 MoHFW gir ut reviderte retningslinjer for Covid-pleie; India rapporterer 2,38 lakh nye tilfeller; TDP-sjef Chandrababu Naidu tester positivt for Covid-19; 12-14 åringer kan vaksineres fra mars; Karnataka Covid-bølgen kan nå toppen innen slutten av januar, sier regjeringen

21:13 (IST)18. jan 2022 Tre booket i Gujarat da hundrevis bryter med Covid-19-normene ved ekteskapsfunksjon

Tre personer ble booket i Gujarats Tapi-distrikt etter at en video av en ekteskapsfest dukket opp der hundrevis av mennesker ble sett danse til musikk uten å følge normer for sosial distansering eller bruke ansiktsmasker i strid med Covid-19-retningslinjene, sa politiet tirsdag.

Funksjonen ble holdt mandag kveld i landsbyen Pati, sa en høytstående tjenestemann, og la til at en underinspektør og en sjefskonstabel ved Dolvan politistasjon har blitt suspendert på grunn av pliktforsømmelse, da de hadde unnlatt å samle informasjon om det og hindre folk i å samling. (PTI)

19:21 (IST)18. jan 2022 Se Foto: Medisinsk butikk selger selvtestsett

En medisinsk butikk hos NIBM selger en ‘Selv Testsett’ for Covid-19 Rapid Antigen-test da det er stor etterspørsel etter det i kjølvannet av Covid-bølgen som butikkeieren hevdet. 

19:16 (IST)18. januar 2022 Mumbai rapporterer 6149 nye tilfeller, 7 dødsfall

Mumbai rapporterte tirsdag 6149 Covid-19-tilfeller og syv dødsfall. Byen registrerte 193 flere tilfeller enn mandag. De aktive tilfellene i byen er 44 084.

19:11 (IST)18. januar 2022 Karnataka registrerer 41 457 ferske Covid-19-tilfeller

Karnataka rapporterer 41 457 nye Covid-19-tilfeller, og Bangalore rapporterte 25 595 nye tilfeller tirsdag. Det totale antallet dødsfall rapportert i staten var 20, syv i Bangalore, tirsdag. Tirsdagens positivitetsrate i staten var 22,30 prosent.

18:51 (IST)18. jan 2022 Delhi rapporterer 11 684 nye Covid-tilfeller, 38 dødsfall

Delhi rapporterte 11 684 nye Covid-19-tilfeller og 38 dødsfall på tirsdag. Tirsdag ble positivitetsraten registrert til 22,47 prosent. De aktive tilfellene i Deli var 78 112, per tirsdag kveld. 

18:32 (IST)18. jan 2022 Karnataka-regjeringen advarer leger om 'ufullstendig, unøyaktig' informasjon om Covid-19

Karnataka-regjeringen på Tirsdag ba leger om å utvise forsiktighet mens de avgir uttalelser til media om Covid-19.

Dette kommer ettersom motstridende uttalelser ble gitt av utøvere i noen få tilfeller. I en medieuttalelse sa Kommisjonen for helse- og familietjenester at noen leger angivelig ga ufullstendig, unøyaktig og udokumentert informasjon om Covid-19.

“Slik feilinformasjon fører til forvirring i offentligheten for øvrig på det rådende Covid-scenarioet i staten og oppfordrer dem til å avvike fra godt oppsatte retningslinjer utstedt av helse- og skattemyndighetene,” uttalelsen sa.

Les mer

18:17 (IST)18. januar 2022 Kerala rapporterer 28 481 nye Covid-tilfeller, 39 dødsfall

Kerala registrerte totalt 28 481 nye Covid-19-tilfeller og 39 dødsfall på tirsdag. De aktive sakene på tirsdag kveld var 1 42 512 i delstaten. 

17:53 (IST)18. jan 2022 Se Foto: Delhi-politiets ansatte mottar Covid-19-vaksine

En ansatt i Delhi-politiet mottar en Covid 19-vaksinasjon på et senter i New Delhi på tirsdag.

16:39 (IST)18. januar 2022 Helsedepartementet flagger nedgang i Covid-testing, ber statene om å forbedre den

Bemerker at Covid-testing har gått ned i mange stater og unionsterritorier, Helsedepartementet og amp; Familievern har oppfordret alle stater og UT til å øke testtempoet “på en strategisk måte” med tanke på case-positivitetstrenden i spesifikke geografier i stater og UT. Ministeriet ba dem om å fremskynde testingen for å effektivt spore spredningen av viruset og sette i gang handlinger raskt.

15:59 (IST)18. januar 2022 Japan er klar til å utvide virusrestriksjonene etter hvert som infeksjonene øker

Japans regjering forbereder sosiale restriksjoner i Tokyo og andre regioner ettersom omicron-varianten av koronaviruset infiserer flere mennesker.

Japan har aldri hatt en lockdown under pandemien, men har i stedet fokusert på å be restauranter og barer om å stenge tidlig . Folkemengder er tilbake i mange deler av Japan, med folk som pakker butikker og arrangementer, mens Covid-19-tilfeller hopper.

Ordren vil bli ferdigstilt denne uken og vil sannsynligvis tre i kraft fredag, sa regjeringens talsmann tirsdag. Tiltakene forventes å vare i omtrent tre uker i 16 regioner, inkludert Okinawa, Yamaguchi og Hiroshima, som allerede ble satt under noen restriksjoner tidligere denne måneden. (AP)

15: 40 (IST)18. januar 2022 Hong Kong beordrer avliving av hamster etter at Covid-19 treffer kjæledyr

Hong Kong beordret avliving av 2000 hamstere på tirsdag og advarte kjæledyrseiere om ikke å kysse dyr etter at en ny klynge av Covid-19-tilfeller ble sporet til en dyrebutikk.

Utbruddet av Delta-varianter hos mennesker knyttet til butikkarbeideren førte til tester på hundrevis av dyr, med 11 hamstere som viste seg positive.

Territoriets helsesekretær Sophia Chan understreket på en pressekonferanse at det ikke var bevis. husdyr kan overføre sykdommen til mennesker, men myndighetene handlet uansett av forsiktighet for å forby import og salg av kjæledyrgnagere. (Reuters)

15:05 (IST)18. jan. 2022 Romania ser det største daglige hoppet i Covid-19-tilfeller på tre måneder

Romania rapporterte 16 760 nye tilfeller av Covid-19 på tirsdag, mer enn det dobbelte på dagen og den største økningen på én dag siden oktober, ettersom Omicron-koronavirusvarianten tar tak.

Romania er EUs andre- minst vaksinerte stat, med i underkant av 41 prosent av befolkningen fullt inokulert på grunn av mistillit til statlige institusjoner og dårlig vaksineutdanning.

Antallet nye infeksjoner nærmet seg rekordhøye på 18 863 daglige tilfeller sett i oktober, offisielle data viste, men sykehusinnleggelser var fortsatt relativt lave. Seksti-fem mennesker døde av viruset i løpet av de siste 24 timene.

Romania har forkortet isolasjons- og karanteneperiodene for Covid-19-positive personer, deres direkte kontakter og uprøvde reisende fra høyrisikoland til varierende lengder avhengig av om de er vaksinert. (Reuters)

14:38 (IST) 18. januar 2022 Over 50 lakh helsetjenester, frontlinjearbeidere tok en forsiktighetsdose av Covid-19-vaksine

Over 50 lakh helsetjenester, frontlinjearbeidere og borgere i alderen 60 år og over har blitt administrert en forsiktighetsdose av Covid-19-vaksine siden 10. januar, sa Unionens helseminister Mansukh Mandaviya tirsdag. Med administrering av nesten 80 lakh vaksinedoser i løpet av 24 timer, har de kumulative Covid-19-vaksinedosene administrert i landet overskredet 158,04 crore i henhold til foreløpige rapporter frem til kl. (PTI)

14:00 (IST) 18. januar 2022 Sanksjonert 50 000 Rs kompensasjon til hvert av 68 370 krav for Covid-19-dødsfall: Gujarat-regjeringen sier til SC

Gujarat-regjeringen har fortalt Høyesterett at den så langt har sanksjonert erstatningen på 50 000 Rs hver til 68 370 krav inngitt av pårørende til pasienter som døde på grunn av koronavirusinfeksjon i staten. 

Denne informasjonen om behandling av slike krav ble gitt i erklæringen innlevert av delstatsregjeringen i apex court 14. januar, sa en tjenestemann tirsdag. I følge det statlige helsedepartementet var dødstallet på grunn av Covid-19 i Gujarat på 10 164 fra mandag (17. januar). 

Delstatsregjeringen hadde allerede avklart avviket i dødstallene for Covid-19, og sa at antallet omkomne gikk opp etter at høyesterett endret definisjonen av dødsfall på grunn av koronavirus i fjor. (PTI)

13:35 (IST) 18. januar 2022 Globale Covid-19-oppdateringer: Kina mistenker at Covid kan ankomme i utenlandsk post; Japan utvider restriksjoner; Sykehustilfeller øker i Australia

Her er noen av de beste Covid-historiene fra hele verden:

Som Covid-19-tilfellene fortsetter å øke, Japans regjering utvider sosiale restriksjoneri Tokyo og andre regioner. Japan har aldri hatt sperring under pandemien, men har i stedet fokusert på å be restauranter og barer om å stenge tidlig. 

Ordren vil bli ferdigstilt denne uken og vil sannsynligvis tre i kraft fredag, sa regjeringens talsmann tirsdag. Tiltakene forventes å vare i omtrent tre uker i 16 regioner, inkludert Okinawa, Yamaguchi og Hiroshima, som allerede ble satt under noen restriksjoner tidligere denne måneden. (AP)

I mellomtiden oppfordrer Kina folk til å bruke masker og hansker når de åpner post, spesielt fra utlandet, etter at myndighetene antydet at det første tilfellet av Omicron-virusvarianten ble funnet. i Beijing kunne ha kommet via en pakke fra Canada.(Reuters)

Australia led tirsdag sin dødeligste dag av pandemien da et raskt bevegende Omicron-utbrudd fortsatte å øke sykehusinnleggelsesratene til rekordnivåer, selv om daglige infeksjoner avtok litt. Australia håndterer sitt verste Covid-19-utbrudd, drevet av Omicron-varianten av koronaviruset som har plassert flere mennesker på sykehus og intensivbehandling enn noen gang under pandemien. (Reuters)

 

13:14 (IST)18. jan 2022 Noen Covid-19-pasienter kan være smittsomme selv etter ti dager: Studie

En av ti personer kan fortsatt være smittsomme for SARS-CoV-2, viruset som forårsaker Covid-19, etter den 10 dager lange karanteneperioden, ifølge en studie. Forskningen, nylig publisert i International Journal of Infectious Diseases, brukte en nylig tilpasset test som kan oppdage om viruset potensielt fortsatt var aktivt.

Testen ble brukt på prøver fra 176 personer i Exeter, Storbritannia, som hadde testet positivt på standard PCR-tester. Teamet ledet av forskere ved University of Exeter fant at 13 prosent av mennesker fortsatt viste klinisk relevante nivåer av virus etter 10 dager, noe som betyr at de fortsatt kan være smittsomme. (PTI)

13:13 (IST)18. januar 2022 Delhi-minister Rajendra Pal Gautam tester positivt for Covid

Delhis sosialminister Rajendra Pal Gautam sa tirsdag at han har testet positivt for COVID-19 og er i hjemmeisolasjon. Han ba folk som kom i kontakt med ham om å la seg teste. “Jeg har vært i hjemmeisolasjon på grunn av mild feber og hoste de siste fire dagene. Jeg gjennomgikk en Covid-test på mandag, og rapporten ble positiv,” tvitret han og la til at han føler seg bedre nå. (PTI)

12:57 (IST)18. jan. 2022 Topp Covid-historier til nå: Reviderte retningslinjer for Covid-omsorg; India rapporterer om 20 000 færre tilfeller enn i går

India var vitne til en nedgang i nye tilfeller av koronavirus, og rapporterte 2,38 lakh nye tilfeller i løpet av de siste 24 timene som endte klokken 9 tirsdag, rundt 20 000 færre enn dagen før. Landets aktive saksmengde er for tiden på 17 36 628, mens utvinningsgraden nå er på 94,09 prosent. Det totale antallet Omicron-tilfeller steg til 8 891, som markerer en økning på 8,31 prosent siden i går.

I mellomtiden bør leger som behandler pasienter med koronavirussykdom (Covid-19) unngå å foreskrive steroider og få dem testet for tuberkulose hvis alvorlig hoste vedvarer, har Union Ministry of Health and Family Welfare sagt i sitt oppdaterte sett med retningslinjer.

I formiddag kunngjorde tidligere Andhra Pradesh-sjefsminister og nåværende opposisjonsleder i Andhra Pradesh N Chandrababu Naidu tirsdag at han hadde testet positivt for Covid-19 med milde symptomer.

12:04 (IST)18. jan. 2022 Unngå steroider , test for tuberkulose hvis hosten vedvarer, sier Center i nye retningslinjer for Covid-omsorg

Ved å utstede et oppdatert sett med retningslinjer for pleie av Covid-19-pasienter, har Union Department of Health and Family Welfare oppfordret leger til å unngå bruk av steroider og å teste pasienter for tuberkulose hvis alvorlig hoste vedvarer. I følge de reviderte retningslinjene øker steroider risikoen for sekundære infeksjoner, som svertesopp, og må derfor unngås.

11:41 (IST)18. jan 2022 I mellomtiden, i Australia: Omicron driver opp sykehustilfeller< p>Australia led tirsdag sin dødeligste dag av pandemien da et raskt bevegende Omicron-utbrudd fortsatte å øke sykehusinnleggelsesratene til rekordnivåer, selv om daglige infeksjoner avtok litt. Australia håndterer sitt verste Covid-19-utbrudd, drevet av Omicron-varianten av koronaviruset som har plassert flere mennesker på sykehus og intensivbehandling enn noen gang under pandemien.

Totalt 74 dødsfall ble registrert sent på formiddagen mellom New South Wales, Victoria og Queensland, Australias tre mest folkerike stater, som oversteg det forrige nasjonale høydepunktet på 57 forrige torsdag, viste offisielle data. (Reuters)

LAST MER

En helsearbeider administrerer en boosterdose av Covid-19-vaksine til en mottaker i Chennai. (PTI)

Coronavirus Omicron India Live:

Indias Covid-19-infeksjoner økte med 2.58.089 på mandag, noe som tar det totale antallet til 37.38 millioner. Det var 385 omkomne og landets dødstall har gått opp til 4.86.451, sa Union Health Department. Mens antallet Covid-19-tilfeller er litt lavere enn søndag, er dødsfallene høyere, viste departementets data. Aktive Covid-19-tilfeller er nå på 16 56 341, mens utvinningsgraden er 94,27 prosent.

Til tross for ICMR-retningslinjer er sykehus liberale med testing

Flere sykehus i Delhi tester fortsatt pasienter for Covid-19 på tidspunktet for innleggelse og før prosedyrer for å forhindre overføring på sykehus, til tross for de nye testretningslinjene utstedt av Indian Council of Medical Research (ICMR) som sier at asymptomatiske pasienter ikke bør være testet. Leger frykter også at de kirurgiske resultatene kan bli verre hos pasienter med en aktiv infeksjon.

“Asymptomatiske pasienter som gjennomgår kirurgiske/ikke-kirurgiske invasive prosedyrer, inkludert gravide kvinner i/nær fødsel som er innlagt på sykehus for fødsel, bør ikke testet med mindre det er berettiget eller symptomer utvikler seg», står det i de nye retningslinjene.

Antall Covid-19-tester i hovedstaden har falt kraftig siden de nye retningslinjene gjorde unna testing på etterspørsel for asymptomatiske pasienter, lavrisikokontakter til en positiv pasient og asymptomatiske personer på sykehus for andre prosedyrer.

< h2 class="native_story_title">Daglige Covid-tester lavest siden slutten av november, Delhi registrerer 12 527 tilfeller

For å fortsette en nedadgående trend rapporterte hovedstaden mandag 12 527 nye tilfeller av Covid-19, over 6 000 færre enn sett dagen før, i henhold til den daglige helsebulletinen. Positivitetsraten – eller andelen av prøver som ble testet som returnerte positive – økte litt til 27,99 %.

Delhi rapporterte også 24 Covid-dødsfall på mandag, noe som tok januars totale tall til 280.

Nedgangen i det absolutte antallet tilfeller har imidlertid vært på grunn av færre tester utført på søndag som rapportert i neste dags bulletin. Antall utførte tester har vært redusert i Delhi siden de nye ICMR-testingsretningslinjene ble introdusert, som fjerner testing av asymptomatiske personer på forespørsel, lavrisikokontakter og asymptomatiske personer som gjennomgår andre prosedyrer på sykehus.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert som GRØNN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.
  • Tags:
  • Covid 19 India Third Wave
  • COVID-19
  • Omicron