Cloud Gaming zal handheld of mobiel gamen niet snel vervangen

0
152
Andrey Aboltin/Shutterstock.com< /figuur>

Het idee om de nieuwste AAA-videogames te spelen die naar je smartphone worden gestreamd, is aantrekkelijk. Vergeet de Nintendo Switch of mobiele apps, je kunt gebruikmaken van de nieuwste en beste hardware! Helaas kunnen hier enkele kanttekeningen bij geplaatst worden.

Cloud Gaming is geweldig (onder perfecte omstandigheden)

Cloudgaming heeft een lange weg afgelegd. Bedrijven zoals Google, Microsoft, Sony en NVIDIA hebben een robuuste cloud-gaminginfrastructuur gebouwd. Voor mensen die wonen op de plaatsen waar cloud gaming-diensten worden aangeboden, worden ze een levensvatbaar alternatief voor het kopen van een gameconsole of een dure gaming-pc.

Dat wil zeggen, zolang je aan alle eisen voldoet vereisten! Door een bekabelde Ethernet-verbinding met een snelle glasvezelverbinding te gebruiken, kunt u beelden en reactievermogen krijgen die aanvoelen alsof u op een lokale computer speelt. Tenminste, zolang je het niet vergelijkt met een lokaal spelsysteem.

Er moeten echter veel verschillende sterren op één lijn liggen om cloudgaming goed te laten werken. De afstand van je controller-ingang tot je schermuitgang is nu mogelijk honderden kilometers lang. Langs dat pad zijn er veel potentiële faalpunten en de hele reis van de controller naar het scherm moet in milliseconden worden voltooid om speelbaar te zijn.

Cloudgaming is een serieuze technische uitdaging, wat betekent dat je niet meer variabelen wilt invoeren dan nodig is. Helaas is dat precies wat u doet wanneer u overschakelt naar draadloze gegevensoverdracht.

Draadloze netwerken zijn inherent onstabiel

Het verzenden van informatie met behulp van elektromagnetische golven die door de lucht worden verspreid, is een veel chaotischer proces dan het op een geordende manier door een koperdraad sturen of als lichtpulsen die in een glasvezelstreng worden opgevangen.

Draadloze transmissies zijn onderhevig aan talrijke storingsbronnen vanaf de grond, vanuit de ruimte, van metalen voorwerpen zoals auto's die rondrijden, of zelfs van radio-blokkerende materialen in uw huis.

Wi-Fi en mobiele transmissietechnologie zijn verbazingwekkend tolerant ten opzichte van deze problemen. Als er gegevenspakketten verloren gaan, zullen ze deze opnieuw verzenden totdat u ze allemaal hebt ontvangen. Soms betekent dit dat de snelheid moet worden opgeofferd, maar vaker wel dan niet betekent het juist latentie toevoegen.

Voor toepassingen zoals het streamen van video, surfen op het web en zelfs realtime toepassingen zoals VOIP of videogesprekken is dit geen probleem. Deze applicaties werken prima als je een paar milliseconden latentie toevoegt. Videogames zijn anders. Voeg net iets te veel latentie toe en ze worden onspeelbaar.

Videogames passen ook niet goed bij de plotselinge en voorbijgaande uitval waar draadloze technologie gevoelig voor is. Een seconde vastlopen tijdens het bekijken van een video of het voeren van een videogesprek is niet catastrofaal, maar het kan je game-ervaring volledig vernietigen.

Lokale apps kunnen gaan waar netwerken niet

Zelfs als je tolerantie voor draadloze signaalproblemen vrij hoog is, zijn er veel plaatsen waar je gewoon helemaal geen toegang hebt tot het draadloze netwerk. Er zijn altijd cellulaire dode hoeken, zelfs in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Je hebt dus geen gegarandeerde toegang, zelfs niet als je dicht bij de netwerkinfrastructuur bent.

Advertentie

Evenzo, als u in een metro, een vliegtuig of iets dergelijks stapt, krijgt u waarschijnlijk geen goed genoeg signaal. Zelfs als deze vormen van vervoer nu wifi bieden, is het waarschijnlijk niet krachtig genoeg om cloudgaming aan te kunnen.

Mobiel Bandbreedte is een lopende prijs

Als je mobiele data gebruikt om een ​​game te spelen met cloudstreaming, betaal je voor die bandbreedte. Mobiele bandbreedte is doorgaans veel duurder dan vast breedband. Dus in tegenstelling tot een handheld-systeem met een lokale app, betaal je niet om eenmalig te spelen.

Zelfs als je een “onbeperkte” data-abonnement, is er een goede kans dat u wordt beperkt of verkeer gevormd als u een gebruiker met veel bandbreedte bent. Je deelt die bandbreedte tenslotte met iedereen en op bepaalde plaatsen, of op bepaalde tijden, zal je cloudgaming worden beperkt om ervoor te zorgen dat iedereen een eerlijk deel van de datapijp krijgt.

Cloud-gaming is een eindige gedeelde bron

Dat brengt een ander probleem met zich mee. Cloudgaming is een gedeelde bron waar maar een beperkt aantal gebruikers tegelijkertijd toegang toe hebben. Tijdens de piek van de vraag van spelers, zul je waarschijnlijk een paar minuten (of misschien meer dan een paar) in de rij moeten wachten totdat cloudhardware opengaat.

Een van de belangrijkste voordelen van handheld en mobiel gamen is het pick-up-and-play karakter. Als je 15 minuten vrije tijd wilt vullen met wat gamen, is het niet ideaal als 10 minuten daarvan wordt besteed aan het wachten op een slot op een cloudserver.

De toekomst van draadloze cloudgaming

Zal er ooit een tijd komen dat cloudgaming een echte vervanging kan zijn voor lokale mobiele hardware die u met niemand anders hoeft te delen? We denken niet dat het snel zal zijn, maar er is een toekomst waarin genoeg van de wereld bedekt is met supersnelle 5G (of nieuwere) mesh-netwerken of internetsatellieten met een lage baan om de aarde om het haalbaar te maken.

Advertentie

Wanneer (of als) die dag zal komen, kan niemand garanderen. Maar voor nu wil je misschien nog steeds die Nintendo Switch in je tas gooien voordat je op pad gaat.

LEES VOLGENDE

  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken