Arbetskraftsbrist i Australien – vädjar till backpackers

0
171

Australien vädjar till backpackers att jobba till följd av brist på arbetskraft i det omikrondrabbade landet. Dessutom tas visumavgiften på motsvarande drygt 4 000 kronor bort, skriver Reuters. – Flytta runt i landet och hjälp oss i jordbruket, sjukvården och alla andra sektorer som behöver arbetskraft, sa premiärminister Scott Morrison på en presskonferens. Morrison har tidigare fått kritik för pandemihanteringen i landet och draget ska, enligt nyhetsbyrån, ses i ljuset av att det är valår i Australien. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.