Analyser: Inte säkert att Cummings skarvar nu

0
149

Dominic Cummings vill gärna sänka Boris Johnson – men det betyder inte att han alltid ljuger. Det skriver The Guardians politiska reporter Peter Walker i en analys på temat att de båda männen i bland tenderar att slira på sanningen. Walker konstaterar att premiärministerns team vet att tidigare rådgivaren inte är känd som ett pålitligt vittne. Tiden får därför utvisa om Cummings kommer att leverera bevis på att Johnson ljög inför parlamentet när han sa att han inte visste att han gått på ett evenemang som bröt mot restriktionerna. I en analyserande text för The Telegraph skriver Fraser Nelson att Johnson inte är den enda politikern som möter skarp kritik till följd av pandemin. ”Nästan ingen ledare världen över kan hävda att deras pandemistrategi var en succé. Alla spelade – och mer eller mindre förlorade. Nu får de betala”, skriver han. Men det är dock inte säkert att det räcker för att rädda Johnson, menar Nelson.