Yati Narsinghanand holdt for Haridwar hatefulle ytringer også: politiet

0
71

Yati Narsinghanand (fil)

Yati Narsinghanand ble arrestert i forbindelse med visse kritikkverdige bemerkninger han kom med 4. januar, men da han ble presentert for en domstol, registrerte FIR seg mot ham i forrige måneds Haridwar dharma sansad-sak ble også nevnt, sa politiet søndag.

Den kontroversielle presten til Dasna-tempelet i Ghaziabad, som var hovedarrangør av samlingen fra 17. til 19. desember hvor det ble holdt brennende taler mot muslimer, ble arrestert i Haridwar sent på lørdag kveld.

Yati Narsinghanand, som også er en mahamandaleshwar fra Juna Akhara, hadde vært på faste for å protestere mot arrestasjonen, to dager tidligere, av Waseem Rizvi alias Jitendra Narayan Tyagi i forbindelse med Haridwar-saken om hatytringer.

https://images. indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“En FIR ble nylig registrert mot Yati Narsinghanand på klagen fra en Ruchika om at han kom med støtende bemerkninger mot kvinner i et bestemt samfunn. Klageren hevdet at Narsinghanand i noen sosiale medier-innlegg blir sett med disse nedsettende bemerkningene 4. januar mens han er i samtale med media. Pågripelsen lørdag var først og fremst i forbindelse med den FIR. Men da vi presenterte ham for retten på søndag, viste vi at han ble arrestert både i saken om kritikkverdige bemerkninger så vel som i Haridwar dharma sansad-saken, sa Haridwar City Circle Officer (CO) Shekhar Suyal til The Indian Express.

< p>Suyal sa lørdag at en annen FIR hadde blitt registrert mot Narsinghanand og noen uidentifiserte andre etter en klage fra en journalist. «Journalisten stilte Narsinghan og noen tøffe spørsmål, som førte til en krangel, og journalisten ble angivelig håndtert,» sa han.

SHO ved Haridwar Kotwali politistasjon Rakendra Kathait sa at FIR på klagen fra Ruchika ble registrert under seksjoner 295A (bevisste og ondsinnede handlinger, ment å fornærme religiøse følelser av enhver klasse ved å fornærme dens religion eller religiøse tro) og 509 (ord, gest eller handling ment å fornærme en kvinnes beskjedenhet) fra IPC.

To FIR-er hadde blitt registrert tidligere i forbindelse med dharma sansad 17.-19. desember i Haridwar.

Den første FIR ble registrert ved Haridwar Kotwali politistasjon 23. desember på klagen fra en Gulbahar Khan under IPC seksjoner 153A (fremme fiendskap mellom forskjellige grupper og handlinger som skader harmoni) og 295A.

Fem personer ble navngitt i denne FIR: Narsinghanand, Tyagi og religiøse ledere Dharamdas Maharaj, Maa Annapurna Bharti og Sagar Sindhuraj Maharaj.

De tre sistnevnte er ennå ikke arrestert. En av dem, Maa Annapurna Bharti, arrangerte et “pratikar sabha” (protestmøte) i Haridwar på søndag, og anklaget Uttarakhand-regjeringen for å komme under press fra “jihadister”.

Den andre FIR ble registrert 2. januar på en klage fra sosialarbeider Nadeem Ali. FIR, arkivert under seksjonene 153A og 298 (uttale ord, etc., med bevisst hensikt å såre de religiøse følelsene til enhver person), refererte til påståtte hatefulle ytringer ved Haridwar-arrangementet og i dagene som fulgte. Den kalte Tyagi og uidentifiserte andre.

Det var opprettet en SIT for å etterforske saken, men de første arrestasjonene – av Tyagi og Narsinghanand – kom først etter at høyesterett varslet til Centre, Delhi Police og Uttarakhand-regjeringen den 10. januar. politiets passivitet, og søker etterforskning av påståtte hatefulle ytringer holdt under Haridwar-arrangementet og, separat, ved et arrangement organisert i Delhi av hinduisten Yuva Vahini.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd