UPTET 2022: Forrige uke forberedelsestips for å klare eksamen

0
82

UPTET-opptakskortet 2021 har blitt utgitt på den offisielle nettsiden, updeled.gov.in. Fil.

Uttar Pradesh Basic Education Board (UPBEB) er klar til å gjennomføre UPTET 2022-eksamenen 23. januar 2022. Adgangskort ble utstedt 12. januar 2022 på det offisielle nettstedet updeled.gov.in til alle registrerte kandidater . Eksamenen vil bli holdt i den OMR-baserte offline-modusen, ved utvalgte sentre over hele staten. Den vil bestå av to papirer – Oppgave 1 for de som er interessert i å undervise klasse 1-5 og Oppgave 2 for de som ønsker å undervise klasse 6-8.

I tillegg til å bekymre seg for UPTET 2022-opptakskortet, må kandidater være nøye med forberedelsene i siste liten. Med bare 7 dager igjen til eksamen, må kandidatene bruke denne tiden klokt ved å øve på tips anbefalt av lærere og fageksperter. Her er 5 viktige tips for å klare eksamen:

Les |UPTET 2021 adgangskort utgitt: Sjekk trinnene for å laste ned hallbillett

Tips 1: Identifiser og arbeid med svakheter, sårbare områder – vurderingsanalogi 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De siste dagene av UPTET 2022-forberedelsene handler om å se pensum på nytt og identifisere de sårbare områdene. Dette kan gjøres ved å løse det lekkede papiret som er lett tilgjengelig på nett. Mens de løser oppgaven, må kandidatene notere ned emnene eller områdene som de syntes var vanskelige eller vanskelige. Senere kan du revidere disse emnene ved å løse relevante spørsmål og skumme gjennom teorien.

Tips 2: Hvis matematikk er svak, løs tidligere års oppgaver for ekstra praksis 

< p>Matematikk er et tøft fag for de fleste UPTET 2022-aspiranter der ute. Så slike studenter må dedikere noen timer hver dag til å løse tidligere års spørsmålsoppgaver om dette emnet. Kandidater må gjøre det et poeng å løse disse oppgavene minst to ganger. For ikke bare å revidere, men også å registrere konseptene som brukes i hvert spørsmål.

Tips 3: Se online videoer/veiledninger for vanskelige kapitler

En måte å revidere vanskelige emner på er å se videoopplæringer under forberedelsestid i siste liten. De fleste aspiranter foretrekker visuelt studiemateriale i stedet for bøker. Dessuten kan videoer hjelpe til med raskere revisjon sammenlignet med bøker ettersom kunnskapen er mer konsentrert i førstnevnte. Kandidater må imidlertid notere korte notater, triks og viktige poeng mens de ser på disse videoene.

Les også |UPTET 2021: Forberedelsestips i siste liten for å klare eksamen

Tips 4: Løs CTET-oppgaver sammen med falske tester

Et viktig revisjonstips anbefalt av de fleste lærere er å løse CTET-spørsmål fra tidligere år sammen med falske tester. Selv om pensum og vanskelighetsgrad kan variere, vil litt ekstra trening bare være til fordel for en kandidat. Dette tipset er imidlertid bare nyttig når det er tid igjen. Ellers kan kandidater holde seg til å revidere notatene sine og løse UPTET 2022-spørsmål og fagspesifikke tester.

Tips 5: Bruk sekvensen: øving, selvstudium, videoer< /p>

Et forberedelsesmantra i siste liten som anbefales av alle lærere der ute er “øving, selvstudier, videoer”. Øv på full pensum mock tester, selvstudium i noen timer, og se videoer knyttet til UPTET 2022 pensum. En kandidat må fordele tiden sin klokt for å dedikere noen timer til hver aktivitet. Først da vil en kandidat være forberedt på å bestå kvalifikasjonstesten og forfølge sin lidenskap for undervisning.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd