Tungt på Stockholmsbörsen som närmar sig en korrektion

0
60

Stockholmsbörsen föll tungt på tisdagen och ligger nu mindre än tio punkter från korrektion, alltså en nedgång med 10 procent från den senaste toppen. Framför allt var det tillväxtbolagen som pressades. Vid stängning var utvecklingen som följer:

• OMXSPI: -2,0%
• OMXS30: -1,7%

Telia steg mot strömmen och toppade storbolagsindexet med en uppgång på drygt 2 procent efter höjd rek från Goldman Sachs. Sämst gick Hexagon, med ett fall på 5 procent, följt av Kinnevik, SEB och Investor som backade drygt 3 procent. Evolution backade också och var mest omsatt ihop med Embracer, som steg 3 procent efter Microsoftbudet på sektorkollegan Activision Blizzard. Tillväxtaktien Readly föll 8 procent efter att vd Maria Hedengren avgått. Micro Systemation rusade 15 procent på en omvänd vinstvarning. Neogames lägger bud ett bud på 111 kronor per aktie på spelbolaget Aspire vilket motsvarar en premie på 40 procent jämfört med måndagens stängningskurs. Aspire handlas till drygt 108 kronor efter dagens uppgång på 38 procent. Enad Global 7 köpstämplas av Handelsbanken och lyfte 6 procent. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.