Spanien inför kryptoregler efter dust med Iniesta

0
69

Spanien är först ut i EU att reglera marknadsföringen av kryptovalutor efter en uppmärksammad dust med fotbollslegendaren Andés Iniesta, skriver FT. I november reagerade den spanska finansinspektionen på fotbollsstjärnans betalda samarbete med kryptobörsen Binance. Myndigheten lät honom då veta att han har ett ansvar att informera sina följare i sociala medier om risker kopplade till kryptoinvesteringar. Nu införs dessa direktiv också som officiella regler. Influerare i sociala medier måste förutom att varna för riskerna även varsko myndigheterna i förväg om vissa inlägg. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.