Skolenedleggelser i lys av covid er ikke berettiget selv om det kommer nye bølger: Verdensbankens utdanningsdirektør

0
82

Verdensbankens globale utdanningsdirektør hevdet at det ikke er fornuftig fra offentlig politikk å vente til barn er vaksinert, siden det ikke finnes “ingen vitenskap” bak det. Fil.

Det er ingen begrunnelse nå for å holde skolene stengt med tanke på pandemien, og selv om det kommer nye bølger, bør stengning av skoler være siste utvei, ifølge Verdensbankens globale utdanningsdirektør Jaime Saavedra.

Saavedra, hvis team har sporet virkningen av COVID-19 på utdanningssektoren, sier at det ikke er bevis for at gjenåpning av skoler har forårsaket en økning i tilfeller av koronavirus og at skoler ikke er et “trygt sted" #8221;.

Han hevdet også at det ikke gir mening fra et offentlig-politisk perspektiv å vente til barn er vaksinert, siden det ikke er “ingen vitenskap” bak.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |Telangana-regjeringen utvider skoleferier, alle utdanningsinstitusjoner stenger til 30. januar

“Det er ingen sammenheng mellom åpning av skoler og spredning av koronavirus. Det er ingen bevis som forbinder de to, og det er ingen begrunnelse nå for å holde skolene stengt. Selv om det kommer nye bølger av covid-19, bør stenging av skoler være siste utvei,” Saavedra fortalte i et intervju fra Washington.

“Det gir ikke mening å holde restauranter, barer og kjøpesentre åpne og holde skoler stengt. Det er ingen unnskyldning,” la han til.

I følge forskjellige simuleringer fra Verdensbanken er helserisikoen for barn lav hvis skoler åpnes, og kostnadene ved stengingen er ekstremt høye.

“I løpet av 2020 navigerte vi i et hav av uvitenhet. Vi visste bare ikke hva som er den beste måten å bekjempe pandemien på, og den umiddelbare reaksjonen fra de fleste land i verden var å la skolene stenge. Tiden har gått siden da, og med bevis som har kommet inn fra slutten av 2020 og 2021, har vi hatt flere bølger og det er flere land som har åpnet skoler,” sa han.

Les også |Kerala-regjeringen stenger skoler for klasse 1 til 9, styreeksamener skal holdes som planlagt

“Vi har vært i stand til å se om skoleåpning har hatt en innvirkning på overføringen av viruset, og nye data viser at det ikke gjør det. Mange fylker har også hatt bølger da skoler ble stengt, så åpenbart har det ikke vært noen rolle for skolene i noen av toppene.

“Selv om barna kan bli smittet og med Omicron skjer det. enda flere, men dødsfall og alvorlig sykdom blant barn er ekstremt sjeldne. Risikoen for barn er lav og kostnadene er ekstremt høye,” la han til.

På spørsmål om bekymringene for barn som ikke er vaksinert ennå, sa han: «Det er ingen land som har satt betingelsen om å gjenåpne skoler først etter at barn er vaksinert. Fordi det ikke er vitenskap bak det, og det gir ikke mening fra et offentlig politikkperspektiv”.

Når vi snakker om virkningen av skolenedleggelser på grunn av pandemien i India, sa Saavedra at “ påvirkningen er mer alvorlig enn tidligere antatt” og læringsfattigdom vil sannsynligvis øke mye mer enn forventet.

Læringsfattigdom betyr å være ute av stand til å lese og forstå en enkel tekst ved fylte 10 år.

“Læringsfattigdommen i India forventes å øke fra 55 prosent til 70 prosent på grunn av læringstap og flere barn utenfor skolen. Læringsjusterte skoleår anslås å falle nesten ett helt år med skolegang, mens gjennomsnittlig årlig inntekt kan krympe i et pessimistisk scenario med ni prosent per elev i fremtiden.

“I land som India hvor ulikhetene i utdanning allerede var utbredt før pandemien og læringsfattigdomsnivået allerede var gigantisk, er det mye som står på spill. Nesten to år senere forblir skoler stengt for millioner av barn, og andre kan aldri komme tilbake til skolen.

Les også |CBSE Class 12 semester-1 styreeksamenresultater 2022: Liste over nettsteder, apper for å sjekke poengsum

“Tapet av læring som mange barn opplever er moralsk uakseptabelt. Og den potensielle økningen av læringsfattigdom kan ha en ødeleggende innvirkning på fremtidig produktivitet, inntekter og velvære for denne generasjonen av barn og unge, deres familier og verdens økonomier,” sa han.

Rasjonalisering av læreplanen, omorganisering av den akademiske kalenderen, forberedelse av lærere på den enorme oppgaven som ligger foran oss er blant forslagene som Verdensbanken har for å redusere langsiktige læringstap forårsaket av nedleggelse av skoler i løpet av pandemien.

“Det er et kritisk behov for å ha mer data om læringstap fra statene og landet som helhet. Ideelt sett vil disse dataene være i form av personaliserte læringsdata på elevnivå siden situasjonen er svært heterogen på barnenivå.

“Dette fokuset på å ha personaliserte læringsdata er på linje med beste praksis og er i tråd med rådene vi for tiden gir til land. Igjen, tallene vi presenterer er Verdensbankens simuleringer som viser hva som skjer hvis gjenåpning av skolesystemer ikke blir prioritert. Disse tallene kan reverseres hvis regjeringer kan handle nå,” sa han.

En 2020-rapport fra Verdensbanken Education, med tittelen “Beaten or Broken? Uformelle og covid-19 i Sør-Asia”, hadde spådd at den langvarige stengingen av skoler på grunn av covid-19-pandemien i India kan føre til et tap på over 400 milliarder USD i landets fremtidige inntekter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd