Safari van Apple lekt uw browsegegevens

0
71
FellowNeko/Shutterstock.com

Er is een nieuwe Safari-bug ontdekt in iOS, iPadOS en Mac door FingerprintJS (Via 9To5Mac). De bug kan informatie over uw recente browsegeschiedenis onthullen, naast wat informatie over het ingelogde Google-account.

GERELATEERDWaarom zijn er zoveel zero-day-beveiligingsgaten?

De bug zit in de IndexedDB-implementatie van Safari op alle drie de besturingssystemen van Apple. Blijkbaar kan een website de namen van databases voor elk domein zien. Normaal gesproken zou een website alleen de namen van databases van zijn eigen domein moeten zien, dus dit is zeker een beveiligingsprobleem. De namen van de databases kunnen worden gebruikt om informatie uit een opzoektabel te halen.

Met deze informatie kan uw recente browsegeschiedenis naar boven komen. Bovendien, omdat Google-services een IndexedDB-instantie opslaan voor elk van uw ingelogde accounts, kan uw accountnaam ook worden onthuld.

Voor zover iemand met deze informatie zou kunnen doen, zouden ze uw Google-ID kunnen schrapen en gebruik dat om andere persoonlijke informatie over u te weten te komen.

GERELATEERDExtensies toevoegen aan Apple's Safari-browser met één klik

Als je de bug in actie wilt zien, kun je naar safarileaks.com gaan in de Safari-browser op Mac, iPad of iPhone. Als je het vanuit een andere browser op de Mac probeert, zie je een bericht waarin staat dat "Je browser is niet getroffen. Open deze demo in Safari 15 op macOS of een andere browser op iOS en iPadOS 15.” Als je een iPad of iPhone gebruikt, werkt het hoe dan ook.

Advertentie

FingerprintJS meldde de bug voor het eerst bij Apple op 28 november 2021, maar het probleem is nog niet opgelost. worden opgelost. Hopelijk zal de druk om het probleem openbaar te maken, Apple ertoe aanzetten om een ​​oplossing te vinden.

LEES VOLGENDE

  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?