Kritiserad minister gav besked om omstridda restriktioner från Ibiza

0
68

I Frankrike höjs krav på att utbildningsminister Jean-Michel Blanquer avgår, efter att han meddelat nya omstridda covidrestriktioner – från en semester på Ibiza. Det avslöjade Mediapart på måndagen. I en videointervju med tidningen Le Parisien meddelade han 2 januari skärpta krav på covidtester och strikta krav på isolering för dem som exponerats för smitta. Det framgick inte att Blanquer gjorde intervjun från den spanska semesterön, något som upprört många lärare. Redan innan intervjun var många anställda inom skolan och föräldrar kritiska mot ministern då man tyckt att restriktionerna varit för otydliga och ändrats ofta, skriver NYT. Enligt uppgifter till AFP och Politico hade premiärministerns rådgivare avrått från resan.