Hopplandslaget tilldelas Jerringpriset för OS-guldet

0
66

Hopplandslaget vinner Jerringpriset på Idrottsgalan för bästa idrottsprestation efter OS-guldet i Tokyo i somras. – När vi vann det här guldet var det det största vi hade åstadkommit. När vi kom hem insåg vi att vi inte bara hade vunnit ett OS-guld, vi hade vunnit en hel publik, säger Malin Baryard Johnsson i sitt tacktal. Laget bestod även av Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Orienteraren Tove Alexandersson och stavhopparen Armand Duplantis prisas som årets kvinnliga respektive manlige idrottare. Årets ledare är: Vésteinn Hafsteinsson Årets nykomling: Maja Åskag Årets lag: Hopplandslaget Årets kvinnliga idrottare: Tove Alexandersson Årets manliga idrottare: Armand Duplantis Sportspegelnpriset: Philip Jönsson Årets prestation: Nils van der Poel Jerringpriset: Hopplandslaget