DLI-ordning: IT-departementet søker søknader fra innenlandske selskaper

0
72

I desember i fjor hadde IT-departementet godkjent en ordning på 76 000 crore Rs for å fremme innenlandsk produksjon av halvledere og beslektede enheter. (Fil)

Ministeriet for elektronikk og informasjonsteknologi har invitert søknader fra 100 innenlandske selskaper, mikro-, små og mellomstore bedrifter (MSME) samt startups for insentiver under DLI-ordningen (design linked incentive).

I et pressenotat sa departementet under DLI-ordningen at innenlandske selskaper, startups så vel som MSME-er vil motta finansiell støtte og støtte for designinfrastruktur på ulike stadier av utvikling og distribusjon av planene deres i løpet av de neste fem årene.

Senter for utvikling av avansert databehandling (C-DAC) vil fungere som nodalbyrå for implementering av DLI-ordningen. I tillegg til søknader fra bedrifter, har IT-departementet også søkt søknader og forslag fra akademia, forsknings- og utviklingsorganisasjoner, startups og MSME for opplæring av 85 000 “høykvalitets og kvalifiserte ingeniører” om ulike aspekter av halvlederdesign og -produksjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I desember i fjor hadde IT-departementet godkjent en ordning på 76 000 crore Rs for å fremme innenlandsk produksjon av halvledere og beslektede enheter. Ordningen forventes å gi en globalt konkurransedyktig insentivpakke til selskaper innen halvleder- og skjermproduksjon samt design.

Tiltaket antar betydning i en tid hvor det er global mangel på halvlederprodukter og store brikkeprodusenter, inkludert Intel, TSMC, Texas Instruments osv. ønsker å øke kapasiteten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.