Chromebook vs. bærbar datamaskin: Hva er den beste enheten for barn?

0
99

I dag er datamaskiner en del av klasserommet fordi de gjør læringen enklere og morsommere. Skolegang på nett blir også mer og mer populært, delvis takket være pandemien, så barna trenger tilgang til en datamaskin. Før du hopper inn for å kjøpe et dyrt verktøy, må du ta en viktig avgjørelse: Chromebook eller bærbar datamaskin?

Debatten om Chromebook vs. bærbar PC har pågått siden Chromebook kom på hyllene i 2011. Når det er sagt, er det store forskjeller mellom de to enhetene du må ta hensyn til. I denne artikkelen skal vi sammenligne Chromebooks med bærbare datamaskiner for å hjelpe deg med å bestemme hva som er best for barna dine.

Innholdsfortegnelse

  Hva er en Chromebook?

  I en verden dominert av bærbare Windows-maskiner og Mac-er, blir Chromebook ofte oversett. Noen mennesker sammenligner det urettferdig uten å innse at Chromebook har sin egen rolle å spille. For eksempel, hvis alt du ser på er maskinvare, kan du stoppe her fordi tradisjonelle bærbare datamaskiner er overlegne på grunn av kraftige konfigurasjoner for spill og programvareutvikling. Chromebook er ikke ment å erstatte bærbare datamaskiner.

  En Chromebook er en lett datamaskin som kjører på Googles Chrome-operativsystem. Hovedgrensesnittet er Chrome-nettleseren. Du kan imidlertid også installere ulike apper, som tekstbehandlere, og bruke dem offline. 

  Chromebooken er først og fremst ment for surfing og lett arbeid. Dette gjør Chromebook ideell for forskning og studier, spesielt når du har et budsjett.

  Hvilken enhet er rimeligere?

  Chromebook er også på den lette siden når det kommer til det interne. Lokal lagring er sammenlignbar med det vi har i smarttelefoner og nettbrett, og prosessorene er mye svakere enn det vi finner i tradisjonelle bærbare datamaskiner. Dette alene gjør Chromebook betraktelig billigere enn bærbare datamaskiner med Windows og macOS.

  Siden barn vanligvis ikke tar godt vare på enhetene sine, bør du sannsynligvis bruke så lite penger som mulig.  Heldigvis kan du finne et bredt utvalg av Chromebook-enheter i området $150-$300, og de er alle gode nok til å lære og gjøre skolearbeid.

  Du kan også finne budsjettvennlige Windows-baserte bærbare datamaskiner som starter på rundt $400, men de er vanligvis dårlige ytelsesmessig. Windows er et robust operativsystem som krever mer maskinvarekraft enn en Chromebook. Chromebook vinner langt når det kommer til rimelige priser. Dette er en av grunnene til at skoler som har lite penger, investerer i Chromebook for elevene sine.

  Bærbarhet

  Bærbare enheter og Chromebooks er bærbare enheter. Så mye er åpenbart. Chromebook er imidlertid enda mindre og lettere enn de fleste bærbare datamaskiner. Barn vil ha mye lettere for å bære en Chromebook overalt.

  Chromebook er tynne enheter, hovedsakelig på grunn av mindre maskinvare og mindre skjermer. Du kan sammenligne dem med en MacBook Air, og de er fortsatt litt mindre og lettere. Mange av dem er også avhengige av passiv kjøling, så de har ikke interne vifter. Dette gjør dem mye lettere enn vanlige bærbare datamaskiner.

  Batteritid

  Hvis barna dine tar nettkurs, eller hvis de kan bruke datamaskiner i timen, vil du ha en enhet med mye batteristrøm. Tilgang til et strømuttak kan være begrenset, spesielt hvis det er et helt rom med barn med bærbare datamaskiner.

  En typisk bærbar datamaskin har nok batteristrøm til flere timer, avhengig av hvor intensive oppgavene er. Imidlertid varer det kanskje ikke gjennom en travel dag på skolen eller et Netflix-maraton med venner. På den annen side er Chromebook kjent for energieffektive.

  Som nevnt tidligere har Chromebook mindre maskinvare og prosessorkraft enn bærbare datamaskiner med Windows eller macOS. Dette er ikke en ulempe for de fleste barn. Å ha mindre kraftig maskinvare betyr at enheten krever betydelig mindre energi. Mange Chromebook-enheter kan kjøre på batteri i mer enn 10 timer.

  Enkel bruk

  Et brukervennlig verktøy lar barna fokusere på timen, lekser eller underholdning. Dette er spesielt tilfelle for små barn som er i ferd med å motta sin første datamaskin.

  Windows og macOS bærbare datamaskiner er ganske komplekse. Det er utallige distraherende programmer, funksjoner og tilpasningsalternativer som vil forvirre barna. Dette betyr også at mye kan gå galt hvis du roter med feil innstillinger eller filer. Dette er ikke tilfellet med Chromebook.

  Chrome OS er utrolig enkelt. Det er ikke mange apper og spill som følger med en Chromebook, så barn kan ikke lett bli distrahert. Enheten er bygget primært for surfing, læring og tekstbehandling. Dette lar barna bli kjent med det virtuelle miljøet på kort tid og fokusere oppmerksomheten på ting som betyr noe.

  Sikkerhet

  Barn har en tendens til å klikke på alt som tiltrekker seg oppmerksomheten deres. De legger sjelden merke til ondsinnede lenker eller mistenkelige bildekilder, så de klikker bare for å laste ned virus og bloatware. Noen ganger vil Windows Defender beskytte den bærbare datamaskinen, men andre ganger må du rense systemet. Heldigvis er det ikke sannsynlig at dette skjer hvis barna dine bruker Chromebook.

  For det første er Chrome OS svært sikkert fordi det ikke er et populært operativsystem ENNÅ. Virus er ikke laget for å målrette denne plattformen så ofte fordi det ikke er verdt det for hackeren. For det andre betyr det å bli utviklet av Google at du må synkronisere Chromebook med Google-kontoen din. Som et resultat er dataene dine kryptert og kan ikke enkelt stjeles selv om enheten er infisert.

  En annen interessant sikkerhetsfunksjon er sandboxing. Hver app er i sandkasse, så infeksjoner kan ikke spre seg fra program til program. Legg til vanlige OS-sikkerhetsoppdateringer på toppen av det, og du har en nesten uknuselig enhet.

  Samlet sett er Chromebook den sikreste enheten for barn fordi det er en utfordring å få den infisert selv for dem.

  < h2>Foreldrekontroll

  Alle større operativsystemer kommer med foreldrekontrollfunksjoner. Dette inkluderer alle tradisjonelle bærbare datamaskiner så vel som Chromebooks. Du kan bestemme hvilke nettsteder barna dine kan få tilgang til, holde styr på hvor mye tid de bruker på nettet, hva de gjør og mye mer.

  Chromebook vs. Laptop for Kids: How To Make the Right Choice

  h2>

  Chromebook kan virke som det beste valget hvis du vil ha en billig plug-and-play-datamaskin for barna dine, og det er det i mange tilfeller. Du bør imidlertid vurdere noen få eksterne faktorer som ikke er direkte koblet til maskinvare, programvare og funksjoner.

  1. Alder

  Det første du må vurdere er alder eller klassetrinn. Behovene til grunnskoleelever er helt forskjellige fra behovene til elever på videregående skoler.

  Chromebooks mangler komplekse funksjoner, og mange programmer som Photoshop er ikke tilgjengelige. De er ikke gode for bilderedigering, men de er flotte for å surfe og gjøre enkle lekser uten distraksjoner.

  Skaff deg en Chromebook som første datamaskin eller for generell skolearbeid som ikke krever krevende programvare.

  2. Krav

  Enten du kjøper en Chromebook eller en bærbar datamaskin, må du tenke på barnas behov. Trenger de en enhet for å studere, skrive og dele oppgaver og se videoer? En Chromebook er ideell i dette tilfellet.

  Når det er sagt, hvis barnet ditt er eldre og allerede har begynt å programmere, redigere bilder eller utføre andre krevende oppgaver, anbefales en bærbar datamaskin.

  3. Budsjett

  Hvis du er svært begrenset av budsjettet ditt og du rett og slett ikke har råd til en anstendig bærbar datamaskin, er det bare å kjøpe en Chromebook uten å tenke på andre faktorer. Du har mye bedre alternativer for Chromebook i lavere prisklasser enn for bærbare datamaskiner.

  Så, bestemte du deg for hva som er den beste enheten for barna dine? Hvis du fortsatt ikke er sikker, her er de beste budsjett-bærbare datamaskinene for barn og de beste Chromebook-ene for barn.