2022 zou het jaar van Linux-malware kunnen zijn

0
141
jivacore/Shutterstock.com

Linux-malware neemt toe dankzij de populariteit van Internet of Things (IoT)-apparaten. Volgens een studie gepubliceerd door Crowdstrike groeide de Linux-malware in 2021 met 35% vergeleken met 2020.

GERELATEERDWat is het internet der dingen?

In wezen zijn zoveel IoT-apparaten het doelwit omdat ze gemakkelijk kunnen worden gerekruteerd voor DDoS-aanvallen. Deze apparaten draaien meestal op basis Linux-distributies die alleen enkele essentiële functies kunnen uitvoeren, maar wanneer hun krachten worden gecombineerd, kunnen ze krachtig genoeg worden om te helpen bij krachtige DDoS-aanvallen.

Er zijn andere redenen voor aanvallers om zich op deze IoT te richten. slimme apparaten. Ze kunnen bijvoorbeeld cryptocurrency delven, fungeren als command and control-servers of zelfs dienen als toegangspunten tot bedrijfsnetwerken.

Voor grotere apparaten van grote bedrijven worden gaten vaak snel gedicht dankzij software-updates, maar bij kleinere apparaten zijn er vaak weinig updates, waardoor deze apparaten met gapende gaten achterblijven die kwaadwillenden gemakkelijk kunnen aanvallen.

< p>“Of het nu bijvoorbeeld om hardcoded referenties, open poorten of niet-gepatchte kwetsbaarheden gaat, op Linux draaiende IoT-apparaten zijn een laaghangend fruit voor dreigingsactoren — en hun massale compromis kan de integriteit van kritieke internetdiensten bedreigen,” zei Mihai Maganu in het rapport van Crowdstrike.

GERELATEERDWat is het Mirai-botnet en hoe kan ik mijn apparaten?

Volgens het rapport van Crowdstrike waren XorDDoS, Mirai en Mozi de populairste families, goed voor ongeveer 22% van de in 2021 waargenomen malware-aanvallen die gericht zijn op Linux.

Advertentie

Als deze trend zich voortzet, zouden we in 2022 nog meer malware voor Linux-apparaten kunnen zien verschijnen. Als er gemakkelijk toegankelijke beveiligingslekken zijn, zullen hackers deze vinden, ongeacht het besturingssysteem.

Houd uw apparaten up-to-date zo vaak als er patches beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat u veilig bent. Deze updates voegen niet alleen nieuwe functies toe, ze helpen je netwerk ook veilig te houden. Denk ook na over de bedrijven die u kiest om toe te voegen aan uw slimme huis. Zal het bedrijf eventuele gaten dichten, of gaan ze door naar het volgende product? Dit zijn essentiële factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw volgende slimme huisaankoop.

GERELATEERD: Wat is materie en hoe zal het slimme huizen transformeren?< /p> LEES VOLGENDE

  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons