Startups ryggraden i landets utvikling: statsminister Modi

0
64

Under en virtuell interaksjon med startups fortalte Modi om forskjellige skritt tatt av regjeringen for å gjøre det enklere å gjøre forretninger for slike enheter, og kalte dem “ryggraden i landets utvikling”. (Fil)

Statsminister Narendra Modi oppfordret lørdag indiske startups til å takle utfordringene landet står overfor, og oppfordret dem til å bevege seg mot landsbyer, da han kunngjorde at 16. januar vil bli feiret som National Startup Day for å spre oppstartskulturen over hele India.

Under en virtuell interaksjon med startups fortalte Modi om ulike skritt som myndighetene tok for å gjøre det enklere å gjøre forretninger for slike enheter, og kalte dem «ryggraden i landets utvikling».

«Jeg oppfordrer startups i India til å flytte mot landsbyen også. Dette er både en mulighet og en utfordring,” sa han og la merke til at landlige og semi-urbane områder var på utkikk etter en ny ekspansjonsbølge, og forbedring i siste mils levering av varer og tjenester til slike områder hadde ført til vekst i talentet. pool i landlige markeder.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Statsministeren bemerket at det var tre nøkkelaspekter ved regjeringens innsats for å styrke innovasjon, entreprenørskap og oppstartsøkosystem i India.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Først for å frigjøre entreprenørskap, innovasjon fra fellen av regjeringsprosesser og byråkratiske siloer. For det andre å bygge institusjonelle mekanismer for å fremme innovasjon. Og for det tredje, å ta hånd om unge innovatører og unge bedrifter,» sa han.

Modi bemerket at tiltak som fjerning av problemer med “engleskatt”, forenkling av skatteprosedyrer, tillatelse av egensertifisering for visse arbeids- og miljøoverholdelser og fjerning av over 25 000 overholdelse hadde bidratt til å styrke oppstartsøkosystemet.

Han har også fremhevet at regjeringens innsats for å øke oppstartsøkosystemet hadde gitt resultater i form av en økning i patent-, varemerke- og opphavsrettsregistreringer.

«Mens 4 000 patenter ble sanksjonert i 2013-14, ble mer enn 28 000 patenter gitt i fjor. Mens det i 2013-14 ble registrert rundt 70 000 varemerker, er det i 2021 registrert mer enn 2,5 lakh varemerker,” sa statsministeren og la til at antallet registrerte opphavsrettigheter hadde økt til over 16 000 fra 4000 i samme periode. .

Offentlige tjenestemenn bemerket at indiske startups var vitne til større investeringsinteresse. «Den type interesse som blir tatt i investeringsklimaet for oppstart… I løpet av det siste året har årlige investeringer i startups økt fra USD 11 milliarder til USD 36 milliarder,” sa Anurag Jain, sekretær for Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), på National Startup Awards-arrangementet.< /p>

Handels- og industriminister Piyush Goyal oppfordret startups til å kontakte myndighetene om hvordan de kan lette reguleringsbyrden på dem ytterligere ved å gjøre prosessene enklere.

Da han talte på National Startup Awards, oppfordret han startups til å utvikle innhold på indiske språk, oppmuntre til produkter og løsninger med større sosial og økonomisk innvirkning, promotere startups i alle distrikter, opprette innovasjonssoner og ta i bruk beste praksis fra hele verden.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd