Søndagsprofilen: Dileep, helt i trøbbel

0
83

Når Dileep så på, snakket hans ekskone Manju Warrier, ofte hyllet som Kerala kino sin “eneste kvinnelige superstjerne”, og uttrykte sin solidaritet med offeret, hennes venn. (Illustrasjon: Suvajit Dey)

19. februar 2017, på et møte i Kochis Durbar Hall-område, samlet noen av Kerala kino sine største navnå protestere mot bortføring og seksuelle overgrep av en kvinnelig skuespiller. Blant de tilstedeværende denne dagen var superstjernene Mammootty og Dileep, høyprofilerte regissører Kamal og Lal og mange andre.

Mens Dileep så på, snakket hans ekskone Manju Warrier, ofte hyllet som Kerala kinos “eneste kvinnelige superstjerne”, og uttrykte sin solidaritet med offeret, hennes venn. “Det er veldig vanskelig å uttrykke med ord hva jeg føler. Jeg møtte henne etter at jeg hørte om hendelsen. Jeg er stolt av henne mens hun kjemper tilbake, sa Manju før han fortsatte med å påstå en konspirasjon. “Den som står bak denne kriminelle konspirasjonen bør bringes frem i lyset,” sa hun. Samme dag sendte offeret inn en klage.

Fem måneder senere ble Dileep arrestert i saken, anklaget for å ha fått Pulsar Suni, en historieskriver kjent for å være nær mange i filmindustrien, til å molestere skuespilleren i en bil i bevegelse og ta opp handlingen. Mens det florerer av konspirasjonsteorier i Keralas dypt partipolitiske filmindustri, var motivet, ifølge påtalemyndigheten, hevn, og Dileep skal ha holdt offeret ansvarlig for å ha ødelagt ekteskapet hans med Manju. Etter 85 dager i Aluva fengsel, gikk Dileep ut mot kausjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Må leses |'Ikke bare om seksuell trakassering, industriens arbeidskultur gjør ikke det opprettholde likestilling mellom kjønnene': Anjali Menon

Nå, fire år senere, mens rettssaken i overgrepssaken går inn i det siste, har Dileep, 54, havnet i nye problemer.

Den 25. desember, etter at Balachandrakumar, en filmregissør og Dileeps fremmedgjorte venn, sendte inn lydklipp, der stemmer, inkludert tilsynelatende av Dileep, blir hørt diskutere en plan for å forårsake fysisk skade på etterforskningsoffiserene i saken, anmeldte politiet. en fersk FIR mot hamog raidet skuespillerens hjem i Aluva. Teamet raidet også hjemmet til Dileeps bror Anoop og kontoret til produksjonsselskapet deres.

ADGP (Crime Branch) S Sreejith sa at raidene ble holdt med tillatelse fra retten. “Detaljer kan ikke avsløres siden saken fortsatt er i tidlige stadier av etterforskningen,” sa han.

Etter 85 dager i Aluva fengsel, gikk Dileep ut mot kausjon og ble ønsket velkommen av sine støttespillere. (Fil/PTI)

I en filmindustri dominert av de tidløse superstjernene Mammootty og Mohanlal, var Dileeps største prestasjon at han mer enn holdt stand, og skaffet seg en rekke hits – fra 2002-komedien Meesha Madhavan til Vellaripravinte Changathi, som ga ham en statlig pris.< /p>

Uten hverken Mammoottys ulmende utseende eller Mohanlals skjermtilstedeværelse, presset Dileep konvolutten med sine nabo-figurer, hvorav mange, som Kunjikoonan, hvor han er pukkelrygg, eller Chanthupottu, der han spiller en mann med flytende maskulinitet, ble løpende treff. Han fortsatte til og med å starte produksjonshuset sitt, Graand Production.

Must Read |Mohanlal, Mammootty, Dulquer Salmaan, Tovino Thomas bryter tausheten, uttrykker solidaritet med overlevende for seksuelle overgrep i Kerala

Men Dileep startet ikke som Dileep. Sønn av Padmanabhan Pillai og Sarojam fra Aluva, han var Gopalakrishnan Padmanabhan, en mimikkkunstner ved Kalabhavan, et senter for scenekunst i Kochi som har fungert som barnehage for flere malayalamske skuespillere og filmskapere.

På slutten av 1980-tallet var Gopalakrishnan og teamet hans – inkludert Nadirshah, vennen hans som også ble med i filmindustrien – kjente navn, etter å ha vært med i Asianets komedieserie Comicola og senere, Cinemala. Men det var handlingen hans som etterlignet Suresh Gopi – skuespiller og nå en BJP Rajya Sabha MP fra Kerala – som gjorde ham til en sensasjon i hjemmet.

Så snart han dro fengselets lokaler dro Dileep ut for å møte sin nære venn og regissør Nadirshah.

I 1991, med støtte fra skuespilleren Jayaram, en annen impresjonistisk-toppen-skuespiller, ble Gopalakrishan med i kulissene til Mohanlal-stjernespilleren Vishnulokam som assistent for regissør Kamal, der hans oppdrag var å bruke klappbrettet for Mohanlal.

Etter en rekke ubestemmelige roller selv mens han var assisterende regissør, debuterte Gopalakrishnan endelig med 1994-komedien Manathe Kottaram, der han spilte en karakter kalt Dileep. Navnet ble værende. Det var imidlertid Sallapam (1996) som skulle bli et vendepunkt.

Filmen ble en hit og Dileep endte opp med å gifte seg med sin motstjerne Manju Warrier, som tok en pause fra sin suksessrike karriere etter ekteskapet. Dileep ble i mellomtiden en vellykket produsent, utstiller og forretningsmann. Foruten D-Cinemaas, en multiplekskjede, eier Dileep Dhe Puttu, en restaurantkjede med filialer i Kerala og Midtøsten.

Les også |Kerala Crime Branch-tjenestemenn raiderer skuespilleren Dileeps bolig

I en filmbransje som er sterkt fagorganisert – med foreninger som representerer alle fra kranførere til manusforfattere og regissører – og hvor det å være med den rette foreningen ofte kan skape eller bryte karrierer, hadde Dileep en evne til å spille det riktig.

I november 2008 sies Dileep å ha gått ut av en film og bedt om å erstatte regissøren Tulasidas, hvis tidligere film hadde floppet. Da Malayalam Cine Technicians Associations (MACTA), et organ som representerer regissører, truet med å boikotte Dileep, har han angivelig utviklet en splittelse av MACTA for å hjelpe til med å danne den rivaliserende Film Employers' Federation of Kerala. Flere toppdirektører sluttet seg deretter til Dileep og anklaget daværende MACTA-generalsekretær Vinayan, en toppdirektør, for å være autokratisk.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Etter Dileeps arrestasjon i 2017, sa Vinayan, bitter etter denne erfaringen, til TV-kanaler: “Han er en person som er i stand til å manipulere skuespillere og kutte ned rivaler. Han er en mestermanipulator. Filmene mine bidro til karrieregrafen hans, men han gjengjeldte med grusomhet.''

The Sunday Express nådde ut til regissør og mangeårige Dileep-medarbeider Nadirshah, regissør Arun Gopi og skuespillerne Siddique, Harisree Ashokan og Edavela Babu for denne historien, men de nektet å kommentere med henvisning til den pågående rettssaken.

Bransjeovervåkere peker på en lignende hendelse fra januar 2017. Da Kerala Film Exhibitors' Federation gikk i en langvarig streik på grunn av en tvist med distributører, avsluttet Dileep, hvis kinosaler også bar støyten, opprøret ved å splitte utstillernes kropp. og danner en parallell kropp. “Heretter vil teatre aldri bli stengt, uansett årsak,” erklærte Dileep, etter å ha blitt valgt til president i FEUOK, en stilling som betydde at han nå kontrollerte måten filmer ble laget og distribuert på i staten.

Filbilde av Dileep og hans ekskone Manju Warrier

Hans innflytelse betydde også at han hadde støtte fra Association of Malayalam Movie Artists (AMMA), en mektig filmorganisasjon som han var kasserer og som ofte har blitt beskyldt for å være kontrollert av mektige klikker i bransjen.

De i filmkretser snakker også om et offentlig spytt mellom avdøde Thilakan, en senior nasjonal prisvinnende skuespiller, og AMMA, hvor Thilakan på slutten anklaget Dileep for å være manipulerende og “utspekulert”.

I 2014, 16 år etter ekteskapet, skilte Dileep og Manju seg. Skilsmissen deres og Dileeps påståtte forhold til Kavya Madhavan, hans medspiller i flere av hans suksessfilmer, som han giftet seg med to år senere, var gjenstand for andpustene spekulasjoner.

I 2016 giftet Kavya Madhavan og Dileep seg i Kochi.

 

Seksuelle overgrepssaken i 2017 brakte igjen det fremmedgjorte Dileep-Manju-forholdet i offentligheten, med Dileep som angivelig mistenkte offeret for å ha røpet detaljer om hans angivelige forhold til Kavya til Manju.

The Women's Collective in Cinema (WCC), et forum som ledes av en vokal gruppe skuespillere inkludert Parvathy Thiruvothu, Revathy, Rima Kallingal og Padmapriya Janakiraman, som har tatt opp saken til offeret i saken om seksuelle overgrep, har ofte anklaget Dileep for å bruke sin makt for å påvirke case og få noen av de største navnene i malayalamsk kino til å støtte seg.

WCC tok også på seg AMMA, og tvang antrekket som nå har Mohanlal som president til å utvise Dileep. Mohanlal sa senere at AMMA uformelt hadde flyttet for å gjeninnsette Dileep, men at skuespilleren selv sa at han ville holde seg ute til hans “uskyld” ble bevist.

Nå, midt i nye påstander, påstander og motkrav, er dette en Dileep-historie som ikke tar slutt når som helst snart.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd