Ryska fartyg lämnar Östersjön igen

0
74

Publicerad 17 januari 2022 kl 11.48

Inrikes. De ryska landstigningsfartyg som seglade in i Östersjön i onsdags är nu på väg bort igen efter att ha lastats vid örlogsbasen i Baltijsk.

Gilla artikeln på Facebook

– De har anlänt och de har också gett sig av i västlig-nordvästlig riktning igen och är på väg ut ur Östersjön med bedömt olika typer av last, säger Försvarsmaktens insatschef Michael Claesson till P1 Morgon.

Nyheten om de tre landstigningsfartygen fick stor uppmärksamhet i slutet på förra veckan och skapade hysteri bland så kallade militärt överintresserade personer. Inte minst på den sociala medieplattformen Twitter, där liberaler varnade för att Ryssland nu skulle invadera Sverige.

Ryssland har sedan tidigare ytterligare tre landstigningsfartyg i Östersjöområdet, enligt Försvarsmakten, något som hör till det normala.