Overfor hat-FIRs, holdt Narsinghanand i Haridwar

0
76

Yati Narsinghanand (Fil)

TO dager etter arrestasjonen av Waseem Rizvi alias Jitendra Narayan Tyagi i forbindelse med det tre dager lange konklavet som ble holdt forrige måned i Haridwar der flere hatefulle ytringer ble holdt målrettet Muslimer og oppfordret til vold mot dem, arresterte politiet i Uttarakhand sin nøkkelarrangør, Yati Narsinghanand, lørdag kveld.

Narsinghanand, den kontroversielle presten til Dasna-tempelet i Ghaziabad, var på en sultestreik ved Sarvanand Ghat i Haridwar i protest mot arrestasjonen av Tyagi.

Han kalte det “urettferdighet”, og hadde reist spørsmål om politiets aksjon mot Tyagi. «Han ble arrestert fordi han en gang var en muslim som konverterte til hinduisme. Dette er slik at ingen andre muslimer konverterer til hinduisme,» hadde Narsinghanand hevdet.

Kilder sa tidligere på dagen at Narsinghanand hadde et “krangel” med en journalist som angivelig ble utsatt for menneskehandel. En høytstående polititjenestemann sa at basert på journalistens klage ble det registrert en annen FIR mot Narsinghanand.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Snakker til The Indian Express, Superintendent of Police, Haridwar (City), Swatantra Kumar, sa: “Yati Narsinghanand har blitt arrestert av Haridwar-politiet og ble brakt til Kotwali politistasjon hvorfra han blir sendt til et sykehus.”

En mengde støttespillere hadde samlet seg utenfor politistasjonen sent lørdag kveld, og tjenestemenn sa «mindre makt” måtte brukes for å spre dem.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Konklavet fant sted 17.-19. desember, men arrestasjonen av Tyagi og Narsinghanand kom etter at Høyesterett ga meldinger til senteret, Delhi-politiet og regjeringen i Uttarakhand sist mandag.

Varselet var over en PIL som påsto politiets passivitet og søker etterforskning av hatefulle ytringer ved to separate arrangementer i Haridwar, organisert av Narsinghanand, og en annen i Delhi av hinduistiske Yuva Vahini, hvor høyttalere angivelig ba om «folkemord på medlemmer» av et fellesskap.

To FIR-er er registrert. Den første 23. desember på klagen fra en Gulbahar Khan ved Haridwar Kotwali politistasjon under IPC seksjoner 153A (fremme fiendskap mellom forskjellige grupper og handlinger som skader harmoni) og 295 A (oversiktlige og ondsinnede handlinger, ment å fornærme religiøse følelser hos enhver klasse ved å fornærme dens religion eller religiøse tro).

Fem ble navngitt i denne FIR: Tyagi, Dharamdas Maharaj, Annapurna Maa, Narsinghanand og Sagar Sindhuraj Maharaj.

En annen FIR ble registrert 2. januar på klagen fra sosialarbeider Nadeem Ali for angivelig å ha kommet med hatefulle ytringer under Haridwar-arrangementet og fortsatte å gjøre det i dagene som fulgte. Denne FIR, i henhold til seksjonene 153A og 298 (utsige, ord, etc., med overlagt hensikt å såre de religiøse følelsene til enhver person) kalt Tyagi og uidentifiserte andre.

Et spesielt etterforskningsteam (SIT) har også blitt dannet for å undersøke saken.

Narsinghanand, som møter flere FIR-er i UP, har bedt om en “krig mot muslimer” og oppfordret “hinduer til å ta opp våpen.” Tidligere denne måneden, og anklaget Uttarakhand-regjeringen for å jobbe under press fra «jihadister», kalte arrangørene av konklavet til et protestmøte 16. januar mot FIR-ene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd