Nord-Korea sier at de har teste raketter fra tog

0
86

Denne kombinasjonen av to bilder levert 15. januar 2022 av den nordkoreanske regjeringen viser et landskap med klipper og vann som eksploderer i en røyksky under en missiltest fra et tog i Nord-Pyongan-provinsen, Nord-Korea, 14. januar 2022. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Nord-Korea sa lørdag at de testutsendte ballistiske missiler fra et tog i det som ble sett på som en tilsynelatende gjengjeldelse mot nye sanksjoner innført av Biden-administrasjonen.

Rapporten fra Nord-Korea statlige medier kom dagen etter at Sør-Koreas militær sa at de oppdaget at Nord avfyrte to raketter i havet i sin tredje våpenoppskyting denne måneden.

Lanseringen kom timer etter at Pyongyangs utenriksdepartement ga ut en uttalelse hvor de kritiserte USA for å ha innført nye sanksjoner over nordens tidligere tester og advarte om sterkere og mer eksplisitt handling dersom Washington opprettholder sin konfrontasjonsholdning. .”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Nord-Korea har de siste månedene økt tester av nye missiler designet for å overvelde rakettforsvaret i regionen, midt i pandemisk-relaterte grensestenginger og en frysing av kjernefysisk diplomati med USA.

Noen eksperter sier nordkoreanske leder Kim Jong Un går tilbake til en utprøvd teknikk for å presse USA og naboer med rakettoppskytinger og opprørende trusler før han tilbyr forhandlinger ment å trekke ut innrømmelser.

Nord-Koreas offisielle koreanske sentrale nyhetsbyrå sa fredagens øvelse var rettet mot å sjekke varslingsstillingen til hærens skinnebårne missilregiment. Troppene flyttet raskt til utskytningsstedet etter å ha mottatt missiltestordren på kort varsel og avfyrte to “taktisk guidede” missiler som nøyaktig traff et havmål, heter det i rapporten.

Dette bildet levert av den nordkoreanske regjeringen viser den nordkoreanske lederen Kim Jong Un , høyre, ser på monitorene som en testoppskyting av et missil 11. januar 2022 i Nord-Korea. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Avisen Rodong Sinmun i Nord publiserte bilder av det som så ut til å være to forskjellige missiler som svever over fra jernbanevogner som var oppslukt av røyk.

Cheong Seong-Chang, en analytiker ved det private Sejong-instituttet i Sør-Korea, sa at nord sannsynligvis iscenesatte en oppskyting som ikke tidligere hadde vært planlagt for å demonstrere motstanden mot amerikanske sanksjoner.

Rakettene ble avfyrt. fra jernbanevogner så ut til å være et kortdistansevåpen med fast brensel som nord tilsynelatende har modellert etter Russlands mobile ballistiske system Iskander. Missilet ble først testet i 2019, og er designet for å være manøvrerbart og fly i lave høyder, noe som potensielt forbedrer sjansene deres for å unngå og beseire missilsystemer.

North lanserte først disse missilene fra et tog i september i fjor som en del av arbeidet med å diversifisere utskytningsalternativene, som nå inkluderer forskjellige kjøretøy og til slutt kan inkludere ubåter avhengig av landets fremgang i jakten på slike evner.

Innbyggere besøker bronsestatuene av deres avdøde ledere Kim Il Sung, venstre, og Kim Jong Il på Mansu Hill i Pyongyang, Nord-Korea 16. desember 2021. (AP)

Avskyting av et missil fra et tog kan øke mobiliteten, men noen eksperter sier at Nord-Koreas enkle jernbanenettverk som går gjennom landets relativt lille territorium raskt vil bli ødelagt av fiender under en krise.

Biden-administrasjonen innførte onsdag sanksjoner mot fem nordkoreanere på grunn av deres roller i å skaffe utstyr og teknologi for nordens missilprogrammer som svar på nordens tidligere tester denne måneden.

Kunngjøringen fra finansdepartementet kom bare timer etter at Nord-Korea sa at Kim hadde tilsyn med en vellykket test av et hypersonisk missil på tirsdag som han hevdet ville øke landets atomvåpen “krigsavskrekking.” Tirsdagens test var Nord-Koreas andre demonstrasjon av sitt påståtte hypersoniske missil på en uke.

Timer før fredagens lansering, bar KCNA en uttalelse tilskrevet en uidentifisert talsperson for Nordens utenriksdepartement, som insisterte på at de nye sanksjonene understreker fiendtlige amerikanske hensikter med sikte på å “isolere og kvele” ; norden.

En oversikt over det statlige nyhetsbyrået KCNA rapporterer er testavfyringen av et hypersonisk missil på et ikke avslørt sted i Nord-Korea, 5. januar 2022, på dette bildet utgitt 6. januar 2022 av Nord-Koreas koreanske sentrale nyhetsbyrå . (KCNA via Reuters)

Talsmannen advarte om en sterkere reaksjon hvis Washington fortsetter sin “konfrontasjonsholdning”.

Hypersoniske våpen, som flyr med hastigheter over Mach 5, eller fem ganger lydhastigheten, kan utgjøre en avgjørende utfordring for rakettforsvar på grunn av deres hastighet og manøvrerbarhet.

Slike våpen var på en ønskeliste over sofistikerte militære eiendeler Kim avduket tidlig i fjor sammen med flerstridshodemissiler, spionsatellitter, langdistanseraketter med fast brensel og ubåtavfyrte atomraketter.

Fortsatt, eksperter sier at Nord-Korea ville trenge flere år og mer vellykkede tester med lengre rekkevidde før de får et troverdig hypersonisk system.

Et amerikansk-ledet diplomatisk fremstøt med sikte på å overbevise Nord-Korea om å forlate sitt atomvåpenprogram kollapset i 2019 etter at Trump-administrasjonen avviste Nordens krav om store sanksjoner i bytte mot en delvis overgivelse av sine atomevner.

Kim har siden lovet å utvide et kjernefysisk arsenal han helt klart ser på som sin sterkeste garanti for overlevelse, til tross for at landets økonomi lider store tilbakeslag midt i pandemi-relaterte grensestenginger og vedvarende USA-ledede sanksjoner.

Hans regjering har så langt avvist Biden-administrasjonens oppfordring om å gjenoppta dialogen uten forutsetninger, og sa at USA først må forlate sin “fiendtlige politikk,” et begrep som Pyongyang hovedsakelig bruker for å beskrive sanksjoner og kombinerte militærøvelser mellom USA og Sør-Korea.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.