Labour: Johnson stryper BBC för att rädda sig själv

0
79

Den brittiske premiärministern Boris Johnson ger sig på BBC för att försöka klamra sig fast vid sitt jobb. Det säger oppositionspartiet Labour efter att kulturminister Nadine Dorries meddelat att licensavgiften ska frysas. Dorries sa på söndagen att licensavgiften, som tidigare höjts i takt med inflationen, stannar på 2 000 kronor om året. Efter 2027 går avtalet med regeringen ut, och det är oklart hur BBC då ska finansieras. Den frysta licensavgiften kan leda till minskade intäkter på motsvarande 25 miljarder kronor de kommande åren, och tvinga BBC att skära ner ordentligt. – Premiärministern tycker att rapporteringen om hans regelbrott ska få konsekvenser och att han själv ska komma undan, säger Labours kulturpolitiska talesperson Lucy Powell till The Guardian.