Kasakhstan setter urolighetstallene til 225

0
65

President Kassym-Jomart Tokayev henvendte seg til en russisk-ledet militærblokk for å få hjelp under urolighetene og satte sin tidligere beskytter og forgjenger Nursultan Nazarbayev på sidelinjen ved å overta det nasjonale sikkerhetsrådet. (Fil)

Kroppene til 225 mennesker som ble drept i uroligheter i Kasakhstan forrige uke, inkludert 19 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, ble levert til likhus over hele landet, sa statsadvokatens kontor lørdag.

Figuren inkluderte sivile og væpnede “banditter” drept av sikkerhetsstyrker, fortalte Serik Shalabayev, leder for straffeforfølgelse ved påtalemyndigheten, til en orientering.

Han ga ikke en nøyaktig oversikt over tallene og sa at tallene kunne oppdateres senere. .

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Voldelige protester startet i den oljeproduserende sentralasiatiske staten denne måneden etter et hopp i drivstoffprisene. Bompengene levert av Shalabayev bekreftet at volden var den dødeligste i landets post-sovjetiske historie.

Må leses |Fanget i Kasakhisk uro uten noe ord om retur, sier indianere få oss hjem

Shalabayev sa 50 000 mennesker sluttet seg til opptøyene i hele den tidligere sovjetrepublikken på sitt høydepunkt 5. januar da folkemengder stormet og satte fyr på offentlige bygninger, biler, banker og butikker i flere større byer.

President Kassym-Jomart Tokayev henvendte seg til en Russland-ledet militærblokk for å få hjelp under urolighetene og satte sin tidligere skytshelgen og forgjenger Nursultan Nazarbayev på sidelinjen ved å overta det nasjonale sikkerhetsrådet.

Etter klager på slag og tortur av disse Tokayev ble varetektsfengslet i kjølvannet, beordret lørdag politiet å unngå overgrep og ba påtalemyndigheten være ettergivende overfor de som ikke har begått alvorlige forbrytelser.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.