Geborstelde versus borstelloze motoren: welke gereedschappen moet u kopen?

0
76
monticello/Shutterstock.com

Een grote beslissing die je moet nemen bij het kiezen van een elektrisch gereedschap is of je voor een borstelmotor of een borstelloos model wilt gaan. Wat is het verschil? Zijn borstelloze motoren het extra geld waard? Lees verder om erachter te komen.

Inhoudsopgave

Het verschil tussen geborstelde en borstelloze motoren
  Hoe borstelloze motoren werken
  Hoe borstelloze motoren werken
Wat is het voordeel van borstelloze motoren?
Wat zijn de nadelen van een borstelloze motor?
Zijn borstelloze gereedschappen de moeite waard?
Waar kun je borstelloze gereedschappen kopen
Bottom Line

Het verschil tussen geborstelde en borstelloze motoren

Borzeloze en geborstelde boren, slagschroevendraaiers, cirkelzagen en meer bestaan ​​als opties. Het is niet alleen de koolborstel die borstelloze en geborstelde motoren onderscheidt. Beide maken gebruik van de kracht van een elektromagnetisch veld om de as te laten draaien. Maar ze gaan over het genereren van dat veld met behulp van verschillende methoden. Borstelmotoren doen het mechanisch, terwijl borstelloze motoren het elektronisch doen.

Hoe borstelmotoren werken

Het is essentieel om te begrijpen wat een borstel is in de context van motoren voor elektrisch gereedschap. Borstels zijn gewoon kleine stukjes metaal, meestal koolstof, gemonteerd tegen de commutator van een motor. Ze hebben geen borstelharen, ze zitten vast op hun plaats en ze maken niets schoon. De enige taak van de borstel in de motor is het leveren van elektrische stroom aan de commutator. De commutator bekrachtigt vervolgens de spoelen van de motor in een afwisselend patroon om een ​​elektromagnetisch veld te genereren dat de motoras laat draaien. De opstelling van de commutator en borstels bestaat al tientallen jaren en je vindt ze nog steeds in krachtige boormachines, roterende gereedschappen en meer.

Hoe borstelloze motoren werken

Borstelloze technologie maakt een einde aan zowel borstels als commutators. In plaats daarvan gebruiken ze een ring van permanente magneten rond de motorspoelen. Het elektromagnetische veld laat de permanente magneten draaien wanneer de spoelen worden geactiveerd, waardoor de as draait. Dit soort motoren gebruiken een Hall-effectsensor om constant de positie van de rotor te bewaken en elke motorspoel precies wanneer nodig te bekrachtigen om de stabiliteit en snelheid van de spin te behouden.

Wat is het voordeel van borstelloze motoren?

Door het afschaffen van componenten die fysiek contact nodig hebben om elektriciteit te leveren, zijn borstelloze motoren in veel opzichten superieur aan hun geborstelde tegenhangers. Waaronder meer energie-efficiëntie, verbeterd reactievermogen, meer vermogen, koppel en snelheid, minder onderhoud en een langere algemene levensduur van het gereedschap.

Maar hoe uiten die voordelen zich bij regelmatig gebruik? Om wat deskundige antwoorden te krijgen, ging ik zitten met Vincent Ferrari. Hij is de eigenaar van Handmade by Vincent Ferrari, een boetiekwinkel voor houtbewerking, en gastheer van Omdat we maken, een van de beste podcasts in de maakruimte. Volgens hem is “het voordeel van borstelloze motoren niet zozeer dat ze dat verbruiksonderdeel niet hebben, het is gewoon dat ze beter werken, ze werken over het algemeen beter.” 8221;

Hij legde uit dat het belangrijkste gebied dat je opmerkt de levensduur van de batterij is. “De levensduur van de batterij is aanzienlijk beter op een borstelloos gereedschap.” zei Ferrari, “Ik had eigenlijk deze draadloze cirkelzaag van Ryobi, de originele geborstelde versie. Zodra ze uitkwamen met de borstelloze versie, heb ik een upgrade uitgevoerd. De levensduur van de batterij met exact dezelfde batterijen, zou ik zeggen, het is gemakkelijk te verdubbelen, zo niet meer.”

Vincent Ferrari

< p>Andere verbeteringen van borstelloze gereedschappen zijn de snelheid, het koppel en de controle van het gereedschap, die allemaal van toepassing zijn op alles, van accuschroefboormachines tot cirkelzagen. Volgens Ferrari, aangezien er minder bewegende delen en geen wrijving zijn in een borstelloze motor, gaat alle kracht direct naar de motor zodra je de trekker overhaalt en ben je meteen op volle snelheid . Je hoeft de snelheid en het koppel en dat soort dingen niet op te voeren. De RPM's zijn er vanaf het moment dat je de trekker overhaalt.”

Ferrari merkte ook op dat borstelloze motoren veel minder geluid produceren dan hun geborstelde tegenhangers. “Je zou verbaasd zijn hoe stil ze zijn.” zei Ferrari, “En dat is iets wat mensen die met gereedschap werken vaak niet serieus genoeg nemen. Lawaai is een overweging als we het hebben over boren. Routers ook, ze zijn luid. Cirkelzagen zijn echt luidruchtige gereedschappen. Als je een borstelloze versie van een tool krijgt, zal deze zeker stiller zijn.”

Vincent Ferrari

Toen hem werd gevraagd naar het onderhoud van gereedschap, legde Ferrari uit dat het vervangen van borstels niet iets is dat de meeste mensen ooit doen. “Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle geborstelde gereedschappen door de gebruiker kunnen worden onderhouden.” zei Ferrari, “Als je mechanisch geneigd bent, kun je ze openscheuren en de borstels vervangen. Maar ze zijn niet echt bedoeld om te worden onderhouden. Ze zijn bedoeld om wegwerpbaar te zijn. Wanneer de borstels sterven, sterven ze. Terwijl een borstelloos gereedschap aanzienlijk langer meegaat, zul je het waarschijnlijk beu zijn voordat je een mechanisch defect krijgt.” U zult uw elektrisch gereedschap hoogstwaarschijnlijk niet uit elkaar halen om ze te repareren, dus een langere borstelloze boor of zaag zal zichzelf terugbetalen.

Wat zijn de nadelen van een borstelloze motor?

Het enige nadeel van elektrisch gereedschap met borstelloze motoren is het prijskaartje. Borstelloze gereedschappen kosten ongeveer 30% meer dan hun geborstelde tegenhangers. Elk ander aspect van de prestatie van een gereedschap wordt verbeterd door het gebruik van een borstelloze motor. Ik heb Ferrari zelfs gevraagd om ons een reden te geven waarom iemand een geborsteld gereedschap zou moeten verkiezen boven een borstelloos model — als de prijs geen rol speelde. Zijn antwoord was eenvoudig: “Ik denk niet dat ik ooit een geborsteld gereedschap zou aanbevelen boven een penseelloos gereedschap, tenzij de prijs een overweging was.”

Vincent Ferrari

Zijn borstelloze gereedschappen de moeite waard?

Ik vroeg Ferrari wie hij dacht dat het extra geld niet aan borstelloos gereedschap hoefde te besteden. “Als je een huiseigenaar bent die gewoon wat gereedschap bij de hand wil hebben, of je bent misschien een weekendstrijder, en je doet er niet veel mee. Ik zou nee zeggen.” Ferrari zei: “Voor iemand zoals ik gebruik ik mijn gereedschap veel. Ik maak veel dingen. Ik maak veel dingen voor klanten. Dus voor mij is het zinvol om het geld uit te geven. Maar voor iemand die één keer per maand een zak gereedschap pakt en deze 15 tot 20 minuten gebruikt, is het het gewoon niet waard.”

Waar borstelloos gereedschap kopen

https://www.shutterstock.com/image-photo/minsk-belarus-april-6-2018-department-1082126852

Mijn laatste vraag voor Ferrari was welke gereedschapsbedrijven brushless tools maken. Hij zei: “Al uw grote winkelmerken doen dat, maar niet in hun volledige lijn. Dus als het gaat om de grote merknamen zoals DeWalt, Makita en Ryobi, zijn er bepaalde tools die borstelloos zullen zijn en zeker zullen worden geborsteld, en dat is precies zoals het is. Dus alle grote namen hebben een aantal borstelloze tools; het is maar een kwestie van welk gereedschap.”

Bottom Line

Elektrisch gereedschap met borstelloze motoren bieden verhoogde waarde en bruikbaarheid op bijna elk gebied in vergelijking met hun equivalenten met borstelmotoren. Maar je betaalt een flinke premie om het te krijgen. De vraag die u moet beantwoorden, is of u uw hulpmiddelen voldoende gebruikt om het extra geld uitgeven te rechtvaardigen.