Eiendeler verdt Rs 410 cr fra Mumbai Realty Group, skuespiller-produsent tilknyttet av ED

0
81

ED hadde raidet disse enhetene i januar i fjor.

Leiligheter og land til en verdi av totalt rundt 410 crore Rs fra den Mumbai-baserte eiendomsgruppen Omkar Realtors og et selskap som tilhører skuespillerprodusenten Sachin Joshi, er knyttet til håndhevingsdirektoratet i henhold til loven om hvitvasking av penger.< /p>

Joshi, som har spilt i noen Telugu- og Hindi-filmer, er sønn av JMJ-gruppens promotør og forretningsmann J M Joshi som driver med produksjon av gutka og pan masala og også i gjestfrihetsbransjen. Sachin Joshi har også produsert noen filmer.

En foreløpig ordre i henhold til loven om forebygging av hvitvasking av penger (PMLA) er utstedt for å feste “leiligheter verdt Rs 330 crore (omtrent) i salgstårn C. bygning, nemlig Omkar 1973, Worli (Mumbai), fra Omkar Group og et åpent land i Viram, Pune verdt Rs 80 crore (ca.) av et selskap som tilhører Sachin Joshi”, sa ED i en uttalelse.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Den sa at etterforskningen fant ut at lånebeløpet på Rs 410 crore ble anskaffet på uredelig vis av Surana Developers Wadala, LLP, et søsterselskap til Omkar Realtors og Developers Pvt. Ltd (ORDPL) gjennom falskt økte antall innbyggere i slum og FSI (gulvarealindeks).

“Av Rs 410 crore ble et beløp på Rs 330 crore hvitvasket inn i salgsbygningen til Omkar Group og et beløp på Rs 80 crore (ca.) ble hvitvasket gjennom Sachin Joshi og hans Viiking Group av selskaper under dekke av tjenester og investeringer,” byrået påsto.

ED hadde raidet disse enhetene i januar i fjor og sendte inn et klageanmeldelse i mars med navn på styrelederen for Omkar Relators and Developers, Kamal Kishore Gupta (62), dens administrerende direktør Babulal Varma (51). ), og Sachin Joshi (37) og deres selskaper.

De tre ble arrestert av ED i fjor. Mens Joshi ble innvilget fire måneders midlertidig kausjon av Høyesterett i september i fjor, er de to andre i varetekt.

Sentralbyråets sak er basert på en 2020 FIR av Aurangabad-politiet mot Gupta og Varma på siktelser for juks og avledning av lånemidler på Rs 410 crore tatt fra Yes Bank for reutvikling av Anand Nagar Slum Rehabilitation Authority.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.