Drönarflygningar utreds av Säpo

0
71

Publicerad 17 januari 2022 kl 15.18

Inrikes. Säkerhetspolisen har under måndagen tagit över förundersökningen kring drönarflygningar vid Forsmarks, Ringhals och Oskarshamns kärnkraftverk.

Gilla artikeln på Facebook

Brottsrubriceringen är misstanke om grov obehörig befattning med hemlig uppgift.

Säpo skriver i ett pressmeddelande att man löpande har haft kontakt med Polismyndigheten om händelserna under förra veckan och “arbetat aktivt” med det hela. Bland annat har man bistått med underrättelseinhämtning i arbetet.

“Generellt har säkerhetshoten mot Sverige ökat med ett breddat och fördjupat underrättelsehot och en mer komplex hotbild. Säkerhetspolisen gör däremot ingen annan bedömning än Försvarsmakten när det gäller det militära hotet”, skriver Säpo.

Förundersökningen leds av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.