Daglig orientering: Undersøke i CDS-helikopterkrasj skylder på været; Bekymring i Delhi over Myanmar-konflikten

0
71

En titt på toppnyhetene i dag, 15. januar 2021.

Stor historie

En trivelig -services Undersøkelsesrett for helikopterulykken 8. desember som drepte forsvarssjefen, general Bipin Rawat, har tilskrevet krasjet til uventede værforandringer, noe som resulterte i at piloten ble desorientert og at helikopteret traff en overflate. Dette er det foreløpige hovedfunnet fra CoI som utelukket mekanisk feil, sabotasje og uaktsomhet.

Bare i Express

For å forklare viktigheten av å ha Siachen tilbake på Indo-Pak-agenda, skriver Shyam Saran:“På sin pressekonferanse 12. januar, på tampen av hærens dag, skal den indiske hærsjefen, general Naravane, ha en spennende henvisning til muligheten for “demilitarisering av isbreregionen” i Siachen. Selv om hærsjefens henvisning til demilitarisering er betinget av at AGPL blir formelt anerkjent, er det et avvik fra den kompromissløse posisjonen som har vært gjeldende i den siste tiden.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Fra forsiden 

Avholder at «nonnene i kamp og rivalisering og gruppekamper, og ønsket om makt, posisjon og kontroll over menigheten» var tydelig i saken, en Rettssak i Kerala frikjente Franco Mulakkal, den tidligere Jalandhar-biskopen i den katolske kirke, for alle anklager om påstått voldtekt av en nonne. Den høyprofilerte saken hadde ført til en enestående offentlig protest i Kerala for mer enn tre år siden av andre nonner til støtte for klageren.

Nesten et år siden februarkuppet i Myanmar, mens hæren kjemper mot væpnede pro-demokratiske motstandsgrupper over hele landet, inkludert i regioner som grenser til India, New Delhi er bekymret for at ustabiliteten kan påvirke sikkerheten i nord -Øst. For å sikre Indias «vitale interesser» mener tjenestemenn at det «ikke er noe annet valg enn å engasjere seg med makthaverne i Naypidaw», og fortsette å presse på for en tilbakevending til demokratiet.

Avduker det den kaller sin Den “første” nasjonale sikkerhetspolitikken, den pakistanske hæren-støttede regjeringen til statsminister Imran Khan har erkjent at “ansettelsen av terrorisme har blitt et foretrukket politisk valg for fiendtlige aktører”. I bemerkninger som gjenspeiler Indias holdning til saken, heter det i dokumentet: “Den mest akutte formen for innsats for å undergrave stabilitet og nasjonal harmoni i et samfunn er terrorisme.”

Et videoklipp som viser IIT Kanpur-professor Laxmidhar Behera , som for dager siden ble utnevnt til direktør for IIT Mandi, og snakket om sin tilsynelatende eksorcismefor å kvitte seg med vennens leilighet og foreldre for “onde ånder” gjennom å synge hellige mantraer, har utløst en kontrovers. I det fem minutter lange klippet forteller Behera hvordan han hadde reist til Chennai i 1993 for å hjelpe en venn som var i nød da hans “familie ble påvirket av spøkelser”.

Må lese

Den aggressive tredje bølgen av Covid-pandemien gjorde lite for å avskrekke tusenvis av hengivne som ankom Sagardwip i Vest-Bengal denne uken, hvor Gangasagar Mela er i gang. Med Makar Sankranti-feiringen i gang, forventer distriktsadministrasjonen flere hengivne på lørdag. Mens Calcutta High Court tillot melaen å finne sted, satte den også noen grunnregler: Retten dannet en to-medlemskomité for å overvåke ordningene, den beordret også at bare de med en negativ RT-PCR-testrapport kan besøke melaen. .

Ved et nylig arrangement kom sjefsminister Yogi Adityanath med en ganske kryptisk kommentar: han sa at staten vil være vitne til et «80 % versus 20 %» valg, og at BJP vil beholde makten. Yogi spesifiserte ikke, men opposisjonen sa at det var åpenbart. I henhold til folketellingen for 2011 utgjorde muslimer 19,01 % av UPs befolkning. CM forklarte senere at 20 % er de som “motsetter Ram Janmabhoomi” og “sympatiiserer med mafiaer og terrorister”. I mellomtiden sa BJP-minister som ble SP-leder at valget faktisk ville være en konkurranse mellom 85% baklengs og daliter og de 15% øvre kastene i staten.

Aam Aadmi-partiet, som skapte blest da det lovet å gi hver kvinne i Punjab en månedlig godtgjørelse på 1000 Rs hvis de ble stemt til makten, har tildelt bare rundt 10 % av setene til kvinner. Av de 106 kandidatene som AAP har annonsert så langt for den 117-seters Punjab-forsamlingen, er bare 12 kvinner. Men kvinnene som fikk en billett er hjemmelagde ledere, som Baljinder Kaur og Saravjit Kaur Manuke, som har jobbet seg inn i striden.

Og til slutt 

Irlands tempoløper Muzamil Sherzads reise til U-19 verdensmesterskapeti Karibia er som ingen andre. Historien hans begynner i Afghanistans Jalalabad, hvor han vokste opp med å spille tape-ball street cricket med venner. Så for fem år siden, da han bare var 14, reiste han nærmere 8300 km sammen med andre innvandrere på jakt etter et bedre liv i Irland. Vel fremme fant Sherzad, til sin overraskelse, ut at cricket ville hjelpe ham å få venner og gi ham en ny identitet. Og, i en bemerkelsesverdig formueskifte, ville han snart bli verdensmester for sitt nye land.

Delhi Confidential: Jordvitenskapsminister Jitendra Singh lanserte fredag ​​et unikt initiativ av India Meteorological Department – ​​crowdsourcing værinformasjon. Den offentlige deltakelsesplattformen, som Singh sa var et eksempel på hva «borgervitenskap» kan være, vil få folk fra hele landet til å ringe eller sende tekstmeldinger til lokal værinformasjon til IMD.

Til i morgen, 
Rahel Philipose og Rounak Bagchi

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd