Covid-skygge over Budget-økt, stoler søker trygge fortauskanter

0
73

Andre halvdel av sesjonen vil starte 14. mars og avsluttes 8. april. (Fil)

Når India kjemper mot den tredje bølgen av Covid-19-pandemien, drevet frem av svært overførbar Omicron-variant, forbereder regjeringen seg på å innkalle til parlamentets budsjettsesjon denne måneden med streng sosial distansering og andre protokoller på plass.

Regjeringen, sa kilder, har foreslått at budsjettsesjonen innkalles fra 31. januar til 8. april med en måneds pause i mellom.

I følge forslaget vil første halvdel av sesjonen avsluttes 11. februar etter den sedvanlige presidentens tale til fellesmøtet mellom de to husene, fremleggelse av den økonomiske undersøkelsen, presentasjon av budsjettet og diskusjon om presidentens tale.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Andre halvdel av økten starter 14. mars og avsluttes 8. april.

Budsjettøkten vil finne sted midt i indikasjoner på at den tredje bølgen fortsatt er på topp. Men regjeringen er hardt presset ettersom presentasjonen av årsregnskapet, populært kjent som budsjettet, er et konstitusjonelt krav som ikke kan gjøres unna.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Det som imidlertid er en alvorlig bekymring er det faktum at et stort antall parlamentariske ansatte — over 700 til torsdag — har testet positivt siden 4. januar.

Ifølge kilder har 718 av de som er testet i parlamentskomplekset testet positivt så langt. “Disse inkluderer 204 personer i Rajya Sabha-sekretariatet. Resten av sakene ble rapportert fra Lok Sabha-sekretariatet og allierte tjenester, sa kilder. De fleste som testet positivt sies å være asymptomatiske.

Hvis sakene ikke ebber ut, sa kilder at Budget-sesjonen kunne være vitne til restriksjoner som ble sett under monsunsesjonen i 2020.

Forklart

For sikker passasje

h2>

Tinget kalles sammen på et tidspunkt da det er en økning i Covid-saker. Sikkerhetsprotokoller vil kreve avstand, gjentatte tester, kanskje forskjøvede tidsplaner for å holde budsjettøkten i gang. De strenge protokollene for monsunsesjonen for 2020 kan bli tatt opp igjen for å sikre sikker gjennomføring av saksbehandlingen.

Monsunsesjonen ble holdt i september 2020 og var den første hele sesjonen som ble holdt under streng Covid-protokoll med Rajya Sabha-møtet i første halvdel av dagen og Lok Sabha i andre halvdel og medlemmer av begge husene som satt i begge kamrene.< /p>

De samme protokollene ble fulgt under den første delen av budsjettøkten i fjor.

Lok Sabha og Rajya Sabha gikk tilbake til normal tid for den andre delen av budsjettøkten, monsun- og vintersesjonene i fjor, men normer for sosial distansering og noen begrensninger var fortsatt på plass med medlemmer som satt i kamrene så vel som gallerier i begge husene.

Kongressleder i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury sa: “Covid-situasjonen er dårlig. Sakene sprer seg raskt. Men budsjettøkten må kalles inn. Ellers vil statens utgifter stoppe opp. Det ønsker vi ikke. Men vi vil oppfordre regjeringen til å følge alle protokoller og ta avgjørelsen etter å ha konsultert helseeksperter for å se hvilke forholdsregler som må tas. Regjeringen bør diskutere alle aspekter med helseeksperter og legge vekt på forslagene deres.»

Kilder sa Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu og Lok Sabha-speaker Om Birla tidligere denne uken instruerte generalsekretærene for begge husene til å “undersøke i detalj det rådende scenariet for spredning av Covid-19 og foreslå effektive tiltak for sikker oppførsel av budsjettøkten.»

Etter å ha tatt oversikt over situasjonen, favoriserte Naidu og Birla gjennomgang av “tilstrekkelighet” av Covid-protokollen som ble fulgt under vintersesjonen da det var få tilfeller. Generalsekretærene, sa kilder, har blitt bedt om å sende inn forslagene sine så tidlig som mulig.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd