Coronavirus Omicron India Live: Over 156,76 crore vaksinedoser gitt så langt som kjøretur fullfører et år

0
78

En mottaker i aldersgruppen 15-18 år mottar en dose vaksine i Jalpaiguri, Vest-Bengal. (Ekspressfoto: Partha Paul)

Coronavirus Omicron India LIVE News: Da Indias vaksinasjonskampanje fullførte et år på søndag, sa helsedepartementet at 156,76 millioner vaksiner har blitt administrert og mer 92 prosent av den voksne befolkningen har fått minst én dose. Over 68 prosent av dem er fullvaksinert, la departementets tjenestemenn til. Kjøreturen startet 16. januar i fjor med at helsepersonell ble inokulert i den første fasen. Vaksinasjon av frontlinjearbeidere startet fra 2. februar.

I anledning ettårsjubileet for oppstarten av vaksinasjonsprogrammet i landet, hilste statsminister Narendra Modi “hvert individ” knyttet til det og sa at programmet ga stor styrke til kampen mot Covid-19. “I dag markerer vi 1 år med vaksinasjonskjøring. Jeg hilser hver enkelt som er tilknyttet vaksinasjonsdrevet. Vårt vaksinasjonsprogram har gitt stor styrke til kampen mot Covid-19. Det har ført til å redde liv og dermed beskytte livsgrunnlaget,” tvitret han.

India rapporterte 2 71 202 nye Covid-19 tilfeller i løpet av de siste 24 timene, marginalt høyere enn lørdagens infeksjoner, viste data oppdatert av Union Health Ministry søndag morgen. Positivitetsraten var også lavere med 16,28 prosent fra 16,66 prosent. Landet registrerte også 314 Covid-19-relaterte dødsfall i løpet av de siste 24 timene, som har tatt dødstallene til 4.86.066. Så mange som 1.38.331 personer kom seg etter infeksjonen, og antallet aktive tilfeller er nå 15.50.377. Totalt 7 743 Omicron-tilfeller har blitt oppdaget så langt over hele landet – en økning på 28,17 prosent siden lørdag.

Live Blog

Covid-19 Omicron India Live News : 😷  India rapporterer 2,71 lakh ferske Covid-19-tilfeller, Omicron-tilfeller nå på 7743; Indias megavaksinasjonskampanje mot Covid-19 fullfører ett år; 156,76 crore vaksiner administrert så langt.

22:34 (IST) 16. januar 2022 275 leger, ambulansepersonell testet Covid-positiv i Kashmir siden 1. januar

Totalt 275 leger og ambulansepersonell ved forskjellige sykehus i Kashmir har testet positivt for Covid-19 siden 1. januar i år, sa tjenestemenn søndag. Professor og avdelingsleder, samfunnsmedisin, GMC Srinagar, Dr Salim Khan sa at 145 leger, 130 MBBS-studenter og 130 ambulansepersonell har testet positivt for Covid-19 i GMC Srinagar og tilhørende sykehus siden 1. januar. Han sa at de fleste av de smittede har milde symptomer. “Ingen blant dem har vært innlagt på sykehus, men de er i isolasjon. Forhåpentligvis vil de rapportere tilbake om en ukes tid,” sa Khan. –PTI

21:28 (IST)16. januar 2022 😷 Her er en titt på dagens Covid-tall

Dagens Covid-tall: Delhi (18286 tilfeller); Mumbai (7895 saker); Bengaluru (21017 saker); Kolkata (3893 saker); Chennai (8987 tilfeller)

20:47 (IST)16. januar 2022 Maharashtra registrerer 8 Omicron-saker

Så mange som 41 327 nye Covid-19-tilfeller og 29 dødsfall ble rapportert i Maharashtra i dag; Aktiv saksmengde står på 2,65,346. Åtte Omicron-infeksjoner ble rapportert i delstaten i dag, noe som tar saken til 1738.

19:23 (IST) 16. januar 2022 Over 156,76 crore vaksinedoser gitt så langt som kjøretur fullfører et år

Da Indias vaksinasjonskampanje fullførte et år på søndag, sa helsedepartementet at 156,76 millioner vaksiner har blitt administrert og mer 92 prosent av den voksne befolkningen har fått minst én dose. Over 68 prosent av dem er fullvaksinert, la departementets tjenestemenn til. Kjøreturen startet 16. januar i fjor med at helsepersonell ble inokulert i den første fasen. Vaksinasjon av frontlinjearbeidere startet fra 2. februar.

18:59 (IST)16. januar 2022 Chandigarh rapporterer 1358 nye tilfeller i dag

Chandigarh rapporterte søndag 1358 nye tilfeller, mens aktive tilfeller var 9203. Positivitetsraten ble registrert på 22,49%.

18:02 (IST) 16. januar 2022 Gujarat: Dwarkadhish-tempelet skal stenges mellom 17. og 23. januar på grunn av økningen i Covid-19-tilfeller

Midt i en økning i Covi-19-saker, vil Shree Dwarkadhish-tempelet til Lord Krishna i Dwarka i Gujarat forbli stengt for hengivne fra 17. januar til 23. januar for å unngå overbefolkning på grunn av 'Purnima', siterte PTI tempeltjenestemenn på søndag. “Et stort antall hengivne besøker Shree Dwarkadhish-tempelet hver Purnima, som faller på 17. januar. For å unngå overbefolkning midt i en økning i koronavirustilfeller, er det besluttet å holde templet stengt for hengivne fra 17. til 23. januar. Daglige bønner vil bli holdt tilbudt av prester, som kan sees direkte på nettet,” sa tempelets administrative kontor i en pressemelding.

16:52 (IST)16. jan. 2022 70 % voksne fullvaksinert: Mandaviya ved frimerkelansering for å markere 1 år med Covid-vaksinasjonskampanje

Sytti prosent av Indias voksne har blitt fullstendig vaksinert mot Covid-19, mens 93 prosent mottok det første stikket, sa Unionens helseminister Mansukh Mandaviya mens han lanserte et frimerke på urfolksutviklet vaksine Coviaxin for å markere ett år med inokulasjonskampanjen.

Kjøreturen ble rullet ut 16. januar i fjor med helsepersonell som ble inokulert i den første fasen. Mandaviya tok for seg frimerkeutgivelsesarrangementet gjennom en videolenke, og sa at det er et stolt øyeblikk for indianere, og at hele verden er overrasket over landets Covid-inokulasjonskampanje. “India har vært i stand til å oppnå milepælen med å administrere over 156 crore doser til tross for en så stor befolkning og mangfold,” sa han. –PTI

15:08 (IST)16. jan 2022 Vaksinasjon ga stor styrke til å bekjempe Covid, sier Modi ettersom stasjonen fullfører et år

Statsminister Narendra Modi sa søndag at Centre&rsquo ;s vaksinasjonskampanje hjalp landet med å kjempe mot Covid-19 ettersom programmet fullførte et år.

15:06 (IST) 16. januar 2022 Tamil Nadu: Skoler stengt, eksamener utsatt

Tamil Nadu erklærte søndag skoler for stengt på grunn av en økning i antall Covid-19-tilfeller i staten, rapporterte ANI. Eksamenene, som skulle avholdes 19. januar, er nå utsatt.

14:01 (IST)16. januar 2022 Covid-tester gjennomføres i Delhi 3 ganger antallet anbefalt av ICMR: Satyendar Jain

Delhis helseminister Satyendar Jain forsøkte søndag å fjerne bekymringer over “færre” Covid-testing i den nasjonale hovedstaden, og sa at de diagnostiske testene som utføres i byen er tre ganger antallet anbefalt av ICMR. Alle de som må gjennomgå testing blir testet, sa han. I følge Senterets nye retningslinjer trenger ikke asymptomatiske pasienter å gjennomgå en test. Kontakter til laboratoriebekreftede Covid-19-pasienter krever heller ikke en test med mindre de har komorbiditeter eller er over 60 år.

Jain sa at disse nye retningslinjene for testing har kommet etter grundig vurdering. Delhi gjennomførte 67 624 tester på fredag ​​og 79 578 på torsdag. Byen rapporterte torsdag 28.867 Covid-19-tilfeller, den skarpeste endags-toppen siden begynnelsen av pandemien, etter at byen gjennomførte 98.832 tester onsdag. (PTI)

13:39 (IST)16. januar 2022 Puducherry rapporterer 1160 nye tilfeller, testpositivitetsrate på 43,66 %

Unionens territorium Puducherry la til 1 160 nye koronavirustilfeller i løpet av de siste 24 timene, noe som økte det totale antallet til 1 37 710 med testpositivitetsraten som skjøt opp til 43,66 prosent, sa en topptjenestemann i helsedepartementet søndag. Antall aktive saker i fagforeningens territorium steg til 7 600, sa  direktør for helse- og familieverntjenester G Sriramulu i en pressemelding.

De 1 160 nye tilfellene ble identifisert ved slutten av undersøkelsen av 2 657 prøver i løpet av de siste 24 timene som endte kl. 10 på søndag og ble spredt over Puducherry (974), Karaikal (129), Mahe (40) og Yanam (17). De aktive tilfellene klatret til 7 602 med 133 som gjennomgikk behandling på sykehus mens de resterende 7 469 pasientene var i hjemmeisolasjon. Testpositivitetsraten var på 43,66 prosent mot lørdagens 51,75 prosent, mens dødelighets- og restitusjonsraten var henholdsvis 1,37 prosent og  92,96 prosent, sa han. (PTI)

13:00 (IST) 16. januar 2022 Amit Shah gratulerer nasjonen med å ha fullført ett år med Covid-19-vaksinasjon

12:38 (IST)16. januar 2022 Delhi vil sannsynligvis se rundt 17 000 Covid-tilfeller i dag, sier helseminister Satyendar Jain

Delhi vil sannsynligvis rapportere rundt 17 000 Covid- 19 saker med sakspositivitet forventes å avta i dag, sa Delhis helseminister Satyendar Jain. Omtrent 67 000 tester ble utført på lørdag, la Jain til. 

12:31 (IST) 16. januar 2022 Goa rapporterer om 3 274 Covid-19-tilfeller; positivitet ved 38 %

Goas Covid-19-tilfellepositivitetsrate steg kraftig til 38,16 prosent på lørdag da kyststaten rapporterte 3 274 nye infeksjoner, noe som tar tallet til 2 07 243, sa statens helseavdeling. Fire personer døde på grunn av covid-19, som økte bompengene i Goa til 3 550.

Antallet gjenopprettede steg til 1 83 615 etter at 1 789 flere pasienter ble utskrevet etter behandling på lørdag, og etterlot kyststaten med 20 078 aktive saker. Med 8 578 nye tester har det totale antallet prøver som er undersøkt så langt for koronavirus i Goa gått opp til 17 23 638, sa en tjenestemann. (PTI)

12:20 (IST)16. januar 2022 Chennai: Vandalur Zoo stengt da 80 ansatte tester positivt for Covid-19

Arignar Anna Zoological Park, også kjent som Vandalur Zoo, har blitt stengt etter at 80 ansatte testet positivt for Covid-19.

V Karunapriya, direktøren for dyrehagen, mens han bekreftet at det sa, “Vi hadde organisert RT-PCR-tester for våre arbeidere på torsdag på grunn av den raske økningen i Covid-19-tilfeller over hele staten. Dyrepasserne er i umiddelbar nærhet til dyrene. Resultatene kom tilbake på lørdag og rundt 80 personer har testet positivt.” Hun la til at pasientene er asymptomatiske og blir behandlet. Les mer

11:49 (IST)16. januar 2022 Iransk statlig TV: Omicron dødsårsak hos 3 iranere

Iransk statlig fjernsyn sa lørdag at tre iranske statsborgere har dødd etter at de ble smittet med omicron, den nye, lettere spredte varianten av koronaviruset. Iran oppdaget først omicron-varianten i midten av desember, men dette var første gang omkomne ble rapportert. TV-reportasjen siterte Mohammad Hashemi, en tjenestemann i landets helsedepartement, som også sa at en fjerde person som var et bekreftet tilfelle av omicron var i kritisk tilstand. Han utdypet det ikke.

Siden utbruddet av pandemien har Covid-19 drept mer enn 132 000 mennesker i Iran, den verste dødsraten i Midtøsten. Bare den 24. august døde 709 mennesker av sykdommen. Antall dødsfall har gått ned de siste månedene på grunn av vaksinasjonen, sier eksperter. Iran har trappet opp vaksinasjonene de siste ukene og har nå rapportert at mer enn 53 millioner iranere har fått sitt andre skudd, og 12 millioner har fått det tredje skuddet eller boosteren. Iran har en befolkning på rundt 85 millioner. Da hardlinja president Ebrahin Raisi tok over i slutten av august, var bare 7 millioner iranere vaksinert. (AP)

11:28 (IST)16. jan 2022 Odisha logger 11 177 nye Covid-19-tilfeller, 3 flere omkomne

Odisha registrerte søndag 11 177 nye Covid-19-tilfeller, 321 flere enn dagen før, med tallet som steg til 11 33 912, heter det i en bulletin fra helsedepartementet. De daglige infeksjonene passerte 11.000-grensen for første gang siden 26. mai i fjor, da det ble registrert 11.623 tilfeller den dagen. Dødstallet steg til 8481 ettersom ytterligere tre personer fra distriktene Sundargarh, Ganjam og Nayagarh bukket under for sykdommen i løpet av de siste 24 timene, heter det i bulletinen. (PTI)

11:14 (IST) 16. januar 2022 Beijing rapporterer første lokale omicron-tilfelle før OL

Beijing har rapportert sin første lokale omicron-infeksjon, ifølge statlige medier, uker før de olympiske vinterlekene skal starte. Den smittede personen bor og jobber i byens nordvestlige distrikt Haidian og hadde ingen reisehistorie utenfor Beijing de siste to ukene. Individet opplevde symptomer på torsdag og ble testet på fredag ​​for COVID-19, sa tjenestemenn på en pressekonferanse lørdag hvor de bekreftet infeksjonen.

Infeksjonen kommer mindre enn tre uker før de olympiske vinterleker. åpningsseremoni 4. februar, og rundt to uker før starten av månenyttårsfeiringen i Kina. Så langt har flere byer i Kina rapportert omicron-infeksjoner, inkludert Shanghai, den vestlige byen Xi'an, byer i den sørlige Guangdong-provinsen som Zhuhai og Zhongshan, og byen Tianjin, som ligger 30 minutter fra Beijing med høy hastighet skinne.

Tjenestemenn over hele landet har oppfordret innbyggerne til å bli i byene sine for det nye året, i stedet for å reise tilbake til hjembyene. Kina har vedtatt en streng “null-Covid”-politikk, med myndighetene som låser boligkomplekser og til og med hele byer som Xi'an når et lokalt utbrudd har blitt oppdaget i et forsøk på å eliminere overføring av lokalsamfunn. (AP )

11:08 (IST)16. jan 2022 India fullfører ett år siden mega Covid-19 vaksinasjonskampanje; 156,76 crore vaksiner administrert så langt

India fullførte søndag ett år siden det startet sin megavaksinasjonskampanje mot Covid-19. Kjøreturen startet 16. januar i fjor med at helsepersonell ble inokulert i den første fasen. Vaksinasjon av frontlinjearbeidere startet fra 2. februar. Til dags dato har 156,76 millioner vaksiner blitt administrert og mer 92 prosent av den voksne befolkningen har fått minst én dose, ifølge helsedepartementets tjenestemenn. De sa også at over 68 prosent av dem er fullstendig vaksinert, PTI rapportert.

10:51 (IST) 16. januar 2022 Ladakh rapporterer 130 ferske Covid-19-tilfeller

Ladakhs koronavirustilfelle økte til 23 209 på søndag da 130 flere mennesker testet positivt for viruset, sa tjenestemenn. Nitti av de nye tilfellene ble rapportert fra Leh-distriktet og 40 fra Kargil-distriktet, sa de.

I følge tjenestemenn er Covid-19-dødstallet i Unionens territorium på 222 med 164 omkomne i Leh og 58 i Kargil. Antallet aktive Covid-19-saker i Ladakh har gått opp til 741 med 635 i Leh og 106 i Kargil, sa tjenestemennene.

Femtiåtte pasienter ble skrevet ut fra sykehus i Leh i løpet av det siste døgnet, noe som tok det totale antallet tilfriskninger i Ladakh til 22 246, sa de. Tjenestemennene sa at den totale positivitetsraten til Ladakh er 3,8 prosent. (PTI)

LAST MER

Coronavirus Omicron India Live:

Politiet i Bengaluru sjekker kjøretøy under helgens portforbud som ble innført av Karnataka-regjeringen. (Ekspressfoto av Jithendra M)

Delhi rapporterte lørdag 20 718 nye Covid-19-tilfeller, nesten 4 000 færre enn forrige dags tall, ifølge delstatens helsebulletin i Delhi. Antall utførte tester falt ytterligere på lørdag med totalt 67 624 tester, hvorav 20 prosent var de mindre nøyaktige raske antigentestene. Testpositivitetsraten forble den samme som dagen før på 30,64 prosent.

Gjør deg klar til å lære flere greske bokstaver. Forskere advarer om at Omicrons virvelvind praktisk talt sikrer at det ikke vil være den siste versjonen av koronaviruset som bekymrer verden. Hver infeksjon gir en sjanse for viruset til å mutere, og Omicron har en fordel i forhold til forgjengerne: Det sprer seg mye raskere til tross for at det dukker opp på en planet med et sterkere lappeteppe av immunitet mot vaksiner og tidligere sykdommer.

Det betyr flere mennesker som viruset kan utvikle seg videre i. Eksperter vet ikke hvordan de neste variantene vil se ut eller hvordan de kan forme pandemien, men de sier at det ikke er noen garanti for at oppfølgerne til Omicron vil forårsake mildere sykdommer eller at eksisterende vaksiner vil virke mot dem.

LES | Forvent mer bekymringsfulle varianter etter Omicron, sier forskerne

På en dag ble valget til fire kommunale selskaper i Vest-Bengal utsatt på grunn av de økende Covid-19-tilfellene, flere transittsteder for Gangasagar Mela så støtende folkemengder, noen uten masker og noen dinglet dem på haken. Myndighetene sa imidlertid at de prøvde sitt beste for å håndheve fortauskantene og protokollene på plass.

Da seilte over Muriganga-elven fra Sagardwip, ankom mange hengivne Harwood Point på lørdag etter å ha tatt den hellige dukkert på Makar Sankranti . Fartøy lastet med returnerende pilegrimer la til kai ved ghats 2 og 3 ved Harwood Point.

LES | Joster folkemengder, ingen masker: Normer kaster seg når pilegrimer vender tilbake til Gangasagar Mela

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert som GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.
  • Tags:
  • Coronavirus
  • Covid 19 India Third Wave
  • Covid-vaksine
  • COVID-19
  • India < /li>
  • Omicron