Biskopens frifinnelse: Kerala-domstolen stiller spørsmål ved nonnens “oppførsel”, ignorerer endring i lov om voldtekt

0
72

Biskop Franco Mulakkal fra den katolske kirke ble frifunnet av en domstol i Kerala fredag. (dvs. Malayalam)

FRA forestillinger om hvordan et ideelt offer må oppføre seg til teorier om mulige fiender i systemet som planlegger mot den anklagede; spekulasjoner om at klageren kunne ha hatt en affære med en gift mann til en tidligere, snevrere definisjon av voldtekt.

Dette er noen av nøkkelfaktorene bak Kerala-domstolens frifinnelse av Franco Mulakkal, den tidligere Jalandhar-biskopen av den katolske kirke, for alle anklager om den påståtte voldtekten av en nonne.

I sin bestilling på 289 sider, mente dommer G Gopakumar ved Kottayam distriktsdomstol at offerets uttalelse er inkonsekvent. I henhold til loven anses klagerens uttalelse i en voldtektssak som tilstrekkelig bevis med mindre forsvaret kan fastslå vesentlige inkonsekvenser i den.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dommer Gopakumar baserer seg på tre avgjørende påstander for å mene at klagerens uttalelse som beskriver 13 separate tilfeller av påstått voldtekt i løpet av fire år er inkonsekvent.

Må leses |Forklart: Hva er Kerala-nonnevoldtektssaken?

For det første at klageren i sin første forklaring ikke avslørte seksuelle overgrep, nærmere bestemt penetrering av tiltalte. Mens påtalemyndigheten hevdet at klageren var nonne fra begynnelsen, konkluderte dommeren med at det er “vanskelig å tro” “offerets forklaring som hun ikke kunne avsløre i nærvær av sine ledsagersøstre” .”

Dommeren mener også spesifikt at «penispenetrering» ikke ble beskrevet av klageren i hennes uttalelse eller til legen.

Les også |Ferske anklager om seksuelle overgrep dukker opp mot voldtektstiltalte biskop Franco Mulakkal

Dommen siterer fra den medisinske undersøkelsen av klageren for å registrere historien om “flere seksuelle overgrep fra biskop (Franco Mulakkal) som var sporadisk besøkende på klosterhjemmet.” Ifølge dette var det 13 tilfeller av overfall på fire år. Arten av overgrepet er tydelig beskrevet, inkludert berøring av private deler og å tvinge henne til å berøre hans private deler.

Forklart

Hull i dommen

Retten markerer 13 saker fra den medisinske rapporten, men understreker at det ikke er penetrasjon. Det gir troverdighet til en klage mot henne om en påstått affære hvor klageren selv senere sa at den var falsk.

Men med henvisning til kryssavhøret av legen og noen deler av den medisinske rapporten, Dommeren mener at selv om “det er avslørt for legen at det var 13 episoder med seksuelle overgrep, er det ingen omtale av penetrering.”

Etter den avgjørende endringen av loven om voldtekt fra 2013, klassifiseres alle disse tilfellene som voldtekt, mens den gamle loven hadde begrenset definisjonen til penetrasjon uten samtykke.

I to spesifikke tilfeller ble dommen begrenset. til og med stiller spørsmål ved klagerens oppførsel.

«…hun valgte å returnere til klosteret sammen med den tiltalte, også dette etter å ha blitt utsatt for voldtekt forrige natt. Ifølge henne hadde kyskhetsløftet hjemsøkt henne etter hvert overgrep. Etter hver voldtekt ba hun om nåde. Under de nevnte omstendighetene undergraver disse reisene og nære samspillet med den siktede definitivt påtalesaken,» bemerket dommeren. Han viste til en hendelse hvor klageren reiste sammen med tiltalte som for øvrig var hennes overordnede som en del av hennes arbeid i menigheten.

I en annen instans stiller dommeren spørsmålstegn ved klagerens utsagn om hvordan det ikke var noen vitner til det påståtte seksuelle overgrepet siden ingen hørte henne.

«Når vi kommer tilbake til bevisene til PW1 (offeret), er det hennes sak at det var en kamp mellom henne og den siktede, selv om hun hevder at stemmen hennes ikke kom ut. Beviset til PW38 (påtalevitne 38) viser at rommet hadde ventilasjonsåpning. Andre rom var også der i samme etasje. Selvfølgelig hevder påtalemyndigheten at de andre rommene forble ledige. Men det er ingen bevis som viser at de andre rommene forble ledige, på alle de 13 dagene med seksuell vold», heter det i dommen.

PW38 er en del av etterforskningsteamet som inspiserte lokalene der de seksuelle overgrep skal ha funnet sted.

“Versjonen av de som kan ha blitt på gulvet, ville definitivt ha gitt noen innspill angående påtalesaken,” la dommeren til, og bemerket at etterforskningen ikke spesifiserte om noen oppholdt seg i samme etasje på tidspunktet for det seksuelle overgrepet. .

I flere tilfeller refererer dommen til påstander om seksuelle overgrep, da den tiltalte forsøkte å “dele seng” med — som har en konnotasjon av samtykke.

Klageren hevdet i sin uttalelse at etter at hun fremsatte anklager om voldtekt mot biskopen, ble det satt i gang en etterforskning mot henne basert på en falsk klage fra hennes slektning. Slektningen, en lærer fra Delhi, påsto at mannen hennes og klageren hadde en affære.

Dommeren noterer seg det faktum at slektningen vitnet om at klagen var “falsk” og “motivert av personlige grunner”, men merkelig nok mente han at det ikke kunne ha vært slik. Dommeren noterer seg en teori fra forsvareren som tilskriver omtalen av ødelagt jomfruhinne i den medisinske rapporten til klageren til den påståtte affæren med en gift mann.

“Det er sant at PW16 (Delhi-slektningen) har avvist for denne domstolen at klagen mot offeret var falsk og at hun sendte inn denne klagen på grunn av sitt fiendtlige forhold til PW1 … Men det er tvilsomt om en dame av vekst. av PW16, som er lærer av yrke, ville svekke omdømmet til hennes egen mann, som er advokat som praktiserer ved den ærede høyesterett i India, for et tåpelig verbalt slagsmål med PW1 og hennes familiemedlemmer.»

< p>

Dommeren finner også fordel i teorien om forsvaret om at den siktede har «fiender innenfor kirke» som brukte klageren som syndebukk for å målrette ham.

«Forsvaret er avhengig av bevisene til PW12 for å bevise at en rivaliserende gruppe jobbet mot den siktede. PW12 hevder i sin kryssforhør at tiltalte ble ordinert som biskop i en alder av 44 år. Ifølge ham er pensjonsalderen til en biskop 75 år. Hvis den anklagede kunne fortsette som biskopen, kan han bli kardinal eller til og med nå en høyere stilling,” bemerker dommeren.

“Dermed er det bevis som viser at tiltalte hadde mange fiender i kirken. ,” holdt dommen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd