Befri vennens foreldre fra onde ånder via sang: IIT Mandi-direktør i video

0
74

Laxmidhar Behera ble utnevnt til direktør for IIT Mandi for noen dager siden. (iitmandi.ac.in)

Et videoklipp som viser IIT Kanpur-professor Laxmidhar Behera, som for dager siden ble utnevnt til direktør for IIT Mandi, snakke om sin tilsynelatende eksorsisme for å kvitte seg med vennens leilighet og foreldre av “onde ånder” gjennom chanting av hellige mantraer har utløst en kontrovers.

Behera, ifølge nettstedet IIT Kanpur, er professor ved Institutt for elektroteknikk. En PhD fra IIT Delhi og en post-doc fra German National Center for Information Technology, hans spesialområder er robotikk og kunstig intelligens.

Les også |Senteret utnevner nye direktører ved fire IITs, inkludert Delhi

Under den Covid-induserte nedstengningen i 2020 drev han angivelig et felleskjøkken på campus for å mate over 800 gatebarn daglig. Hans filantropiske handling ble anerkjent av utdanningsminister Dharmendra Pradhan gjennom en tweet 15. april 2020.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I det fem minutter lange klippet forteller Behera hvordan han hadde reist til Chennai i 1993 for å hjelpe en venn som var i nød da hans “familie ble påvirket av spøkelser”. Han blir hørt si at han hadde begynt å “praktisere tankene og visdommen i Bhagavad Gita” sammen med å synge ‘Hare Rama Hare Krishna’ mantra og hadde bestemt seg for å hjelpe vennen sin med å “demonstrere styrken til det hellige navn.”

Laxmidhar Behera, ifølge nettstedet IIT Kanpur , er professor ved Institutt for elektroteknikk.

“Så jeg tok to av vennene mine og nådde klokken 19.00. Han var i en forskerleilighet. Etter 10-15 minutter med høy sang så vi plutselig faren hans, som var en veldig lav person, absolutt gammel, knapt i stand til å gå, og plutselig var hånden og benet hans i ferd med å lage en så forferdelig dans og hodet hans rører nesten taket. Du kunne føle at han blir fullstendig slukt av den onde ånden,” Behera sier i klippet.

Han legger til at moren og kona til vennen senere ble “besatt av den onde ånden”. Det tok dem rundt “45 minutter til en time” av høylytt sang for å avverge den “onde ånden”, sier han.

På spørsmål om videoen sa Behera til The Indian Express fredag: “Jeg fortalte det jeg sa. Spøkelser finnes, ja.” Han la til at moderne vitenskap ikke kan forklare mange hendelser eller hendelser.

Videoen ble lagt ut for syv måneder siden på YouTube på siden “Learn Gita Live Gita.” Rett etter at The Indian Express kontaktet Behera for hans kommentarer, ble videoens innstilling endret fra offentlig til privat.

Et IIT-fakultetsmedlem sa at det er velkjent at Behera er en “dypt religiøs” person.< /p>

Behera ble valgt ut av et panel bestående av IIT Hyderabad-formann BVR Mohan Reddy, Indias regjerings vitenskapelige rektor K. Vijay Raghavan, IIT Mandi-formann Prem Vrat, Stående komité for IIT-rådsleder K. Radhakrishnan, daværende sekretær for høyere utdanning Amit Khare og utdanningsminister Pradhan. Et medlem av komiteen sa at Behera's var en “sterk søknad”, og de var ikke klar over videoen under intervjuet.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd