12 bästa fitnesswebbplatser för korrekta hälsoråd

0
93

Det är inte lätt att komma i form. Det kräver mycket forskning, tid och långsiktigt engagemang. Om du har letat efter fitnesswebbplatser för att få korrekta hälsoråd, så vet du att det finns en hel del desinformation där ute.

Denna desinformation beror på att så många företag online försöker sälja sina hälsoprodukter , och inte alla är garanterat baserade på sund vetenskap.

Innehållsförteckning

  Oavsett om du vill äta bättre, letar du efter bättre sätt att gå ner i vikt, eller bara hur man lever ett hälsosammare liv, följande är de bästa fitnesswebbplatserna som du kan lita på för korrekt information.

  Bästa bantning- och näringswebbplatserna

  Lita inte på din hälsa och kondition till dåliga råd från människor på sociala medier eller webbplatser som inte stöds av vetenskap. Följande fitnesswebbplatser ger dig korrekt och bevisad information som du kan lita på.

  1. Academy of Nutrition and Dietetics

  Eatright.org är en webbplats publicerad av The Academy of Nutrition and Dietetics. Denna akademi grundades först i Cleveland, Ohio 1917 och representerar över 112 000 näringsexperter över hela världen.

  Den kostinformation du hittar där kan du lita på eftersom akademimedlemmarna är professionella inom näringsindustrin, inklusive experter på förebyggande av sjukdomar och välbefinnande. Akademin ger till och med vittnesmål vid statliga utfrågningar som handlar om folkhälsa.

  Den enda nackdelen med denna organisation är att de får finansiering från livsmedelsindustrin, inklusive från National Cattlemen’s Beef Association och Egg Nutrition Center. Så när det kommer till artiklar som marknadsför matprodukter som dessa, ta det med en nypa salt.

  De bästa funktionerna:

  • Innehåller webbplatssektioner om mat, hälsa och fitness
  • Bidrag från legitimerade hälso- och medicinska experter
  • Marknadsför inte någon specifik kostplan, bara hälsosamma val av mat
  • Innehåller en avsnitt med hälsosamma recept

  2. Nutrition.gov

  USDA tillhandahåller sin egen näringswebbplats som heter Nutrition.gov. Den här webbplatsen erbjuder värdefull vetenskapsbaserad information om näring som du kan lita på. Detta inkluderar näringsämnesdatabaser från USDA, artiklar om mat och kost, råd om att förebygga sjukdomar och sjukdomar och till och med säsongsbetonade recept.

  Bästa funktioner:

  • Offentligt driven och finansierad, så dess motivation är att tjäna allmänheten
  • Expert Q&Ett avsnitt som hjälper till att rensa upp felaktig information och förvirring
  • Referenser till andra statliga resurser för mer information
  • li>
  • Ett helt avsnitt ägnat åt hälsosamma recept

  3. Harvard: Näringskällan

  Ett av de bästa ställena för att säkerställa att den näringsinformation du får är evidensbaserad är från en akademisk institution. Det här är exakt vad du får på The Nutrition Source, publicerad av School of Public Health vid Harvard. Till exempel, i sin lista över hälsosamma proteinkällor listade The Nutrition Source fisk, fjäderfä, bönor och nötter – inte nötkött. Detta är ett tecken på att större industrier inte påverkar resursen.

  De bästa funktionerna:

  • Innehåller en nedladdningsbar PDF-fil för Healthy Living Guide som du kan ha med dig var du än går
  • Innehåller makrosektioner (kolhydrater, proteiner, fetter) för att hjälpa dig göra mer välutbildade matval
  • Innehåller en omfattande receptavsnitt

  4. Centrum för näringsstudier

  Center for Nutrition Studies är en webbplats skapad av Dr. Colin Campbell. Dr. Campbell är en kändis bland vegansamhället och finns med i många växtbaserade dokumentärer. Hans berömmelse kommer från hans framstående forskningsprojekt, The China Study, som visade att animaliska proteiner kan representera en av de viktigaste riskfaktorerna för stora sjukdomar som cancer och diabetes.

  Bästa funktioner:

  • Innehåller en guidesektion med snabbreferensinformation om specifika livsmedel du bör äta för optimal hälsa
  • Omfattande växtbaserade receptavsnitt
  • Artiklar om stora ämnen som sjukdom, viktminskning och miljö
  • Innehåller en minikurs om hur man äter en växtbaserad kost

  Bästa tränings- och fitnesswebbplatserna< /h2>

  Hur vet du de bästa sätten att tappa mer fett utan att tappa muskler? Är det bättre att lyfta vikter eller träna konditionsträning? Ska man räkna kalorier? Det här är mycket svåra frågor att hitta korrekta svar på på sociala medier eller många webbplatser. 

  Tyvärr är det fler som försöker sälja böcker eller tjänster istället för att tillhandahålla vetenskapsbaserad information om fitness. Följande webbplatser kan hjälpa till.

  5. Träningsrecept på Internet (ExRx)

  ExRx grundades 1999 och fungerar idag som en resurs för värdefull, pålitlig information för hälso- och fitnessexperter, inklusive sporttränare och fitnessentusiaster. ExRx står för Exercise Prescription. Det är en resurs som föreskriver övningar för specifika ändamål som psykologi, konditionering, viktminskning och mer.

  Bästa funktioner:

  • Över 1900 övningar tillgängliga i det här omfattande träningsbiblioteket
  • Kalkylatorer för konditionsbedömning och träningsmallar
  • Ett stort bibliotek med välundersökta fitnessartiklar

  6. Mycket bra passform

  VeryWell Fit ser bara ut som en vanlig träningsblogg, men dess pålitlighet går mycket djupare än så. Författarna och redaktörerna där är alla experter, inklusive dietister, dietister, personliga tränare, till och med läkare. Artikelbiblioteket uppgår till över 6 000. Du kommer att lära dig viktig information om träning, hälsosam kost och tips och tricks för att gå ner i vikt.

  Topfunktioner:

  • Artikelämnen täcker fitness, hälsosam kost och viktminskning< /li>
  • Verktygssektion med kalkylatorer för kalorier, BMI och mer
  • Innehåller en recensionstavla med dietister, personliga tränare och till och med yogainstruktörer

  7. Livestrong

  Livestrong.com är en välkänd fitnesswebbplats. Redaktionen omfattar ett brett spektrum av expertis, inklusive journalister och dataanalytiker som utför lämplig research för artikelinnehållet. Du kan lita på att tränings- och kostråden och tipsen kommer att baseras på gedigen forskning.

  Bästa funktioner:

  • Ett gediget bibliotek med informativt artiklar om kost, fitness och viktminskning
  • Konditionsutmaningar och 20-minuters träningsplaner för att komma igång snabbt
  • Ett Live Well-avsnitt fokuserat på att främja ett hälsosamt liv och undvika sjukdomar
  • Ett nyhetsbrev där du kan få tränings- och hälsotips i din e-postkorg

  8. Bodybuilding.com

  Bodybuilding.com är den främsta webbplatsen som används av bodybuilding-entusiaster runt om i världen. Den erbjuder fitnessråd centrerad kring styrketräning och muskeluppbyggnad. Du hittar artiklar, träningsprogram och en hel gemenskap av andra kroppsbyggare som arbetar för att uppnå samma typ av framsteg och vinster som du.

  Bästa funktioner:

  • En enorm samling artiklar centrerad kring att uppnå optimal muskeltillväxt
  • Träningsprogram som är skräddarsydda för saker som att gå ner i vikt, öka i styrka eller till och med tävla i tyngdlyftningstävlingar
  • En gemenskapssektion med videor, forum, och sociala mediegrupper du kan gå med i

  Bästa medicinska hälsowebbplatser

  När du har konstiga symtom kan det vara läskigt. Tillgång till tillförlitlig hälsoinformation kan dock göra dig lugn och hjälpa dig att förstå de potentiella orsakerna. Följande webbplatser är några av de bästa medicinska hälsoresurserna som finns tillgängliga online.

  9. Mayo Clinic

  Du kanske vet att Mayo Clinic är ett stort medicinskt centrum, men kliniken tillhandahåller också en omfattande webbplats fylld med värdefull hälsoinformation som täcker sjukdomsförebyggande, symtomforskning och hur man lever en hälsosam livsstil.

  Det mesta av informationen du kommer att vara intresserad av finns under rullgardinsmenyn Hälsoinformation i webbmenyn. Där kan du lära dig om sjukdomar, sjukdomssymtom, medicinering och tips om att leva en hälsosam livsstil.

  De bästa funktionerna: 

  • Sök efter sjukdomar eller tillstånd med den första bokstaven i namnet
  • Undersök eventuella tester eller förfaranden som din läkare kan ha beställt
  • Krosskontroll av symtom med potentiella orsaker
  • Slå upp hälsoinformation efter livsstadier som spädbarn, tonåringar eller åldrande

  10. WebMD

  WebMD är en av de mest välkända medicinska resurserna på webben, av goda skäl. Innehållet på WebMD är till skillnad från de flesta andra hälsorelaterade webbplatser. Många av innehållsbidragsgivarna på webbplatsen är en del av det medicinska samhället och certifierade medicinska experter. Webbplatsen har också en medicinsk redaktion för att säkerställa att allt innehåll är korrekt och baserat på vetenskap.

  Bästa funktioner:

  • En A-Ö-katalog för varje medicinskt tillstånd som du kanske vill undersöka
  • Ett symtomkontrollverktyg som låter dig undersöka potentiella sjukdomar relaterade till dina symtom
  • En samling innehåll om droger och kosttillskott för att hjälpa dig förstå fördelarna och biverkningar
  • En sektion för att leva hälsosamt som går ner i vikt, kondition och träning, och till och med en samling hälsosamma recept

  11. MedlinePlus

  U.S. National Library of Medicine erbjuder allmänheten en viktig medicinsk resurs som kallas MedlinePlus. Det framstår som världens mest omfattande medicinska bibliotek, och all information och resurser är gratis.

  Bästa funktioner:

  • Undersök medicinska tester som din läkare kan ha beställt åt dig
  • Läs mer om vilka läkemedel som du har fått utskrivna
  • Få tillgång till det medicinska uppslagsverket för ett brett utbud av medicinsk information
  • Se avsnittet för hälsosamma recept för ett bibliotek med hälsosamma recept för att förbättra din hälsa

  12. Psykologi idag

  Hälsa handlar inte bara om fysisk hälsa. Du måste också fokusera på din mentala hälsa, och Psychology Today kan hjälpa dig. Mycket av innehållet på denna webbplats är skrivet av erfarna psykologer och rådgivare som arbetar med psykiska problem.

  Bästa funktioner:

  • Använd sökfunktionen för att hitta en terapeut nära dig
  • Sök efter hjälp med hjälp av menyn för att söka efter specifika psykiska tillstånd
  • Använd diagnosen Ordbok för att hitta mer information om din egen specifika diagnos
  • Bläddra bland tusentals artiklar som täcker en mängd viktiga psykiska hälsofrågor som är viktigast för dig

  Fitness- och hälsoråd

  h2>

  Lita inte på din hälsa till vilken webbplats som helst. Sociala mediers “experter” är vanligtvis inte experter alls. Använd istället de bästa hälso- och fitnesswebbplatserna i den här artikeln för att få tillgång till korrekta och evidensbaserade fakta om de fitness- och hälsofrågor som du är mest intresserad av. Genom att fokusera på webbplatser som drivs av experter kan du vara säker på att du får korrekt information och inte bli felaktigt informerad.