Wear OS zal eindelijk linkshandige gebruikers ondersteunen — maar het zal je kosten!

0
149
rafapress/Shutterstock.com

Google lijkt de laatste tijd meer moeite te doen om Wear OS 3 te verbeteren, bugs te verhelpen en zelfs nieuwe functies toe te voegen. Volgens een lid van het Google-team komt er zelfs een functie waar al jaren veel om wordt gevraagd: ondersteuning voor linkshandige gebruikers, zij het met een addertje onder het gras.

Bevestiging van de functie werd gevonden op de Issue Tracker-site van Google, waar een Google-medewerker verklaarde: "Ons ontwikkelingsteam heeft de door jou aangevraagde functie geïmplementeerd en zal beschikbaar zijn op toekomstige nieuwe apparaten"

Dus gebruikers kunnen het scherm van een compatibel horloge nu 180 graden draaien en indien nodig ondersteboven gebruiken. Dat kleine detail dat aan het einde van de verklaring is geschoven, is echter teleurstellend en een beetje zand in het gezicht voor oude gebruikers. Nu moet iedereen die het horloge in de linkerhandmodus wil of moet gebruiken een nieuw apparaat kopen.

Als u naar de bovenkant van die specifieke Google Issue Tracker-thread scrolt, ziet u dat de functie voor het eerst is aangevraagd in april 2018. Dat was bijna vier jaar geleden, en andere gebruikers in die thread bleven vragen naar het verkrijgen van de functie daarna toegevoegd. In de tussentijd moesten gebruikers hun toevlucht nemen tot apps van derden om de interface om te draaien.

We zijn blij te zien dat Google het al lang bestaande probleem aanpakt, maar het is er een dat had jaren geleden moeten worden toegevoegd. Veel van de mensen die in die thread reageerden, uitten hun frustraties en namen zelfs de tijd om op te merken dat ze Wear OS hadden verlaten en waren overgestapt op een Apple Watch, die al jaren linkshandig gebruik ondersteunt.

Toch is vooruitgang vooruitgang. De functie is er en een grotendeels verwaarloosde demografie heeft nu een manier om hun Wear OS-apparaat gemakkelijker te gebruiken. Hoewel de korte verklaring niet suggereerde dat er linkshandige ondersteuning zou komen voor huidige apparaten, hopen we dat dit wel het geval zal zijn, zelfs als het eerst naar nieuwere apparaten wordt uitgerold.

via Gizmodo