Wat betekent “BB” en hoe gebruik ik het?

0
87
Prostock-studio/Shutterstock.com

Terwijl “BB” kan veel betekenissen hebben op internet, de meest populaire is een koosnaampje tussen romantische partners en goede vrienden. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze unieke afkorting.

BB Means Baby

“BB” wordt het meest gebruikt op internet (en in sms-berichten) als een verkorte vorm van “baby.” Echter, “baby” wordt in deze context gebruikt als koosnaampje of uiting van genegenheid voor uw romantische partner en niet voor een babykind.

GERELATEERDWat betekent 'naar DM's schuiven'?

BB is alomtegenwoordig in moderne relaties tussen jongeren, waar directe berichten en chat-apps primaire vormen van communicatie zijn. Deze afkorting is een verkorte manier om uw genegenheid aan uw partner te tonen. Je kunt BB ook gebruiken als een platonische maar aanhankelijke bijnaam voor een vriend, vooral als je een sterke en gevestigde vriendschap hebt.

Net als andere steno-jargontermen in sms-berichten, wordt deze afkorting voornamelijk geschreven in de kleine letters “bb” in plaats van de hoofdletter “BB.” Bovendien gebruiken veel acroniemen de hoofdletter BB, terwijl de kleine versie bijna uitsluitend verwijst naar “baby.” BB is al een afkorting van een vrij kort woord, dus sommige mensen schrappen de steno helemaal en gebruiken “baby” of schat.” Als alternatief zou je kunnen zien dat sommige mensen variaties gebruiken zoals “bby,” “b2,” of zelfs gewoon “b.”

De geschiedenis van BB

Terwijl “baby” al lang voor het internettijdperk een koosnaampje voor een romantische partner was, is het wijdverbreide gebruik van BB vrij recent. De eerste vermelding voor deze afkorting op Urban Dictionary werd gemaakt in 2006 en noemde het “Netspeak voor baby, normaal gesproken aan het einde van een tekst.”

Advertentie

Het wijdverbreide gebruik van BB begon echter in de jaren 2010 toen de opkomst van smartphones en chat-apps de belangrijkste vorm van communicatie tussen tieners werd. Dit was het moment waarop de term explodeerde als koosnaampje tussen geliefden en vrienden.

Andere BB's

zsolt_uveges/Shutterstock.com

Omdat veel zinnen kunnen worden afgekort tot BB, kan dit acroniem verwijzen naar andere dingen online. Een van de meest voorkomende toepassingen is honkbal, waarbij BB een acroniem is voor “base on balls,” ook wel een wandeling genoemd. Dit gebeurt wanneer de catcher erin slaagt vier worpen te vangen die classificeren als een “bal,” en de slagman mag opschuiven naar het eerste honk zonder het gevaar 'uit' te gaan. Mogelijk ziet u ook het acroniem BB%, wat staat voor “base on balls rate” — het is de statistische frequentie waarmee een werper een slagman vier wijd geeft.

Andere internetspecifieke definities voor BB zijn “bye-bye,” een grotendeels ter ziele gegane acroniem dat in de begindagen van internet vaker voorkwam. Op online ruimtes met jongere gebruikers kan BB ook staan ​​voor “bad b****,” een uiting van genegenheid voor vrouwen met een dominante persoonlijkheid. Als je op online forums gaat, is BB misschien een afkorting voor 'bulletin board'. en de opmaaktaal die op deze websites wordt gebruikt, heet BBCode.

Er zijn ook een paar andere culturele definities voor BB. Als je rondhangt in sociale-mediakringen en forums die over tv praten, kan BB ook staan ​​voor Big Brother, een prominente realityshow-franchise waarbij een groep vreemden samenwoont in hetzelfde huis. Je kunt BB gebruiken om “basketbal,” vooral in internetgemeenschappen gewijd aan de sport. Ten slotte verwijst BB in schoonheidsgemeenschappen naar “verfraaiende balsem,” een multifunctionele crème die zowel als foundation als vochtinbrengende crème fungeert.

GERELATEERD: Hoe u Amerikaanse sporten gratis online kunt streamen

Hoe BB te gebruiken

George Rudy/Shutterstock.com

Voordat je iemand “BB gaat noemen,” het kan zijn dat u basisregels moet opstellen. Als het iemand is waar je romantisch in geïnteresseerd bent, moet je een relatie met hem hebben of hem het hof maken. Als je goed ingeburgerd genoeg bent om elkaar een koosnaampje te geven, kun je proberen ze “baby” of "schat" in persoon voordat je ze “bb” aan het chatten. Als u “BB” op een platonische manier, dan kun je wegkomen door het gewoon in een losse tekst in te voegen.

Hier zijn een paar voorbeelden van “BB” in actie:

  • “Werk je vanavond bb?”
  • “I love you, bb.”
  • “Gaat het met je bb? Heb je hulp nodig?”
  • “Hey bb! Ik heb je al een eeuwigheid niet gezien. Hoe gaat het met je?”

Wil je meer internetjargon-termen leren? Bekijk onze uitleg over TMI, LFG en SRSLY en breid uw webvocabulaire uit.

GERELATEERD: Wat betekent “TMI” en hoe gebruikt u het?

LEES VOLGENDE

  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken