Tvingade pedofil gräva sin egen grav – frias för mord

0
167

Publicerad 16 januari 2022 kl 20.12

Utrikes. När en småbarnsfar i Ryssland upptäckte att hans bästa vän var en pedofil som hade förgripit sig sexuellt på hans sexåriga dotter tvingade han mannen att gräva sin egen grav – där pedofilens kropp senare hittades. Nu frias fadern för mord, skriver brittiska Metro.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagaren utredde först fadern för mord, ett mord som skulle ha ägt rum efter att fadern hittat en film på den döde mannens telefon, en film som visade hur mannen förgrep sig på den sexåriga dottern.

Men nu har myndigheterna kommit fram till att fadern istället ska åtalas för att ha tvingat pedofilen att själv ta sitt liv. Ett beslut som gör att fadern troligen kommer att klara sig med villkorlig dom.

I byn Pribrezhnoye, där pedofilen misstänks ha förgripit sig på ytterligare två barn, har stödet för den mordmisstänkte mannen varit massivt. En insamling för advokatkostnader har gjorts och 2.500 personer har skrivit på ett krav om att han ska friges.