Turoperatører skriver til PM for karantenefrafall, økonomisk hjelp

0
169

Statsminister Narendra Modi (File Photo)

Den indiske sammenslutningen av turoperatører har skrevet til statsminister Narendra Modi for å søke avslapning i reisenormer og økonomisk hjelp for å overvinne krisen industrien står overfor siden mars 2020, som den sier har forverret seg etter at internasjonale flyvninger ble utsatt på grunn av pandemiens tredje bølge.

Rajiv Mehra, president for apex inngående turismeorgan med 1700 medlemmer, ønsket at syv dagers karantene skulle fravikes for fullt vaksinerte reisende som produserer en negativ RT-PCR-rapport 72 timer før de reiser fra land som ikke er høyrisiko. Hvis de oppdages asymptomatisk ved ankomst, bør slike turister få lov til å gjennomføre reisen. Dette vil oppmuntre internasjonale turister til å reise til India, og turoperatører vil ha noen forretninger, heter det i brevet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Foreningen har også oppfordret senteret til å gi økonomisk støtte til små og mellomstore turoperatører. Støtten kan baseres på omsetningen registrert i regnskapsåret 2019-20 og 75 prosent av utbetalt lønn, som gis som engangsstøtte. Dette vil også spare tusenvis av jobber, heter det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Flyselskaper opplever et fall i etterspørselen, IndiGo gir avkall på gebyr for billettbytte

Av alle sektorene i gjestfrihetsindustrien er inngående turisme hardest rammet, sa foreningen, og la til at turoperatører og allierte sektorer har mistet mer enn Rs 1 lakh crore i inntekter og tusenvis av arbeidsplasser.

< br /> Etablert i 1982 som en representativ sammenslutning av lisensierte turoperatører i landet, sa foreningen at dette ikke var første gang på de siste 20 månedene at den hadde skrevet til statsministeren for å få hjelp.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.