Serbisk ilska mot Australien: ”50 skott i Novaks bröst”

0
146

Australien och Serbien fortsätter bråket om den ovaccinerade världsstjärnan Novak Djokovic. Efter dagens domslut om att Djokovic deporteras säger den australiske premiärministern Scott Morisson i ett uttalande att han är nöjd. ”Jag välkomnar beslutet eftersom det håller våra gränser starka och australierna säkra”, skriver han. Men serberna fortsätter att stötta sin tennisstjärna. Presidenten Aleksandar Vucic säger att Djokovic alltid är välkommen till Serbien, enligt Reuters. Landets premiärminister Ana Brnabic tar i ännu mer och anklagar Australien för ”fysisk och psykisk felbehandling”. Men ingen tar i mer än Djokovics pappa: ”Avrättningsförsöket på världens bästa idrottare är slut. 50 skott i Novaks bröst”, skriver Srdjan Djokovic på Instagram enligt ABC Australia.