Pariksha Pe Charcha 2022: Utdanningsminister inviterer lærere, elever og menigheter til å delta i virtuelt møte

0
83

Pariksha Pe Charcha 2022-programmet vil bli holdt i online-modus. Representasjonsbilde/fil

Unionens utdanningsminister Dharmendra Pradhan inviterte torsdag elever, lærere og foreldre til å delta i den 5. utgaven av “Pariksha Pe Charcha 2022” og få en sjanse til å bli veiledet av statsminister Narendra Modi.

“Verdifulle mantraer for å slå eksamensstress, utmerke seg i karriere og amp; livet og mye mer! Her er sjansen din til å bli veiledet direkte av statsminister Shri @narendramodi ji. Inviterer elever, lærere og foreldre til å delta i #PPC2022,” Pradhan twitret og delte registreringslenken.

Den første utgaven av statsministerens interaksjonsprogram med skole- og høyskolestudenter “Pariksha Pe Charcha 1.0” ble holdt på Talkatora Stadium 16. februar 2018.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |NCPCR søker suspendering av 'Desh Ka Mentor'-programmet av Delhi-regjeringen

I de påfølgende utgavene av programmet samhandlet elever, foreldre, lærere fra hele landet og også fra utlandet med ham for å diskutere og overvinne stresset som dukket opp under eksamener for å feire livet.

“Formatet til dette programmet er foreslått å være i nettmodus som i 2021. En nettbasert kreativ skrivekonkurranse gjennomføres om ulike emner fra 28. desember til 20. januar 2022, for å velge deltakere. Spørsmål stilt av utvalgte vinnere vil bli omtalt i Pariksha Pe Charcha-programmet,” sa en høytstående tjenestemann i Kunnskapsdepartementet.

Emnene for kreativ skriving for studenter inkluderer — eksamensstresshåndteringsstrategier under COVID-19, Azadi Ka Amrit Mahotsav, en selvhjulpen skole for selvhjulpen India; Rent India, Grønt India; digitalt samarbeid i klasserom, miljøvern og motstandskraft mot klimaendringer.

Les også |NEET-UG 2021-veiledningsplanen annonsert, registreringsprosessen starter fra 19. januar

Temaet for lærere er på samme måte “National Education Retningslinjer (NEP) for Naya Bharat” mens temaene for foreldre inkluderer — Beti Padhao, Desh Badhao; Lokal til Global – Vokal for lokale; Livslange studenter’ Lengter etter læring.

“Omtrent 2050 deltakere valgt ut gjennom konkurranser på MyGov vil bli overrakt et anerkjennelsesbevis fra direktør, NCERT og et spesielt Pariksha Pe Charcha-sett som består av ‘Eksamenskrigere’ bok på hindi og engelsk, skrevet av statsministeren,” sa tjenestemannen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd