La upp dödsvideo med Trump – stängs av

0
78

Publicerad 16 januari 2022 kl 14.56

Utrikes. Twitter har permanent stängt av ett konto knutet till Irans högste ledare Ali Khamenei. Detta sedan kontot lagt upp en animerad film som visar hur den tidigare USA-presidenten Donald Trump blir lönnmördad, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Videon utsågs till vinnare i en tävling “på temat hämnd på Trump, Pompeo och general Soleimanis mördare” som utlysts på Khameneis officiella webbplats.

Den iranske befälhavaren och nationalhjälten Qassem Soleimani mördades i en amerikanskt drönarattack utanför flygplatsen i Iraks huvudstad Bagdad den 3 januari 2020. Mordet har väckt stor bitterhet i Iran.

Den animerade filmen skildrar hur Donald Trump, som beordrade attacken mot Soleimani, själv utsätts för ett attentat som en hämnd för mordet.

En hjuldriven robot ses lura säkerhetskamerorna och ta sig in i på den tidigare presidentens egendom i Florida, samtidigt som en drönare närmar sig samma plats från luften. Den figur som föreställer Trump spelar golf – och både han och de andra närvarande får innan attacken inleds varsitt sms med texten: “Soleimanis mördare och den som gav ordern kommer att betala priset.”

Videon lades upp på Ali Khameneis officiella sajt och även på Twitter av kontot @KhameneiSite. Twitter reagerade med att stänga av kontot permanent

Khameneis huvudkonton på plattformen, som finns på flera olika språk och inte har spridit filmen, är dock kvar.

Donald Trump är själv fortfarande avstängd från Twitter – hans konto med mer än 88 miljoner följare stängdes av permanent i januari 2021, medan han ännu var president. Twitter hänvisade till att Trump brutit mot deras regler mot “glorifiering av våld” i samband med den så kallade stormningen av Kapitolium.

Trump, som planerar att åter kandidera i presidentvalet 2024, ska inom kort lansera sin egen sociala medieplattform.