Jharkhand HC ber CBI om å avdekke større konspirasjon om Dhanbad-dommerens død

0
79

Jharkhand High Court. (Fil)

Høyesterett i Jharkhand sa fredag ​​at det er en større konspirasjon i saken som må avdekkes, da CBI irettesetter for ikke å ha gjennomført den unaturlige dødssaken til Dhanbad-dommer Uttam Anand i juli i fjor.< /p>

Mens de hørte saken på nettet, gjorde en avdelingsbenk bestående av sjefsjef Dr. Ravi Ranjan og justitiarius Sujit Narayan Prasad en muntlig observasjon om at drapet ikke har skjedd på grunn av tyveri av en mobiltelefon eller noen annen triviell sak.< /p> Les også |Delhi senior politi som holder offisielle kjøretøy etter pensjonering, overføring: Revisjon

Det er en større konspirasjon, og den bør avdekkes, sa retten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Benken beordret også CBI til å produsere rapporter om narkotest utført på de to siktede som er pågrepet i saken. Saken vil bli behandlet på nytt 21. januar.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Høyesterett hadde ved flere anledninger trukket opp CBI i saken. I oktober hadde den rappet byrået for å ha innlevert en “stereotype” siktelse i saken, og sa at det ikke kunne underbygge anklagene mot siktede.

CCTV-opptak viste at den ekstra distriktsdommeren jogget på den ene siden av en ganske bred vei nær tingretten ved Randhir Verma Chowk tidlig den 28. juli da en tung auto-rickshaw svingte mot ham, traff ham bakfra og flyktet fra stedet. Noen lokale fant ham liggende i en blodpøl og tok ham til et sykehus, hvor legene erklærte ham død ved ankomst.

 


Dhanbad-politiet beslagla kjøretøyet fra Giridih-distriktet og arresterte bilrickshaw-sjåføren Lakhan Verma og hans assistent Rahul Verma.

CBI har etterforsket saken siden 4. august og brukt forskjellige vitenskapelige tester på siktede i sin undersøkelse. forsøke å løse mysteriet. Et spesialetterforskningsteam (SIT) fra delstatspolitiet etterforsket saken tidligere.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.