”Jag tömde mina föräldrars hela livsbesparingar”

0
108

En av alla bostadsköpare i Kina som inte fått nyckeln till sitt framtida hem är Hu, som köpt en lägenhet av den skuldkrisande fastighetsjätten Evergrande i Taiyuan, skriver SvD Näringsliv. På Weibo, ett socialt forum, skriver Hu att han ”bara är en vanlig människa som behöver någonstans att bo”. Han fick löfte om att lägenheten skulle stå klar 2023, men sedan augusti är bygget stoppat. Nu försöker han dölja för sin mamma vad som hänt, av oro för vad beskedet skulle betyda för hennes hälsa. ”För att kunna betala handpenningen tömde jag mina föräldrars hela livsbesparingar”, skriver han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.