Expert: Oljerallyt kan fortsätta

0
157

Oljepriserna har redan rusat tvåsiffrigt i år men det kan bara vara början, spår råvaruhandelsbolaget Vitols Asienchef Mike Muller enligt Bloomberg. Medan gaspriserna rusat så mycket att vissa industrier börjat dra ner konsumtionen har inte oljan nått lika långt än, säger han. Kinas nolltoleranspolitik mot covid kommer sannolikt göra att utbrotten inte blir tillräckligt stora för att påverka landets konsumtion av olja i någon större utsträckning. – Vi är inte ens i närheten av något större efterfrågeavbräck i Kina, säger Mike Muller till nyhetsbyrån. Kina är världens näst största oljekonsument och landet stod före pandemin för 14 procent av den dagliga globala förbrukningen. Brentoljan handlades före helgen för drygt 86 dollar och WTI kostade en bit över 84 dollar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.