Een video bijsnijden in een Microsoft PowerPoint-diavoorstelling

0
103

Misschien wilt u uw Microsoft PowerPoint-presentatie verbeteren door een video toe te voegen, maar alleen een bepaald deel van de clip nodig hebben. Gelukkig kun je een video rechtstreeks in Microsoft PowerPoint inkorten. We laten je zien hoe.

In plaats van een aparte tool of specifieke videobewerkingssoftware te gebruiken, heeft PowerPoint een ingebouwde trimfunctie. Hierdoor kun je alleen het deel van de video behouden dat je nodig hebt en presenteer de clip met uw diavoorstelling precies zoals u wilt.

Opmerking:U kunt alleen video's bijsnijden die u vanaf uw computer invoegt, geen video's van internet. Dus als je een video van YouTube probeert bij te snijden, kan dat hier niet.

Inhoudsopgave

Een video bijsnijden in PowerPoint
De bijgesneden video resetten of bewerken
Een bijgesneden video opslaan

Een video bijsnijden in PowerPoint

U kunt de video toevoegen aan uw PowerPoint-diavoorstelling op elke gewenste dia en op elke gewenste plaats. U kunt zelfs het formaat van de video wijzigen en het volume en andere afspeelopties aanpassen voordat u deze bijsnijdt.

Als u klaar bent, selecteert u de video om het tabblad Afspelen weer te geven. Klik in het gedeelte Bewerken van het lint op “Video bijsnijden.”

Dit opent een klein bewerkingsvenster waarin u de clip kunt bijsnijden. Je kunt de begin- en eindtijd invoeren voor het gedeelte van de video dat je wilt behouden, de markeringen gebruiken om het begin- en eindpunt te selecteren, of een beetje van beide.

Advertentie

Als je de exacte begin- en eindtijden, deze kunt u in de daarvoor bestemde vakjes invullen. U kunt ook de pijlen aan de zijkanten van de vakken gebruiken om de tijden in kleinere stappen aan te passen.

Bovendien kunt u de begin- en eindtijdmarkeringen direct onder de video gebruiken om het gedeelte te kiezen dat u wilt behouden. Verschuif de groene markering om de starttijd in te stellen en de rode markering om de eindtijd in te stellen.

U kunt ook een combinatie van deze tools gebruiken om de exacte plekken te bepalen waar de video moet worden gestart en gestopt. Druk op de afspeelknop en druk vervolgens op Pauze wanneer u de gewenste tijd ziet. Je kunt die tijd dan invoeren in het vak Starttijd of Eindtijd, afhankelijk van welk deel je wilt behouden of een van de markeringen naar die plek wilt verplaatsen.

Als je vanwege tijdgebrek slechts een bepaalde duur van de video kunt afspelen, controleer dat door de duur rechtsboven te bekijken nadat je het hebt bijgesneden.

Als je het gedeelte van de video hebt dat je helemaal wilt instellen, klik je op “OK.”

Je ziet de video op je dia-update om alleen af ​​te spelen dat deel dat je tijdens het trimproces hebt bewaard.

GERELATEERD: De bestandsgrootte van een PowerPoint-presentatie verkleinen

De bijgesneden video resetten of bewerken

Als je van gedachten verandert over hoe je een video hebt bijgesneden, kun je deze terugzetten naar de oorspronkelijke staat of bewerken waar je hem hebt bijgesneden.

Advertentie

Selecteer de video, ga naar het tabblad Afspelen en klik op “Video bijsnijden” zoals je aanvankelijk deed.

U zult merken dat de instellingen voor Video bijsnijden precies zijn zoals ze waren toen u de video bijsneed. Hiermee kunt u naar behoefte aanpassen.

Om de video terug naar zijn oorspronkelijke lengte, schuift u de groene startmarkering helemaal naar links en de rode eindmarkering helemaal naar rechts. Klik op “OK” om de volledige video in uw presentatie af te spelen.

Een bijgesneden video opslaan

Misschien heb je een video in PowerPoint bijgesneden die je wilt opslaan voor gebruik buiten die toepassing. Je kunt het bestand opslaan nadat je het hebt gecomprimeerd en vervolgens die bijgesneden video gebruiken zoals je wilt.

Waarschuwing: Nadat je de video hebt gecomprimeerd met behulp van de onderstaande stappen, alleen het bijgesneden gedeelte verschijnt op je dia.

Selecteer Bestand > Info uit het PowerPoint-menu. Naast Media comprimeren, ziet u alle media in de huidige diavoorstelling, inclusief de bijgesneden video. Als je andere video- of audiobestanden hebt, is het compressieproces van toepassing op alle bestanden.

< /p>

Klik op “Media comprimeren” en kies het compressieniveau.

Advertentie

U ziet een klein dialoogvenster verschijnen terwijl het proces plaatsvindt. Klik op “Sluiten” wanneer het klaar is.

Ga terug naar de dia met de bijgesneden en nu gecomprimeerde video. Klik er met de rechtermuisknop op en kies “Media opslaan als.”

Kies een locatie om de video op te slaan, geef deze desgewenst een andere naam en klik op “Opslaan.”

Als u het compressieproces voor uw mediabestanden ongedaan wilt maken, keert u terug naar Bestand > Info > Comprimeer Media en kies “Ongedaan maken.”

Het is een eenvoudig proces om een ​​lange video bij te snijden om alleen het gedeelte af te spelen dat u nodig hebt in uw PowerPoint-presentatie. Bovendien kun je je originele video intact houden en tijd besparen door een aparte tool te gebruiken.

Voor meer informatie over PowerPoint kun je kijken hoe je je scherm opneemt of hoe je van je presentatie een video maakt.< /p> LEES VOLGENDE

  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?