Den dødelige deltabølgen stjal 2,4 lakh liv i India, «lignende episoder» kan finne sted på kort sikt: FN-rapport

0
73

Pasienter mottar behandling i en shehnai-bankettsal, omgjort til Covid-19-isolasjonssenter, i New Delhi, onsdag. (Ekspressfoto av Amit Mehra)

En FN-rapport sa torsdag at den dødelige bølgen av Covid-19 Delta-varianten stjal 240 000 liv i India mellom april og juni i 2021 og forstyrret økonomisk bedring, og advarte om at “lignende episoder” kan finne sted på kort sikt.

Flagskipet FNs verdensøkonomiske situasjon og prospekter (WESP) 2022-rapporten sa også at med den svært overførbare Omicron-varianten av Covid-19 som slipper løs nye bølger av infeksjoner, og den økonomiske belastningen av pandemien anslås å øke igjen.

“I India stjal en dødelig bølge av infeksjon med Delta-varianten 240 000 liv mellom april og juni og forstyrret økonomisk bedring. Lignende episoder kan finne sted i løpet av kort tid,” sa rapporten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Må leses |Covid-19-tilfeller øker, og det samme gjør markedene. Hva skjer?

“Uten en koordinert og vedvarende global tilnærming for å inneholde Covid-19 som inkluderer universell tilgang til vaksiner, vil pandemien fortsette å utgjøre den største risikoen for en inkluderende og bærekraftig gjenoppretting av verdensøkonomien,” Undergeneralsekretær i FNs avdeling for økonomiske og sosiale anliggender, sa Liu Zhenmin.

I henhold til informasjonen fra Indias helse- og familiedepartement, 1,54,61,39,465 vaksinasjoner har blitt gitt så langt.

Den andre bølgen av Covid-19-pandemien hadde ødelagt hele India da dødstallet økte eksponentielt og økningen i infeksjoner belastet helsevesenets infrastruktur i landet. Landet er nå vitne til et økende antall tilfeller av Omicron-varianten som snart overtar Delta-varianten av koronaviruset globalt.

Les også |Covid-19 tredje bølge rammer India; her er en rask titt på statlige fortauskanter

Rapporten bemerket at Sør-Asia står overfor store nedsiderisikoer som kan styrke motvinden i å oppnå 2030-agendaen.

“Relativ langsom vaksinasjonsfremgang gjør regionen sårbar for nye varianter og tilbakevendende utbrudd. Økonomiske begrensninger og en utilstrekkelig global vaksineforsyning fortsetter å trekke ned full utvinning i enkelte land,” sa det.

Fra begynnelsen av desember 2021 hadde Bangladesh, Nepal og Pakistan mindre enn 26 prosent av befolkningen fullvaksinert. Derimot er den fullt vaksinerte befolkningen over 64 prosent i Bhutan, Maldivene og Sri Lanka, heter det i rapporten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.