Daglig orientering: Tredje minister forlater UP-regjeringen; Indias U-19-stjerner har ett øye på verdensmesterskapet, ett på IPL

0
100

En titt på toppnyhetene i dag, 14. januar 2021.

God morgen,

< b>Big Story 

Midt i mengden av oppsigelser fra Uttar Pradesh BJP, trakk en minister og to MLA-er segfra partiet torsdag, og sa at regjeringen ikke hadde jobbet for de marginaliserte miljøene de siste fem årene. Dharam Singh Saini, minister for Ayush og MLA fra Nakur valgkrets i Saharanpur, Mukesh Verma, MLA fra Shikohabad i Firozabad, og Awasthi Bala Prasad, MLA fra Dhaurahra i Lakhimpur, var de tre BJP MLAs som trakk seg.

Etter å ha sentrert partiets kampanje i Uttar Pradesh rundt empowerment av kvinner, annonserte kongressens generalsekretær Priyanka Gandhi Vadra navnene på 50 kvinnerpå partiets første liste med 125 kandidater. Blant kvinnene var moren til Unnao-voldtektsoverlevende, en ASHA-arbeider som ble grovt opp av politiet, en tidligere SP-leder som ble angrepet under panchayat-valget og en sosial aktivist og kongressleder som ble fengslet under anti-CAA-protestene.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Bare i Express

Forklarer hvordan hatkriminalitet i dag har dyrket i vårt land i rundt et århundre, Satish Deshpande skriver:“Siden det startet på 1920-tallet, hadde det større Hindutva-prosjektet til Sangh Parivar basert på hat mot muslimer (og andre) bare vært batteridrevet, så å si, og krevd dedikert arbeid fra anonyme aktivister for å holde batteriene ladet. Modi-Shah-regimet har koblet dette prosjektet inn i statens makt.»

Fra forsiden 

I Dumka-distriktet fant en revisjon av 869 arbeidsplasser 774 personer på jobb, selv om 7712 var oppført på listen. I Dhanbad var 7 859 personer på listen for 1 348 ordninger som ble revidert, men bare 421 arbeidere – bare 5 % – ble funnet på stedet. Dette er de viktigste avvikene som ble funnet av Social Audit Unit ved Rural Development Department of Jharkhand i sin siste samtidige revisjon av arbeidet under MGNREGA. Indian Express har fått tilgang til rapportenfor å spore opp illustrerende eksempler på uregelmessigheter.

Den blir kalt “Diamond Harbor Model”. I Vest-Bengal,sliter for tiden med en Covid-oppgang (1,16 lakh aktive tilfeller), lav testing (65 000 per dag siden starten av året), høy positivitet (nesten 31 % per 12. januar) og en Kumbh-skala Gangasagar Mela som pilegrimer startet for Ved ankomst onsdag skiller denne forstaden til Kolkata seg absolutt fra hverandre: for en “landsomfattende rekord” i daglig testing for en valgkrets 12. januar (53 203), for lav positivitet (2,5%) og for å forby enhver samling.

Må lese

Syttifire år etter at grensen delte de to Punjabs, etterlot Sikka Khan på den ene siden og hans eldste bror Sadiq Khan i pakistansk del – aldri å være sammen igjen – alt som skulle til før søket tok sluttvar en video delt på sosiale medier. Sikka, nå en skrøpelig mann i 70-årene, ble endelig gjenforent med sin eldste bror denne mandagen i Kartarpur Gurdwara. Nå er hver dag med å være fra hverandre tøff.

Fra å organisere massive maraton for kvinner, til å dele ut freebies – i Uttar Pradesh, en delstat der kaste og religion vanligvis utvisker alle andre hensyn under meningsmålinger, denne sesongen , snubler politiske partier over hverandre for å få kvinnelige velgere bak seg. Blant årsaker: Økning i antall kvinnelige velgere, avstemningsprosent og sosiale endringer.

Miljødepartementets siste India State of Forest Report (ISFR)viste en kontinuerlig økning i skogdekket over hele landet, men eksperter flagget noen av de andre aspektene som årsaker til bekymring, for eksempel en nedgang i skogdekket i nordøst, og en forringelse av naturskog. Vi bryter ned funnene i den toårige rapporten.

Sønnen til tidligere forsvarsminister og tre ganger Goa-sjefsminister Manohar Parrikar, Utpal, har setter krav på en BJP-billettfor valget fra Goas hovedstad Panaji – valgkretsen hvor hans avdøde far ble valgt fem ganger siden 1995. For den regjerende BJP vil det å innrømme Utpals krav være en tøff oppfordring gitt krav fra andre formidable partiaspiranter om Panaji-setet. BJPs Goa-ansvarlige Devendra Fadnavis sa at BJP ikke gir valgbilletter til kandidater bare fordi de er partilederes barn.

Og til slutt 

innsatsen er høyfor unge India-cricketspillere som tar fatt på U19-VM-kampanjen, med IPL-auksjonen som skal finne sted bare noen få dager etter finalen i februar. Hvordan takler disse tenåringene, med bevisstheten om at prestasjoner i en turnering kan åpne veien til en annen, presset fra rask berømmelse og potensielle store penger? Den nyutnevnte Punjab-kapteinen Abhishek Sharma husker et råd gitt av Rahul Dravid: Han ba dem bestemme hva som er viktigere – å spille for India for øyeblikket eller IPL.

Delhi konfidensielt:Miljøminister Bhupender Yadav, som ikke er fornøyd med rapporten om India State of the Forest, har bestemt seg for at han nå vil sette ned en intern studiegruppe i departementet. Denne gruppen vil ikke bare analysere funnene i rapporten mer omfattende, men vil også formulere planer for hvordan samfunnets deltakelse i skogvern kan styrkes.

I dagens episode av '3 Things'-podcasten , vi ser på hvorfor du ikke bør ta lett på den nåværende Covid-19-bølgen, og konsekvensene av å gjøre det.

Til i morgen, 
Rahel Philipose og Rounak Bagchi

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.