Canadas Quebec presser på med planen om å beskatte uvaksinerte, detaljer snart

0
84

Ambulansepersonell frakter en beboer fra Centre d'hebergement Yvon-Brunet, en senior' langtidspleiesenter, midt i utbruddet av koronavirussykdommen i Montreal, Quebec, Canada. (Reuters)

Den kanadiske provinsen Quebec presser på med en plan for å kreve inn et “helsebidrag” om voksne som nekter å få Covid-19 inokulasjoner og vil avsløre detaljer snart, sa premier Francois Legault torsdag.

Legault avduket forslaget på tirsdag, og utløste en landsomfattende debatt om hvor langt regjeringer kan gå for å sikre omfattende vaksinasjoner etter hvert som Omicron-varianten sprer seg.

Ontario, den mest folkerike av de 10 provinsene, avviste ideen med den begrunnelse at den var straffende. Et lovforslag vil bli presentert for lovgiveren i Quebec for en debatt tidlig neste måned, sa Legault til journalister, og avfeide opposisjonens anklager om at det ville være urettferdig målrettet mot hjemløse, syke mennesker og psykisk syke.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Det er ikke snakk om å skade folk som er i trøbbel. Vårt mål er å fortelle folk som velger å ikke vaksinere seg at det vil være en pris å betale fordi det vil påvirke samfunnet og hvor mye helsevesenet vårt koster,” sa han.

Quebec sier at bidraget vil være minst C$100 ($80). Ideen kan være lovlig, men kan gå mot ånden i Canadas universelle offentlige helsesystem, sier rettigheter og medisinske eksperter.

< /p>

Legault sa at eksperter følte at tilfeller av Covid-19 hadde toppet seg noen dager tidligere, og at hvis alt gikk bra, håpet de at sykehusinnleggelser forårsaket av viruset til slutt ville avta betydelig. Han kunngjorde også at provinsen neste mandag ville oppheve et portforbud som ble innført sent i forrige måned for å stoppe spredningen av Omicron.

Ontario, som sammen med Quebec står for mer enn 60 % av landets befolkning, sa separat at Omicron-overføringer kan nå toppen i løpet av de neste ukene. “Vi er ikke ute av skogen ennå,” Chief Medical Officer i Ontario, Kieran Moore, fortalte en orientering, og understreket behovet for å fortsette vaksinasjonsarbeidet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.