Bolagens vinster spås öka – expert varnar för bakslag

0
87

Trots pandemins effekter väntas ett 70-tal av Stockholmsbörsens största bolag redovisa en vinstökning med i snitt 9 procent i den kommande rapportperioden. Det visar en sammanställning av analytikerestimat som oberoende analytikern Peter Malmqvist gjort, skriver TT. Två av tre bolag i sammanställningen väntas redovisa vinstökningar samtidigt som försäljningen spås stiga med 4 procent. Malmqvist varnar dock för att det inte finns utrymme för några bakslag. – Om rapporterna kommer att börja ligga under prognoserna kommer det ge ett ganska surt mottagande och det är inte otroligt med tanke på de problem företagen har, säger han till TT och syftar bland annat på höga producentpriser. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.