”Vinfredagar” kan bli ny baksmälla för Johnson

0
64

Brittiska medier fortsätter att rapportera om fester med koppling till Downing Street och premiärminister Boris Johnson. Senast i raden är Daily Mirror som på lördagens löpsedel uppger att Johnsons anställda återkommande hade ”vinfredagar” under pandemin. Enligt tabloiden kunde upp till tjugotalet anställda samlas kvällstid för att dricka och spela sällskapsspel som Pictionary, och Johnson ska ofta ha tittat förbi. På en bild som Mirror publicerat levereras en vinkyl via Downing Streets bakdörr. Bilden ska vara tagen den 11 december 2020, samtidigt som stränga sociala restriktioner rådde. I veckan medgav Johnson att han varit närvarande vid en omdiskuterad trädgårdsfest som Downing Street höll i maj 2020, när Storbritannien var i lockdown. Två andra fester ska ha hållits i april 2021 samtidigt som hovet förberedde begravningen av prins Philip, vilket man nu har tvingats be om ursäkt för. AFP skriver att Daily Mirrors uppgifter visar att det inte har rört sig om isolerade företeelser.