Til fremtiden med håp: statlig ordning bidrar til å bygge bro over et teknisk gap

0
109

“For nå vil vi benytte oss av instituttets datalab," sa Vaishnavi, en av 12,15 lakh-studenter blant hvem regjeringen planlegger å dele ut gratiskuponger for en rekke kurs som tilbys av ed-tech-selskaper under National Education Alliance for Technology (NEAT)-initiativet. (Representational image/pixabay.com)

For Vaishnavi Saini og Arti Mishra, studenter ved et statlig drevet polyteknisk institutt, var det ikke engang i horisonten å lære Python, et avansert programmeringsspråk. De har ikke regelmessig tilgang til bærbare eller stasjonære datamaskiner, og kunne ikke ha ideen om å melde seg på et kurs som kan medføre ekstra utgifter for familiene deres.

Men et utdanningsprosjekt, pilotert av All India Council for Technical Education (AICTE) som har som mål å hjelpe studenter fra sosioøkonomisk vanskeligstilte samfunn med å melde seg på kurs undervist av ed-tech-selskaper, har gitt dem et glimt av håp.

“Foreløpig vil vi benytte oss av instituttets datalab,” sa Vaishnavi, en av 12,15 lakh-studenter som regjeringen planlegger å dele ut gratiskuponger for en rekke kurs som tilbys av ed-tech-selskaper under National Education Alliance for Technology (NEAT)-initiativet.

https://images. indianexpress.com/2020/08/1×1.png

NEAT-initiativet tar form på et tidspunkt regjeringen har kunngjort planer om å innføre en policy for å regulere ed-tech-sektoren for å forhindre tilfeller av “utnyttelse”.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

NEAT Chief Coordinating Officer Buddha Chandrashekhar sa at av de totale registreringene som bedrifter får gjennom portalen, forventes de å tilby minst 25 prosent ekstra seter for studenter som tilhører SC/ST/OBC og EWS-samfunn, med den årlige familieinntektsgrensen fastsatt til Rs 8 lakh.

“Derfor er det opprettet en bank på 12,15 lakh gratiskuponger som nå blir distribuert blant mottakerne, sa han. “AICTE-godkjente offentlige høyskoler over hele landet ble bedt i desember om å anbefale navn.”

“Den endelige listen over mottakere er plukket ut ved hjelp av et automatisert verktøy med kaste, inntekt, kjønn, alder som filtre, som rundt 37 lakh søknader ble mottatt. Kvinner har blitt foretrukket fremfor menn,” Chandrashekhar sa.

En delstatsmessig oppdeling viser at 4,12 lakh gratiskuponger blir delt ut blant studenter i Uttar Pradesh, etterfulgt av 2,23 lakh i Tamil Nadu, 1,38 lakh i Maharashtra og 1,21 lakh i Andhra Pradesh.

< p>Arti, en student i kontorledelse, som kommer fra UP’s Mirzapur-distriktet og tilhører kategorien generell (EWS), sa: «Høgskolen vår informerte oss om NEAT 2. januar. Etter det søkte vi om tre kurs etter våre preferanser. 6. januar fikk jeg beskjed om at jeg er valgt ut. Utsiktene til å lære Python, som var blant mine preferanser, er spennende.»

< p>Sneha P, en andreårs ingeniørstudent ved en høyskole i Coimbatore, er også blant kandidatene som er plukket ut under ordningen. «Jeg har også valgt Python siden jeg er interessert i å drive med nettutvikling,” Sneha, som ikke meldte seg på noen ed-tech-plattform før, sa.

Vaishnavi, 22, som tar et diplom i elektroteknikk, sa at selv om de har blitt informert om utvalget, har kurset ikke startet ennå. “Jeg har etter hvert som mål å knekke JEE-Mains og satse på engineering, så det vil være flott om jeg klarer å fullføre Python-kurset også, noe jeg ikke trodde var mulig,” sa Vaishnavi, som er fra et OBC-samfunn.

Vaishnavi kommer fra Kanpur, UP, hvor faren hennes er musiker, opptrer på Ram Kathas, og moren hennes er hjemmeværende.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd